EUROLEAGUE

Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε 82-78: Ανώτερη και νικήτρια στην πρεμιέρα του "Nick Galis International Tournament" η ομάδα του Όντεντ Κάτας

Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε 82-78: Ανώτερη και νικήτρια στην πρεμιέρα του "Nick Galis International Tournament" η ομάδα του Όντεντ Κάτας
EUROKINISSI

Στο πρώτο παιχνίδι του "Nick Galis International Tournament", η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε τη νίκη με 82-78 επί της Φενέρμπαχτσε, σε ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε... θρίλερ στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με την επιστροφή της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη.

Τον χορό των αναμετρήσεων του "Nick Galis International Tournament" άνοιξε ο αγώνας ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τους Ισραηλινούς να παίρνουν τη νίκη με 82-78 στο κλειστό της Καλλιθέας Ρόδου, σε ένα δυνατό τουρνουά επιπέδου EuroLeague, με την συμμετοχή του Παναθηναϊκού, ο οποίος ρίχνεται στην μάχη αύριο (16/9) με αντίπαλο την τουρκική ομάδα.

Οι παίκτες του Όντετ Κάτας έδειξαν καλύτερο πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα από την Φενέρ, η οποία είχε ορισμένα διαστήματα που έδειξε διάθεση να διεκδικήσει το ματς μέχρι το άκουσμα της κόρνας. Το καλάθι του Μαντάρ έφερε την τουρκική ομάδα σε απόσταση ενός σουτ (80-77 στο 38')

Γουέιντ Μπάλντουιν (16 πόντους), Μπόνζι Κόλσον (10 πόντους) και Λορέντζο Μπράουν (10 πόντους) ηγήθηκαν στο επιθετικό κομμάτι για τους νικητές, έχοντας πολύτιμη συνεισφορά στον τομέα του σκοραρίσματος.

Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ο Γιώργος Παπαγιάννης πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του σκοράροντας 6 πόντους, με τον Σανλί να αναδεικνύεται σε πρώτο σκόρερ για την ομάδα του με 15 πόντους και τον Σκότι Γουίλμπεκιν να είναι επίσης διψήφιος με 11. Καλή παρουσία και για τον Νικ Καλάθη με 8 πόντους.

Ο αγώνας

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι έχοντας τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο, ούσα σταθερά στο προβάδισμα. Η Φενέρμπαχτσε δεν επέτρεπε στους Ισραηλινούς να ξεφύγουν, βελτιώνοντας την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο και περνώντας μπροστά στο σκορ με σουτ του Παπαγιάννη (30-31, 16'). Η ομάδα του Όντετ Κάτας με τον Μπάλντουιν να ανεβάζει στροφές, ανέκτησε το προβάδισμά της επιβάλλοντας και πάλι τον ρυθμό της, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα σε θέση οδηγού με 43-35.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, με την Μακάμπι να πιάνει διψήφια διαφορά (54-43) και παρά τα ορισμένα καλά διαστήματα που είχε η Φενέρ, δεν κατάφερε να απειλήσει περαιτέρω και να ροκανίσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Στο +9 έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο η Μακάμπι, η οποία ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Με ένα μικρό σερί 4-0 η Φενέρμπαχτσε πλησίασε στο -5 στις πρώτες κατοχές του τελευταίου και κρίσιμου δεκαλέπτου, δείχνοντας διάθεση να διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι τέλους.

Το καλάθι του Μαντάρ έφερε την τουρκική ομάδα σε απόσταση ενός σουτ κάτι λιγότερο από δύο λεπτά πριν το φινάλε (80-77), ωστόσο η νίκη δεν άλλαξε χέρια και παρέμεινε σε εκείνα της Μακάμπι που επικράτησε με 82-78.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-26, 35-43, 61-70, 78-82.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ