ΜΠΑΣΚΕΤ

Μανουσέλης: "Χειρότερα να έχανε με ένα πόντο ο Παναθηναϊκός!"

Μανουσέλης: "Χειρότερα να έχανε με ένα πόντο ο Παναθηναϊκός!"
INTIME SPORTS

Ο Μάνος Μανουσέλης τόνισε στον "Sport24 Radio 103.3" ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό και το πλήρωσε στο πρώτο ματς με την ΤΣΚΚΑ ενώ επεσήμανε πως ο Ιβάνοβιτς δέχεται περισσότερη κριτική από όση αξίζει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των Νέων:

Για την προετοιμασία της Εθνικής Νέων: "Έχουμε τους ενεντήνταπεντάρηδες θα παίξουμε στο πανευρωπαϊκό τον Ιούλιο στην Ιταλία και θα χρειαστούμε βοήθεια και από τους ενενήνταεξάρηδες. Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να βγουν παιδιά για να στελεχώσουν και την εθνική ανδρών."

Για την ήττα του Παναθηναϊκού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν χαώδης. Ο Παναθηναϊκός έχανε με μεγάλες διαφορές χωρίς να κάνει κάτι το εξωπραγματικό η ΤΣΣΚΑ. Πίεζε σε όλο το γήπεδο, έτρεχε στο ανοιχτό γήπεδο έκανε όλα τα απλά και ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αντιδράσει. Από ένα σημείο και μετά έπαιξε ρόλο ο πανικός και η απογοήτευση. Ο Παναθηναϊκός έχω την αίσθηση ότι παίζει με τον ίδιο τρόπο παντού. Έχει ένα τρόπο παιχνιδιού που κάνει στην προπόνηση και αυτό υποστηρίζει. Διαφωνώ πλήρως. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να προσαρμόζονται. Όταν δεν είσαι ικανός να αλλάξεις τον ρυθμό θα το πληρώσεις. Στο πέντε εναντίον πέντε έχει ένα θέμα. Δεν έχει πολλά σημεία αναφοράς. Ο Παναθηναϊκός έχει περίπου 77 πόντους στο Τορ16 και η ΤΣΣΚΑ 86. Η ΤΣΣΚΑ παράγει περισσότερους πόντους. Η σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων στα χαρτιά τα βγάζει όλα υπέρ των Ρώσων. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάει σε διαφορετικό πλάνο αν ήθελε να παίξει στα ίσα. Το να χρησιμοποιηθούν τα φάουλ σαν εργαλεία είναι ελληνικές προπονητικές πρακτικές. Ο Ιβάνοβιτς ακούει περισσότερη κριτική απ’ όση του αξίζει. Έχει αρχές. Είναι προσωπικότητα. Έχει τον δικό του τρόπο για να κάνει την δουλειά. Το ότι στην Ελλάδα δεν είμαστε αυτής της νοοτροπίας είναι άλλο θέμα.Αν έχανε με ένα πόντο θα ήταν χειρότερο, γιατί θα είχε ξοδέψει όλη του την ενέργεια."

Για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς του Παναθηναϊκού: "Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει κι άλλα πλάνα αν θέλει να είναι ανταγωνιστικός. Να κάνει την ΤΣΣΚΑ να σκεφτεί. Αν το παιχνίδι πάει χαλαρό όπως της Τρίτης είναι λογικό να μην έχει τύχη. Επίσης θα πρέπει να βάλει μεγάλα σουτ. Σε ένα παιχνίδι που υστερεί στα κορμιά θα πρέπει να βάλει κάποια σουτ. Οι κακές επιλογές στην επίθεση γίνονταν αιφνιδιασμοί στη συνέχεια. Είναι κοινό μυστικό ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα του Διαμαντίδη. Δεν ξέρω γιατί ο ρόλος του δεν είναι όπως παλιά. Ο Δημήτρης θα πρέπει να βγει μπροστά, να σουτάρει και θα πρέπει να απαιτήσει να ανέβουν οι άλλοι στο επίπεδο του και όχι να κατέβει αυτός. Για ένα Παναθηναϊκός που έχει συνηθίσει να είναι ανταγωνιστικός όπου και αν παίζει ότι οδυνηρό να σηκώνει λευκή σημαία τόσο νωρίς. Νομίζω ότι ο Διαμαντίδης δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι."

Για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπαρτσελόνα: "Η Μπαρτσελόνα είναι αυτή τη στιγμή η πιο έξυπνη και ποιοτική ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Το μπάσκετ που παίζει είναι για μελέτη. Κάνει επίθεση με συμμετοχή πέντε παικτών και αν χαθεί η συγκέντρωση της ομάδας στην άμυνα έστω και για ένα δευτερόλεπτο θα φας λέι απ κάτω από το καλάθι. Η απόλυτη ήττα της άμυνας. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι ανίκητη για τον καλό Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι η πιο σκληρή άμυνα της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει όπως στο ΣΕΦ, τόσο αποφασισμένος και σκληρός, όπως στο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Η έδρα στην Ευρωλίγκα δεν είναι όπως στην Ελλάδα που όταν έχεις πλεονέκτημα είναι πραγματικό. Είναι σημαντικό να είναι καλά και ο Χάντερ για άμυνα που βγάζει ο Ολυμπιακός ψηλά. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό μόνο με έναν παίκτη."

Για το τρικ της Μπαρτσελόνα στην επίθεση με τον Τόμιτς: "Είναι λίγο τρικ γιατί προϋποθέτει ότι η άμυνα θα είναι τόσο αφελής που μόλις γίνει η κίνηση κάποιος θα μαρκάρει τον Τόμιτς στην γραμμή του φάουλ. Αν πέσει κάποιος δεύτερος πάνω του τότε θα βγει η πάσα. Επειδή είναι σειρά αγώνων θα προσαρμοστεί ο Ολυμπιακός. Το πιο σημαντικό είναι το πώς ο Ολυμπιακός θα βρει σκορ στο πέντε εναντίον πέντε αν δεν είναι καλά ο Σπανούλης. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο Πρίντεζης. Εκεί στην θέση τέσσερα ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα γιατί ο Γιώργος είναι πιο αθλητικός."

Για το πώς μπορεί να πάρει τη νίκη ο Ολυμπιακός και τις μάχες των σέντερ: "Ο Πλάις και ο Τόμιτς δεν είναι τόσο γρήγοροι όπως ο Χάντερ και ο Ντάνστον αλλά και ο Πασκουάλ δεν είναι «χαζός» να τους βάλει να κυνηγήσουν στο κέντρο του γηπέδου, θα τους βάλει να περιμένουν στο καλάθι. Τα ριμπάουντ είναι μεγάλο θέμα και η Μπαρτσελόνα δεν είναι τόσο καλή σε αυτό το κομμάτι. Η Μπαρτσελόνα όπως και σε άλλα θέματα θα λειτουργήσει ομαδικά. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να σταματήσει την Μπαρτσελόνα απ’ το να είναι τόσο ομάδα. Πιστεύω ότι αν γίνουν τέσσερα ματς θα περάσει ο ολυμπιακός, αν γίνουν πέντε βλέπω την Μπαρτσελόνα."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ