NBA

Μάτζικ Τζόνσον: "Ο Τζόρνταν και εγώ δεν είχαμε την πίεση που έχει ο ΛεΜπρόν"

Magic Johnson poses in the press room with the lifetime achievement award at the NBA Awards on Monday, June 24, 2019, at the Barker Hangar in Santa Monica, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP)
Magic Johnson poses in the press room with the lifetime achievement award at the NBA Awards on Monday, June 24, 2019, at the Barker Hangar in Santa Monica, Calif. (Photo by Richard Shotwell/Invision/AP) RICHARD SHOTWELL/INVISION/AP

Ο Μάτζικ Τζόνσον δήλωσε ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έχει αντιμετωπίσει περισσότερη πίεση στην καριέρα του από ότι ο ίδιος, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Λάρι Μπερντ, συγκρίνοντάς τον με τον Αμντούλ-Τζαμπάρ.

Ο Μάτζικ Τζόνσον είχε κάτι να πει για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Και είχε μεγάλο ενδιαφέρον: Ο ΛεΜπρόν έχει κληθεί να διαχειριστεί στην καριέρα του περισσότερη πίεση από ότι ο Μάικλ Τζόρνταν. Γιατί; Επειδή κλήθηκε να ζήσει αυτή από (πολύ) μικρότερη ηλικία.

Το τοτέμ των Λέικερς βρέθηκε σε ένα πάνελ του ESPN και όταν κλήθηκε να μιλήσει για το θέμα ήταν ξεκάθαρος: "Πρέπει να σκεφτούμε το εξής: Ο Τζόρνταν δεν είχε τέτοια πίεση. Εγώ δεν είχα τέτοια πίεση. Ο Λάρι Μπερντ δεν είχε τέτοια πίεση.

Ο μόνος παίκτης που μπορεί να ματσάρει κάπως αυτή την πίεση είναι ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ από την εποχή που βρισκόταν το κολέγιο του UCLA".

Ακολούθως ο Μάτζικ πρόσθεσε: "Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα πράγματα εντός και εκτός γηπέδου από τον ΛεΜπρόν. Αυτό που εχει δημιουργήσει για τον κόσμο, με τις υποτροφίες που έδωσε και τις δουλειές που έχει προσφέρει στον κόσμο από τις επιχειρήσεις του είναι σπουδαίο.

Εντός γηπέδου, δεν ξέρω αν υπάρχει παίκτης που κλήθηκε να διαχειριστεί τόση πίεση και την ξεπέρασε".

Κλείνοντας, ο Μάτζικ τόνισε: "Εγώ και ο Τζόρνταν ανοιξαμε την πόρτα στους αθλητές να γίνουν επιχειρηματίες με αυτά που κάναμε. Λέγαμε ότι μπορούμε να είμαστε κάτι παραπάνω από αθλητές. Μετά όμως ήρθε ο ΛεΜπρόν και ξέφυγε σε αυτό το θέμα. Το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι αθλητές.

Ερχόμενος στο Λ.Α για τους Λέικερς, ξέρετε πόση πίεση είχε ο ΛεΜπρόν; Αυτός ο τύπος είπε όμως ότι θέλει αυτή την πίεση και την έχει αντέξει. Τώρα πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είχε πει ότι θέλει να πάει την ομάδα στους τελικούς, τώρα πρέπει να φέρει το πρωτάθλημα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ