ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

Μάρκοβιτς: "Το πιστεύαμε κάθε στιγμή"

Ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Πανελευσινιακού τη φετινή σεζόν, ο Νίκολα Μαρκοβτις, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, επισημαίνοντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του πίστευαν εξ αρχής στη νίκη.

Για μία ακόμα σεζόν ο Πανελευσινιακός παλεύει με σκοπό να διατηρηθεί στην κατηγορία. Η ομάδα της Ελευσίνας στην προσπάθειά της να ανανεώσει την παρουσία της στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ "υπέταξε" τον Κολοσσό Ρόδου, στο κλειστό της Γούβας, -τη μεγάλη δύναμή της- με 75-69 . Μια νίκη πολύ σημαντική ενόψει συνέχειας.

Ένας από τους παίκτες που έπαιξε τον ρόλο του στην έκβαση του αγώνα ήταν ο Νίκολα Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ με τους 11 πόντους και τα 8 ριμπάουντ που είχε, έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Τζίμη Κουστένη. Μιλώντας στο Sport24.gr αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης, μοιράστηκε τις σκέψεις του τη στιγμή που οι Ροδίτες βρίσκονταν μπροστά στο σκορ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, ενώ κατανοεί τις δυσκολίες της αναμέτρησης που ακολουθεί, απέναντι στην ΑΕΚ (01/03, 18:30) στο ΟΑΚΑ.

Η κουβέντα ξεκίνησε για το παιχνίδι που είχε ολοκληρωθεί πριν λίγες ώρες. "Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς και την προσπάθεια που κάνουμε για να παραμείνουμε στην κατηγορία", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε ότι "χάσαμε δύο παιχνίδια στον πόντο και αυτό μας πλήγωσε αρκετά, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην ψυχολογία μας. Καταφέραμε, όμως, να ανασυνταχτούμε και να πάρουμε μια πολύ σπουδαία νίκη, καθώς σε περίπτωση που χάναμε θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα", ενώ από ψυχολογικής πλευράς τονίζει πως "ήμασταν απογοητευμένοι μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες στον πόντο. Πριν το ματς είπαμε πως θα παλέψουμε μέχρι τέλους, κάτι το οποίο κάναμε. Έτσι, ανατρέψαμε το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη".

Για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν από τους πιο σταθερούς, σε απόδοση, παίκτες του Τζίμη Κουστένη. "Δεν έκανα κάτι ξεχωριστό σε αυτό το παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες βοήθησαν πάρα πολύ. Είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς, κυρίως και ύστερα του καθενός ξεχωριστά. Η νίκη αυτή ήρθε από την ομαδικότητα που δείξαμε".

Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν με τρεις πόντους μπροστά (62-65). Αυτό πόσο επηρέασε τους "σταχυοφόργους"; "Ήταν μια δύσκολη στιγμή για εμάς, όμως δεν ξεφύγαμε στιγμή από το πλάνο μας. Έχουμε στην ομάδα παιδιά με νοοτροπία νικητή, οπότε αυτό έπαιξε τον ρόλο του στην έκβαση του αποτελέσματος. Θεωρώ πως με την εικόνα που δείξαμε αξίζαμε τη νίκη".

Οι επόμενη αποστολή της ομάδας από την Ελευσίνα είναι αρκετά δύσκολη. Αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την ΑΕΚ. "Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για εμάς. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και για μία ακόμα φορά θα πάμε για να πάρουμε το παιχνίδι. Βλέπουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ σαν τελικό".

Όσο για τις αλλαγές που υπάρχουν στα δύο ρόστερ, επισημαίνοντας αυτές της Ένωσης. ξεκαθαρίζει ότι "Η ΑΕΚ έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της, συγκριτικά με το παιχνίδι που την αντιμετωπίσαμε. Ήρθαν πολύ ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Αθηναίου, ο Μενσά Μπονσού και ο Χέρστον. Και εμείς, όμως, έχουμε κάνει τις αλλαγές μας. Σε γενικές γραμμές, θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πρώτου γύρου".

TAGS ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ