Με Μπαρτσελόνα στα playoffs η Γαλατά!

Η Γαλατάσαραϊ επικράτησε 64-55 της Παρτίζαν και προκρίθηκε στα playoffs της Euroleague όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.
Μετά τη χθεσινή νίκη της Λοκομοτίβ επί της Μπάγερν, η Γαλατάσαραϊ ήθελε μόνο νίκη επί της Παρτίζαν. Εν τέλει οι Τούρκοι επικράτησαν με 64-55 και πήραν το τελευταίο ”εισιτήριο” για τα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας.
H Λοκομοτίβ έκανε χθες το χρέος της απέναντι στην Μπάγερν και περίμενε τα ευχάριστα από την Κωνσταντινούπολη ωστόσο η Γαλατά του Εργκίν Αταμάν δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης στην μαχητική πλην αδιάφορη βαθμολογικά Παρτίζαν. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν 7-13 με κάρφωμα του Λοβέρν στο 5’48” όμως οι Τούρκοι αντέδρασαν άμεσα, μείωσαν αρχικά σε 10-13 με τρίποντο του Μίλαν Μάτσβαν κι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο υπέρ τους 16-13 με τον Αλντεμίρ (6π. με 3/3 δίπ.).
Η Γαλατά βρήκε λύσεις στην επίθεση με τον Ντόμερκαντ, ο Πάβλοβιτς μείωσε 24-22 όμως ο Έρτσεγκ από τη γραμμή των βολών έστειλε τη διαφορά στο +6 (28-22, στο 14’53”). Ο Ζόραν Έρτσεγκ έκανε το 31-23 πίσω από τα 6μ.75 ενώ ο Αλντεμίρ διαμόρφωσε το 37-26 στο 1’16” για τη λήξη του ημιχρόνου! Εν τέλει η Γαλατάσαραϊ πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 40-28, έχοντας πρώτους σκόρερ τους Έρτσεγκ, Αλντεμίρ που τελείωσαν το πρώτο μέρος με 9 πόντους έκαστος.
Οι γηπεδούχοι κράτησαν απόσταση ασφαλείας από την Παρτίζαν που μείωσε 42-34 με τον Μπέρτανς (11π. με 3/4 τρίπ.) στο 20’59”. Ο Μαρκοϊσβίλι διαμόρφωσε το 47-38 ενώ ο Εντέρ Αρσλάν έστειλε τη διαφορά στο +15 κάνοντας το 54-39 στο 28’28”, θέτοντας της βάσης της πρόκρισης για τη Γαλατάσαραϊ. Η Παρτίζαν προσπάθησε να ροκανίσει τη διαφορά με τους Τέπιτς, Μπογκντάνοβιτς και μείωσε στο 54-42, στα 46” για τη λήξη της τρίτης περιόδου.
Οι φιλοξενούμενοι… άγχωσαν τη Γαλατά όταν ”έτρεξαν” σερί 8-0 και μείωσαν 54-50 με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς (14π. με 3/4 τρίπ.) στο 33’28” όμως ο Μαρκοϊσβίλι έστειλε ξανά τη διαφορά στο +10 (60-50, στο 34’46”). Οι Σέρβοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσουν με τον Λοβέρν μειώνοντας σε 62-55 ωστόσο η Γαλατά έφτασε στη νίκη με το υπέρ της 64-55 προκρίθηκε στα playoffs και θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα.