ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Μακάμπι: Με Σχορτσανίτη η κορυφαία πεντάδα στην ιστορία έπειτα από ψηφοφορία των φιλάθλων, εκτός ο Τζάμσι

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με την φανέλα της Μακάμπι
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με την φανέλα της Μακάμπι INTIME

Με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων η Μακάμπι ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού για την κορυφαία 5αδα όλων των εποχών, με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κερδίζει μία θέση. Έκπληξη με Τζάμσι που έμεινε εκτός, προτιμήθηκε ο Μπλάτ από τον Γκέρσον.

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι ο καλύτερος σέντερ στην ιστορία της Μακάμπι. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν όσοι είχαν πρόσβαση στην ψηφοφορία της "Ομάδας του Λαού" στο twitter για την κορυφαία πεντάδα όλων των εποχών του συλλόγου, με αφορμή την συμπλήρωση 90 χρόνων ιστορίας.

Σε μία ψηφοφορία που κράτησε αρκετές εβδομάδες και είχε μερικά παράδοξα αποτελέσματα, την καλύτερη πεντάδα της Μακάμπι συνέθεσαν οι εξης:
Πόιντ γκαρντ: Σαρούνας Γιασικεβίτσιους
Σούτινγκ γκαρντ: Μίκι Μπέρκοβιτς
Σμολ φόργουορντ: Άντονι Πάρκερ
Πάουερ φόργουορντ: Όμρι Κάσπι
Σέντερ: Σοφοκλής Σχορτσανίτης
Προπονητής: Ντέιβιντ Μπλατ

Με μία πρώτη ματιά, οι παλαιότεροι σίγουρα ένιωσαν έκπληξη βλέποντας ότι ένας από τους καλύτερους παίκτες - και κατά άλλους ο καλύτερος παίκτης - στην ιστορία της ομάδας, ο σπουδαίος Ντόρον Τζάμσι δεν συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα του συλλόγου. Για να γίνουν δε ακόμα χειρότερα τα πράγματα, ο Τζάμσι δεν έφτασε καν μέχρι τον τελικό στην συγκεκριμένη ψηφοφορία (!), αφού στην Μακάμπι είχαν την... έμπνευση να τον διασταυρώσουν στα... ημιτελικά με τον άλλο θρύλο της ομάδας (Μίκι Μπέρκοβιτς), με αποτέλεσμα στον τελικό να φτάσει ο Ντέρεκ Σαρπ για την θέση του σούτινγκ γκαρντ.

Παράλληλα, υπάρχει αρκετός σκεπτικισμός για το γεγονός ότι παίκτες όπως ο Μασέο Μπαστόν, ο Κέβιν ΜακΓκί και ο Νίκολα Βούιτσιτς δεν μπήκαν στην συγκεκριμένη πεντάδα, με τον Κροάτη να χάνει την θέση του από τον Σχορτσανίτη.

Τέλος, το γεγονός ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ προτιμήθηκε αντί του Πίνι Γκέρσον για την θέση του προπονητή επίσης προκάλεσε έκπληξη. Όπως και να έχει ωστόσο, στην εποχή των social media, είναι λογικό να υπάρχουν αποτελέσματα που προξενούν έκπληξη. Και ας έχει ο κόσμος μεγαλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία από ποτέ.

TAGS ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ