ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαζική κι επιτυχημένη η απεργία του ΠΣΑΚ

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η απεργία του ΠΣΑΚ "για διεκδίκηση των αυτονόητων". Δεν έγινε κανένα ματς

"Διεκδικούμε τα αυτονόητα" έγραφε το μπλουζάκι που φορούσαν οι παίκτες, οι οποίοι στήθηκαν για το τζάμπολ (χωρίς να κάνουν ζέσταμα). Δήλωσαν στους διαιτητές ότι δεν θα αγωνιστούν διότι απεργούν μαζί με τον ΠΣΑΚ.
Οι διαιτητές από τη μεριά τους προσπάθησαν να είναι τυπικοί. Έδωσαν κανονικά 3 λεπτά για το τζάμπολ, πήγαν στο κέντρο και περίμεναν 15 λεπτά για να κλείσει το φύλλο αγώνα.

Εκεί ωστόσο γράφτηκε ότι "οι παίκτες δήλωσαν ότι δεν παίζουν, εμείς τους ζητήσαμε να αγωνιστούν διότι η Ομοσπονδία δεν είναι αντίθετη με αυτούς, αλλά εκεί επέμειναν, οπότε κλείσαμε το φύλλο αγώνα", συμπληρώνοντας ότι θα ακολουθήσει συμπληρωτική έκθεση.

Δυναμική ήταν κι η παρουσία των παικτών της Α1 που "σκορπίστηκαν" στα γήπεδα της Α2. Συγκεκριμένα οι παίκτες της ΑΕΚ πήγαν στο Μετς για το Παγκράτι-Ξάνθη, οι παίκτες του Πανελληνίου ταξίδεψαν ως την Τρίπολη για το Αρκαδικός-Ολυμπιάδα Πατρών, ενώ οι παίκτες του Άρη και του ΠΑΟΚ επισκέφτηκαν το Ιβανώφειο για το Ηρακλής-Νήαρ Ηστ.

Οι "ερυθρόλευκοι" του Ολυμπιακού έδωσαν το παρών στο κλειστό της Δάφνης (Δάφνη-Ίκαρος), ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, η εμβλητική φιγούρα του Συνδέσμου, πήγε στη Δράμα για το ΚΑ0Δ-Ρέθυμνο.

Τα πράγματα κύλησαν χωρίς ακρότητες και σε ήρεμο κλίμα, έστω κι αν μερικές ομάδες είχαν... έτοιμα τα εφηβικά σε περίπτωση που βρεθούν απεργοσπάστες, διότι με αυτόν τον τρόπο θα απέφυγαν τον μηδενισμό.

Στο μοναδικό γήπεδο που υπήρξε πραγματική ανησυχία ήταν στην Τρίπολη, καθώς η διοίκηση του Αρκαδικού ήταν αποφασισμένη να "κατεβάσει" μικρούς και κοινοτικούς στο γήπεδο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε βέβαια, καθώς οι παίκτες αντέδρασαν. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι Παπαμακάριος, Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής, Κομποδιέτας και Κολώκας.

Όλοι οι παράγοντες, που ασφαλώς και προβληματίζονται για το ενδεχόμενο του μηδενισμού (καμία ομάδα δεν θα πάρει βαθμό, με αποτέλεσμα ο θεωρητικά αδύναμος της αναμέτρησης να... γλιτώνει ένα βαθμό), ηρέμησαν όταν ενημερώθηκαν ότι η απεργία ήταν μαζική σε όλα τα γήπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες βρισκόντουσαν σε ανοιχτή γραμμή και τα... τηλέφωνα πήραν φωτιά.

Ασφαλώς και πρόκειται για να ηχηρό "χαστούκι" στην ΕΟΚ, η οποία με την κίνηση της να μην αναβάλλει τους αγώνες (σ.σ εν αντιθέσει με τον ΕΣΑΚΕ με το έπραξε) έβαλε σε ταλαιπωρία τις ομάδες. Τώρα τον λόγο θα πάρουν τα σωματεία που θα ζητήσουν (τα περισσότερα) τη διεξαγωγή της αγωνιστικής, προκειμένου να μη χαθούν οι βαθμοί. Οι εξελίξεις αναμένονται όμως μες στη βδομάδα και συγκεκριμένα στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τους προέδρους των ομάδων στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Η πιθανολογούμενη επιθυμία της ΕΟΚ να δημιουργήσει συγκρούσεις μεταξύ παικτών και ομάδων... έπεσε στο κενό, καθώς οι παίκτες παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι και εμφανίστηκαν ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Το θέμα βέβαια δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχει κι η απειλή για απεργία διαρκείας από την 1η Ιανουαρίου.

Μουζούκης: "Ως μη γενόμενη"

Ο πρόεδρος του Παγκρατίου, Γιώργος Μουζούκης δήλωσε: "Η διοίκηση αναγνώρισε από την αρχή τα δίκαια αιτήματα των παικτών. Θα ήταν καλύτερα να έχουν λυθεί όλα αυτά πολύ καιρό πριν. Νομίζω ότι έχει έρθει πλέον ο καιρός να καθίσουμε όλοι οι παράγοντες και οι υπεύθυνοι του μπάσκετ σε ένα τραπέζι και να βοηθήσουμε στην λύση αυτών των προβλημάτων.

Η θέση μας είναι να θεωρηθεί η αγωνιστική αυτή, ως μη γενόμενη και να συνεχιστεί κανονικά, ώστε να μην υπάρξει καμιά αλλοίωση του πρωταθλήματος.



Ο προπονητής της ομάδας, Αλέκος Δάγλας τόνισε: "Νομίζω ότι σήμερα ήταν το επίτευγμα μια κατάστασης που δεν είναι αρεστή σε κανέναν. Αυτά τα προβλήματα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια . Καλώ όλους τους φορείς να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν λύσεις σε αυτά τα αιτήματα".



Ο αρχηγός Νίκος Βούλγαρης υποστήριξε: "Είναι μια κίνηση που έπρεπε να έχει γίνει από πέρυσι. Δεν τηρήθηκαν αυτά που μας είχαν τάξει και αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κινητοποιηθούμε. Θέλω να ευχαριστήσω του παίκτες της ΑΕΚ που ήρθαν και μας στήριξαν αλλά επίσης εκ μέρους όλης της ομάδας ευχαριστούμε τον πρόεδρο, γιατί δεν μας πίεσε καθόλου για να αγωνιστούμε και ήταν από την αρχή στο πλευρό μας".

Οι παίκτες της ΑΕΚ βρέθηκαν στο Μετς και συμπαραστάθηκαν στους παίκτες του Παγκρατίου και της Ξάνθης. Ο Περικλής Δορκοφίκης υπογράμμισε: "Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά της Α2. είμαστε ενωμένοι και όταν γίνουν αυτά που ζητάμε τότε το μπάσκετ θα γίνει σίγουρα καλύτερο".

Ο Μάκης Νικολαΐδης συμπλήρωσε: "Διεκδικούμε τα αυτονόητα και ξέρουμε ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Θέλουμε να δούμε κινήσεις όχι για όλα τα θέματα απαραιτήτως. Ήταν απόφαση όλως των μελών του ΠΣΑΚ να συμπαρασταθούμε στα παιδιά της Α2 εφόσον η δική μας αγωνιστική μετατέθηκε".

Ο

Άκης Καλλινικίδης πρόσθεσε : "Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει, δεν γίνεται να κάνουμε απεργία για τα αυτονόητα. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα παιδιά της Α2".



"Στηρίξαμε τον ΠΣΑΚ"

Στο μεταξύ οι παίκτες της Δάφνης εξέδωσαν ανακοίνωση -που έφερε την υπογραφή του αρχηγού Φώτη Βασιλόπουλου- με την οποία αναφέρουν:

"Σαν παίκτες του Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ στηρίξαμε τον σύνδεσμο μας (ΠΣΑΚ) στις απεργιακές κινητοποιήσεις και συμπαραστεκόμαστε σε όλα τα αιτήματα του. Ευχόμαστε η σημερινή ημέρα να είναι η αρχή για ένα καλύτερο αύριο στο μπάσκετ... Η σημερινή μας πράξη αφορά τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα και ειδικότερα (ασφάλιση, χρέη, μετακίνηση Ελλήνων παικτών στο ίδιο τους το πρωτάθλημα).

Σε καμία περίπτωση δεν αντιτίθεται στην σημερινή διοίκηση και ομάδα του Α.Ο. ΔΑΦΝΗΣ, που από τον πρόεδρο, τον προπονητή και όλους τους ανθρώπους του, βρίσκονται δίπλα μας από το ξεκίνημα της χρονιάς".








































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ