STOIXIMAN GBL

Με 6+2 ξένους η Stoiximan GBL τη σεζόν 2025/26: Θα περάσει από το επόμενο ΔΣ της λίγκας

ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME SPORTS

Αλλάζει ο κανονισμός για τους ξένους στην Stoiximan GBL από τη σεζόν 2025/26.

Όπως ανέλυσε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στην εκπομπή LIVE Μεταγραφές του SPORT24 την Πέμπτη (26/6) από τη σεζόν 2025/26 επίκειται μια νέα αλλαγή σε ό,τι αφορά τον κανονισμό για τους ξένους παίκτες των ομάδων στην Stoiximan GBL.

Για την ακρίβεια, κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει έως και 6 ξένους στη δωδεκάδα της σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος, ωστόσο, θα έχει δηλωμένους οκτώ αντί για επτά, όπως ίσχυε πέρσι, στον ΕΣΑΚΕ.

Ως εκ τούτου, μια ομάδα θα μπορεί να έχει 8 ενεργούς ξένους παίκτες, και να επιλέγει τους 6 εξ αυτών που θα χρησιμοποιεί σε κάθε αναμέτρηση. Κάτι που επιτρέπει μεγαλύτερη άνεση κινήσεων και πιο εκτεταμένο rotation για τις ομάδες που έχουν παράλληλα και ευρωπαϊκής υποχρεώσεις.

Η εν λόγω τροποίηση με τους 6+2 ξένους αναμένεται να επικυρωθεί στο επόμενο ΔΣ των ομάδων της Stoiximan GBL, το οποίο θα διεξχαθεί μετά τα μέσα Ιουλίου. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, ο Παναθηναϊκός είχε αρχικά προτείνει να μην υπάρχει περιορισμός στους ξένους παίκτες που δηλώνει κάθε ομάδα, αρκεί πριν από κάθε ματς να επιλέγονται οι 6 που θα βρίσκονται στη δωδεκάδα.

Ωστόσο, οι υπόλοιπες ομάδες δεν δείχνουν θετικές σε αυτό το ενδεχόμενο. Κι αυτό, γιατί πέρα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που αγωνίζονται στην EuroLeague κι έχουν αρκετούς ξένους στα ρόστερ τους, οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να στηρίξουν ρόστερ με 8+ ξένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ