ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μάθημα αυτογνωσίας και αυτοκτονίας

Ο Δημήτρης Πρίφτης στη διάρκεια του τάιμ άουτ
Ο Δημήτρης Πρίφτης στη διάρκεια του τάιμ άουτ PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κέρδισε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε κόντρα στα "θέλω" του. Το μάθημα αυτογνωσίας από τον Δημήτρη Πρίφτη και το μάθημα αυτοκτονίας από τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, παρά το γεγονός πως πήγε σε ρυθμό που δεν συνάδει με τα "θέλω" του προπονητή του. Οι 85+ πόντοι στην άμυνα είναι κάτι που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί επί μακρώ το τριφύλλι, δεν έχει το ταλέντο και τις επιλογές από τον πάγκο για να το κάνει σε κάθε ένα από τα παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης.

Το παραδέχθηκε άλλωστε ο Δημήτρης Πρίφτης, σε μια επίδειξη αυτογνωσίας. Όχι μόνο για τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας του, αλλά και της κατάστασης που επικρατεί στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η τοποθέτηση του έμπειρου προπονητή μετά το φινάλε της αναμέτρησης δεν αφορούσε σε διθυραμβικά σχόλια ή αποθέωση για τα επιθετικά πεπραγμένα των παικτών του.

Τουναντίον, εστίασε σε αυτό που τον προβλημάτισε. Μακριά από την ευφορία που είχε κατακλύσει το ΟΑΚΑ, χάρη στον τρόπο με τον οποίο ήρθε η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Δείγμα της προσήλωσης που υπάρχει από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου στα βήματα που απαιτούνται προκειμένου να μην επαναληφθούν βραδιές σαν αυτή του Μονακό και της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη εικόνα δείχνει άλλωστε πως οι πράσινοι κατάφεραν να κερδίσουν ένα... χαμένο παιχνίδι επειδή οι αντίπαλοί τους παρουσιάστηκαν αφελείς όσο ποτέ άλλοτε. Ο τρόπος με τον οποίο ο Μάρκο Γκούντουριτς σταματάει τον Ντάριλ Μέικον και -πολύ περισσότερο- η κίνηση που κάνει ο Ντέβιν Μπούκερ στο "τσεκάρισμα" του Νεμάνια Νέντοβιτς είναι λάθη που δεν επιτρέπονται σε αυτό το επίπεδο.

Έγιναν όμως, και μάλιστα εντός μερικών δευτερολέπτων, φέρνοντας τούμπα ένα ολόκληρο παιχνίδι.

Από τη μία λοιπόν, υπήρξε το μάθημα αυτογνωσίας του Δημήτρη Πρίφτη κι από την άλλη το μάθημα αυτοκτονίας των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Δύο σε ένα.

Πιο κοντρολαρισμένος από ποτέ

Αφήνοντας κατά μέρους τον τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση και όσα ακολούθησαν, ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισαν σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Ντάριλ Μέικον διαχειρίστηκε τους συμπαίκτες του, όντας για αρκετή ώρα αυτός ο πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε από νωρίς με τα φάουλ ο Κέντρικ Πέρι έφεραν τον πρώην γκαρντ της ΑΕΚ σε θέση να υποχρεούται να κουμαντάρει την ομάδα του από το "1". Το έκανε σε εξαιρετικό βαθμό.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως είχε 4 ασίστ για 1 λάθος σε 26'03'' συμμετοχής, είναι -πολύ περισσότερο- η εν γένει διάθεση που έδειξε να λειτουργήσει πρώτα με βάση την τακτική και την ανάγκη να "μπουν" στην εξίσωση όλοι οι συμπαίκτες του κι εν συνεχεία με το θυμικό.

Σύμφωνοι, ο Ντάριλ Μέικον δεν είναι ακόμη σε θέση (απέχει πολύ) να πασάρει την μπάλα στους χρόνους που πρέπει ή να λειτουργεί αρχικά ως δημιουργός κι έπειτα ως εκτελεστής. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε όμως, έδειξε πιο κοντρολαρισμένος από ποτέ, σε βαθμό... παρεξήγησης κάποιες φορές, αφού ενώ είχε τον χώρο και τον χρόνο να εκτελέσει, προτίμησε να πασάρει την μπάλα.

Στην Ισπανία θα δώσει εξετάσεις

Πλεόν, για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ακολουθεί το ταξίδι στην Ισπανία, για την πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις με Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης, ήτοι δύο τεστ με υψηλό βαθμό δυσκολίας και την υποχρέωση να γίνουν πράξη όσα έλεγε ο Δημήτρης Πρίφτης στην Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε.

Απέναντι σε δύο ομάδες που ζουν και αναπνέουν για τον γρήγορο ρυθμό και τον μεγάλο αριθμό κατοχών, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να παρουσιαστεί πιο συνετός από ποτέ κι οι περιφερειακοί του έτοιμοι να ελέγξουν τις παρορμήσεις τους...

Η συζήτηση που δεν πρέπει να χάσετε! Ο Βασίλης Σκουντής κάθισε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για ένα ουίσκι και το αποτέλεσμα θα σας καθηλώσει.

Οι ενότητες της συνέντευξης Ομπράντοβιτς:

00:00-05:48: Εισαγωγή
05:49-06:55: "Μοναδικοί ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος"
06:55-08:33: "Αν δεν αντιδράς θα είσαι μέτριος και δεν μ' αρέσει αυτό"
08:34-14:43: "Η σχέση μου με τον Ίβκοβιτς"
14:44-17:04: "Γιατί ανέλαβα την Παρτιζάν; Θέλω άλλο κίνητρο στην ζωή μου"
17:05-19:35: "Το τραγούδι που θα αφιέρωνα στον Ντούντα"
19:36-22:53: "Δεν είμαι ξεχωριστός, είμαι ένας κανονικός άνθρωπος"
22:54-23:40: "Ο Σλούκας κατάλαβε ότι τον εμπιστεύομαι"
23:41-25:28: "Πίσω στον Παναθηναϊκό; Ποτέ μην λες ποτέ"
25:29-26:39: "Θα συνεχίσω να προπονώ για όσο καιρό έχω πάθος και κίνητρο"
26:39-29:48: "Έχω ακόμα πολλά πράγματα να αποδείξω"
29:49-32:57: "Ο Σπανούλης ξέρει γιατί χάλασε η σχέση μας, αλλά είναι υπόδειγμα"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ