NBA

Ραζνάτοβιτς για Γιόκιτς: "Τον ανακάλυψα από την εφημερίδα και τον υπέγραψα πριν τον δω να παίζει"

Ραζνάτοβιτς για Γιόκιτς: "Τον ανακάλυψα από την εφημερίδα και τον υπέγραψα πριν τον δω να παίζει"
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Μία απίθανη ιστορία αποκάλυψε ο μάνατζερ του Νίκολα Γιόκιτς, και πολλών άλλων αστέρων σε NBA και EuroLeague, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, σχετικά με το πως ξεκίνησε να εκπροσωπεί τον Σέρβο σέντερ των Νάγκετς.

Με τους Ντένβερ Νάγκετς να βρίσκονται φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του NBA, ο Νίκολα Γιόκιτς αποτελεί ένα από κεντρικά πρόσωπα ενδιαφέροντος στον μικρόκοσμο του μπάσκετ. Κάπως έτσι, ο μάνατζερ του Σέρβου σέντερ και δεκάδων (ίσως και εκατοντάδων) άλλων παικτών του NBA και της EuroLeague, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, βρέθηκε καλεσμένος All the Smoke Show κι εκεί μίλησε για τον απίστευτο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον Γιόκιτς.

"Διάβαζα την εφημερίδα και είδα ότι ένας παίκτης στην U18 της Εθνικής Σερβίας, που ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου, είχε 29 πόντους κι αν δεν κάνω λάθος 26 ριμπάουντ. Είπα, ουαου, τίποτα παραπάνω. Την επόμενη Κυριακή διάβαζα ξανά την εφημερίδα και λέω ας τσεκάρω αυτόν τον παίκτη. Βλέπω 30 πόντοι και 37 ριμπάουντ. Δεν είναι δουλειά μου, είναι δουλειά του τμήματος scouting, αλλά σκέφτηκα ότι πρέπει να το ψάξω.

Πήρα τηλέφωνο τον scout μου και τον ρώτησα για τον παίκτη. Δεν τον ήξερε, ήταν σιωπηλός. Για μένα ήταν η έκπληξη της χρονιάς γιατί υποτίθεται πως ξέρει όλα τα παιδιά από 10 ετών και άνω. Του είπε κοίτα, είναι ξεκάθαρο πως είναι σέντερ, κάνε ένα τηλέφωνο και μάθε αν μαζεύει τόσα ριμπάουντ επειδή είναι μεγαλύτερος και δυνατότερος ή επειδή έχει δυνατότητες. Με πήρε πίσω μετά από 3 λεπτά και μου είπε ότι ότι δεν είναι δυνατός, αλλά εύστροφος, ταλαντούχος, ίσως και λίγο υπέρβαρος.

Γενικά είμαι τύπος που πιστεύει στο σύστημα, στις προβλέψεις και την ανάλυση, οπότε δεν ξέρω γιατί, αλλά ήθελα να υπογράψω αυτό το παιδί και του είπα να πάει σπίτι του, που βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από το Βελιγράδι, βρες την οικογένειά του και μίλα μαζί της. Πήγε, συζήτησε με την οικογένειά του. Η οικογένεια του είναι παραδοσιακή σερβική οικογένεια. Προσέχουν πολύ τα παιδιά τους. Ήταν πολύ χαρούμενη που μία εταιρεία εκπροσώπησης τόσο μεγάλου μεγέθους ενδιαφερόταν για το παιδί τους, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είχε κάνει προπόνηση ποτέ με τη μεγάλη ομάδα.

Μπήκαν στην εταιρεία, αλλά ήθελαν να δουν κι εμένα. Δύο ημέρες αργότερα πήγα, μιλήσαμε, είχαμε πολύ καλή χημεία, ιδίως με τον μεγάλο του αδερφό τον Στραχίνια. Ήταν πολύ σημαντικός για αυτή την απόφαση. Τον βοήθησε πολύ να γίνει αυτό που είναι, ειδικά στην αρχή της καριέρας του που ήταν πολύ δύσκολα.

Ο Νίκολα ήρθε στην εταιρεία μας στα 17 μισό του. Αυτή είναι η πρώτη και η τελευταία φορά στα 27 χρόνια της εταιρείας που υπογράψαμε παίκτη χωρίς να τον δούμε να παίζει", ανέφερε αναλυτικά ο γνωστός ατζέντης σχετικά με τον Γιόκιτς.

TAGS NBA ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ