Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται το FIBA Masters Open: Πλούσια δράση και πρεμιέρα για το 3×3

Το FIBA Masters Open συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής και της Κορινθίας, με τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης να περιλαμβάνει πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα, δυνατές αναμετρήσεις και την έναρξη του τουρνουά 3×3 στην παραλία του Κιάτου.
Το FIBA Masters Open συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα γήπεδα της Δυτικής Αττικής και της Κορινθίας, με τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης να περιλαμβάνει πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα, δυνατές αναμετρήσεις και την έναρξη του τουρνουά 3×3 στην παραλία του Κιάτου.
Στο αγωνιστικό σκέλος, διεξήχθησαν συνολικά 30 αγώνες στις εγκαταστάσεις της Μάνδρας, του Λουτρακίου, των Αγίων Θεοδώρων, της Κορίνθου, του Κιάτου, του Λεχαίου, του Βέλου και του Βραχατίου, ενώ έκανε πρεμιέρα και το τουρνουά 3×3 στην παραλιακή ζώνη του Κιάτου.
Η δράση συνεχίζεται με την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει νέο γεμάτο πρόγραμμα αγώνων σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, καθώς και τη συνέχεια του τουρνουά 3×3.
Ξεχωριστή στιγμή της ημέρας αποτέλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της FIBA Oceania και αθλητή των Australia Masters, Ντέιβιντ Ριντ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση έπειτα από σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού.
Οι δηλώσεις του:
“Είναι υπέροχο, πάλεψα πάρα πολύ για να βρίσκομαι εδώ, καθώς πέρασα έξι σκληρούς μήνες με το σώμα μου, όμως είμαι παρών. Αντιμετώπισα ένα σοβαρό θέμα με το πόδι μου, αλλά τα κατάφερα. Είχα καιρό να αγωνιστώ, είναι πραγματικά εκπληκτικό για μένα να βρίσκομαι στο παρκέ και να παίζω”.
Αναφερόμενος στους στόχους των ομάδων της Αυστραλίας, τόνισε:
“Έχουμε εκπροσώπηση σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, ενισχύοντας διαρκώς την προσπάθεια να αποκτούν όλο και μεγαλύτερη απήχηση τα πρωταθλήματα Masters. Εχουμε αρκετές δυνατές ομάδες, που μπορούν να κερδίσουν ακόμη και την πρώτη θέση στην ηλικιακή τους κατηγορία, ενώ άλλες, όπως η δική μας στα 55+, δεν έχουμε παίξει πολύ ως σύνολο. Είχαμε έξι εβδομάδες μόλις στη διάθεσή μας, κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι και θα ήταν σίγουρα δύσκολο στο πρώτο ματς, όμως νομίζω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη”.
Ο Ριντ στάθηκε και στη φιλοξενία που συνάντησε στη χώρα μας, λέγοντας:
“Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα στελέχη της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που με υποδέχθηκαν εξαιρετικά. Η φιλοξενία σας είναι σπουδαία και ο τόπος, όπου αγωνιζόμαστε, ιδανικός. Στην χώρα μου μένω δίπλα στον ωκεανό, αν και χρειάστηκε προσαρμογή, καθώς στην Αυστραλία αυτή τη στιγμή έχουμε χειμώνα και ήρθαμε… κατευθείαν στη ζέστη. Χρειάζεσαι καλή φυσική κατάσταση για να αντέξεις, όμως το απολαμβάνουμε”.
Κλείνοντας, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για διακοπές με την οικογένειά του.
“Είπα ήδη στη σύζυγό μου, ότι… θα γυρίσουμε στην Ελλάδα οικογενειακά για διακοπές. Είναι μια σπουδαία εμπειρία στην χώρα σας κι ένα υπέροχο ταξίδι”.
Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας:
Κλειστό Λουτρακίου (Venue 1)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
M50+ Group A Australia Masters-MAXIESPAÑA 79-53
M50+ Group A Italia Golden Players Marte-Ireland 59-53
M65+ Group A Italia Golden Players-Australia Masters 39-50
M65+ Group A Trouville Uruguay-Chicago Challengers 26-72
M40+ Group C Erika Caimboplad Granada (ESP)-Greek Veterans 55-76
Κλειστό Αγίων Θεοδώρων (Venue 2)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
M60+ Group A Italia Golden Players-Ireland 48-50
M60+ Group A Australia Masters Green-Australia Masters Gold 53-28
M60+ Group A Puerto Rico-Samex Mexico 39-80
M45+ Group A Trede-Ireland 59-51
Κλειστό Κορίνθου (Venue 3)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
F60-65+ Group A Team Palmares 60+-Australia Masters Brolgas 60+ 21-35
F60-65+ Group A Italia Golden Players 65+-Australia Masters Brolgas 65+ 25-32
F60-65+ Group A Ireland 60+-Angeles de Puebla 65+ 53-14
Κλειστό Κιάτου (Venue 4)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
M55+ Group A Australia Masters-Czechia 42-64
M55+ Group A Italia Golden Players Nettuno-Italia Golden Players Mercuro 51-89
M45+ Group A Hoopers-Australia Masters 25-85
Κλειστό Λεχαίου (Venue 5)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
M70+ Group B USA-KK Postar 35-64
M70 + Group A Australia Masters-Italia Golden Players 20-35
M70+ Group A Clube Duqe de Caxis/Rua Mexico-USA Global Masters 26-66
M40+ Group B KB Team-Korinthians 51-73
Κλειστό Βέλου (Venue 6)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
F50-55+ Group A The Team Italy 55+-Australia Masters Brolgas 35-37
F50-55+ Group A Ireland-Gobi Sky 63-39
F50-55+ Group B Hungarian Angels-Italia Golden Players
M40+ Group A Georgia-Xylostars 103-60
Κλειστό Βραχατίου (Venue 7)
Κατηγορία Φάση Αγώνας
F45+ Group A Mexico Masters-Italia Golden Players 44-62
F45+ Group A Australia Masters Brolgas-Ireland 32-55
M50+ Group B Serbia-GB Maxibasketball 92-53
M50+ Group B Italia Golden Players Giove-Monsonic 92-73
M55+ Group A Rising Stars-Hungary 0-20
Κλειστό Μάνδρας (Venue 8)
Φάση Κατηγορία Αγώνας
M40+ Group D Basketaki Greeks-Greek Masters 36-89
M45+ Group A D SA Lawyers of Athens-Greek Titans 85-82
3Χ3 – Παραλιακή ζώνη Κιάτου
Κατηγορία Φάση Αγώνας
M40+3×3 Pool A Spanchis-Cosmote Telekom Team 19-5
F3x3 Open Pool A Vintage Queens-Italia Golden Players Crazy 5-6
M40+3×3 Pool A Dominate Basket-VIP Team 8-21
F3x3 Open Pool A SPAK Larisas-Poland 13-17
F3x3 Open Pool A Hoopless-Romania 1-21
M40+3×3 Pool A Cosmote Telekom Team-Perigiali City 12-20
M50+3×3 Pool A Rising Stars Diagoras-Ecoland 10-21
F3x3Open Pool A Poland-Romania 9-16
M40+3×3 Pool A VIP Team-Spanchis 13-14
F3x3 Open Pool A SPAK Larisas-Women stars 17-12
M40+3×3 Pool A IBO Team-Cosmote Telekom Team 17-12
F3x3 Open Pool A Italia Golden Players Crazy-Hoopless 8-9
M45+3×3 Pool A The Plus 45ers-Greece Kiato
M45+3×3 Pool A CD Matchup-StreetballAmik 12-11
M50+3×3 Pool A Salonica Legends-Ecoland 3-22
M40+3×3 Pool A IBO Team-Romania 4-21