EUROLEAGUE

Μακάμπι: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού AKTOR στα playoffs της EuroLeague

Μακάμπι: Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού AKTOR στα playoffs της EuroLeague
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπέρασε με άνεση το εμπόδιο της Μπασκόνια και βρέθηκε στον δρόμο του Παναθηναϊκού AKTOR στα playoffs της EuroLeague. Αυτό είναι το προφίλ της αντιπάλου των πρασίνων.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ διέλυσε τη Μπασκόνια με 113-85 στο Play-In Tournament της EuroLeague και κατέλαβε την 7η θέση της κατάταξης, η οποία την οδηγεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού AKTOR στα playoffs της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά, καθώς ολοκλήρωσε στην 2η θέση της κανονικής περιόδου. Η προημιτελική σειρά θα κριθεί στα τρία θετικά αποτελέσματα και ο νικητής θα πάρει την πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου στις 24-26 Μαΐου.

Το Game 1 της σειράς θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Απριλίου στις 20:30, ενώ το Game 2 την Πέμπτη 25 Απριλίου την ίδια ώρα. Οι δύο πρώτες αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το προφίλ της Μακάμπι

Η Μακάμπι ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο στην 7η θέση με απολογισμό 20 νικών και 14 ηττών, ισοβαθμώντας με τη Φενέρμπαχτσε, η οποία τερμάτισε στην 6η θέση με το ίδιο ρεκόρ.

Η ομάδα του Όντετ Κάτας έκανε ένα πολύ καλό τελείωμα στη regular season, την οποία έκλεισε με επτά νίκες και τρεις ήττες στις δέκα τελευταίες αγωνιστικές. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή φόρμα της και διέλυσε τη Μπασκόνια στο Play-In Tournament.

Οι Ισραηλινοί έχουν στερηθεί την έδρα τους στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ωστόσο έκαναν αξιόλογη πορεία χωρίς να αγωνίζονται στο γήπεδό τους, αφού παίζουν ως γηπεδούχοι στο Βελιγράδι.

Σημείο αναφοράς στην επιθετική λειτουργία της Μακάμπι αποτελεί αναμφίβολα ο Γουέιντ Μπάλντγουιν. Ο Αμερικανός σκοράρει κατά μέσο όρο στη διοργάνωση 18 πόντους, ενώ κατεβάζει 2.7 ριμπάουντ και μοιράζει 4.9 ασίστ.

Πληθωρική παρουσία κάτω από το καλάθια έχει ο Τζος Νίμπο. Ο σέντερ της ομάδας του Κάτας έχει μεγάλη συμβολή μέσα στη ρακέτα, τόσο στον τομέα του σκοραρίσματος, όσο και σε εκείνον των ριμπάουντ. Ο Νίμπο έχει μέσο όρο κοντά στο νταμπλ-νταμπλ, καθώς μετρά 10.9 πόντους και 7.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Σημαντική μονάδα στο ρόστερ της ομάδας του Τελ Αβίβ είναι και ο Λορέντζο Μπράουν με 12.6 πόντους και 6.1 ασίστ κατά μέσο όρο.

Στις δύο αναμετρήσεις που έδωσαν Παναθηναϊκός AKTOR και Μακάμπι στην κανονική περίοδο, η ομάδα του Κάτας χαμογέλασε σε αμφότερες. Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ η Μακάμπι επικράτησε με 86-81, ενώ σε εκείνο του δεύτερου γύρου, η ομάδα του Τελ Αβίβ νίκησε εκ νέου με 90-75.

Το Depth Chart της Μακάμπι

  • Γκαρντ: Αντόνιους Κλίβελαντ, Λορένζτο Μπράουν, Γουέιντ Μπάλντγουιν, Τζον ΝτιΜπαρτολομέο, Ομέρ Μέιγερ, Τζο Τόμασον, Ταμίρ Μπλατ
  • Φόργουορντ: Τζέιμς Γουέμπ, Ράφι Μένκο, Ρόμαν Σόρκιν, Τζέισιλ Ριβέρο, Τζέικ Κοέν, Μπόνζι Κόλσον
  • Σέντερ: Τζος Νίμπο
TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ