ΣΕΠΚ

Λυκογιάννης: “Να μείνουμε στο ίδιο μονοπάτι”

Λυκογιάννης: “Να μείνουμε στο ίδιο μονοπάτι”
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κολοσσός θέλει και φέτος να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ με τον κόουτς Άρη Λυκογιάννη να εξηγεί στο σάιτ του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης τα βήματα που πρέπει να γίνουν

Έχοντας σταθεροποιήσει τη θέση του ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ο Κολοσσός θα επιδιώξει και φέτος να αποτελέσει ένα αγωνιστικό παράδειγμα προς μίμηση. Οι Ροδίτες στα τελευταία δύο πρωταθλήματα μπόρεσαν να συνδυάσουν αποτελεσματικότητα με ανάδειξη νέων παικτών (Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης, Μπιλλής) και ο τεχνικός της ομάδας, Άρης Λυκογιάννης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) εξηγώντας τους στόχους που υπάρχουν αλλά και τον τρόπο που κινείται ο Κολοσσός τη μεταγραφική περίοδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη νέα σεζόν και τους στόχους που θέτει ο Κολοσσός

" Ο στόχος μας είναι να είμαστε εξίσου ανταγωνιστικοί με τις δύο προηγούμενες σεζόν και να διατηρήσουμε τον σεβασμό που κερδίσαμε μέσα από την παρουσία μας στα παρκέ.

Αγωνιστικά, ο στόχος είναι να μπορέσουμε να βρούμε από νωρίς τις νίκες που θα μας εξασφαλίσουν την παραμονή και στη συνέχεια να μείνουμε στο ίδιο μονοπάτι που βαδίσαμε και τα προηγούμενα χρόνια μπαίνοντας στα πλέι οφ και παλεύοντας για ένα καλό πλασάρισμα".

Για το ρόστερ που χτίστηκε και τη φιλοσοφία που κινήθηκε στη μεταγραφική περίοδο

" Από τη στιγμή που υπάρχει ο αριθμός των έξι ξένων αυτό που κοιτάμε είναι να υπάρχουν στο ρόστερ τουλάχιστον τρεις Έλληνες με εμπειρία από την κατηγορία. Από εκεί και πέρα, στο σύνολο επιδιώκουμε να προστεθούν 3-4 παιδιά νεαρής ηλικίας, τα οποία να έχουν τις προδιαγραφές για να πάρουν την ευκαιρία και κάποια λεπτά συμμετοχής. Αν δείξουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο θα βοηθήσουν την ομάδα αλλά και τον εαυτό τους βρίσκοντας χώρο και ρόλο".

Για το χώρο που δίνει στους νέους ακόμα μία χρονιά ο Κολοσσός

" Την ευκαιρία μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης την πήραν αρκετά παιδιά. Την πρώτη χρονιά ήταν ο Τολιόπουλος με τον Λαρεντζάκη, πέρσι ήταν ο Λαρεντζάκης κι ο Μπιλλής. Είναι περισσότερο θέμα των παιδιών και λιγότερο δικό μας. Ο παίκτης πρέπει να είναι έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία και μέσα από την αγωνιστική του συμπεριφορά να δείξει ότι μπορεί να πάρει ακόμα περισσότερο χώρο. Αυτά τα παιδιά κέρδισαν τον χρόνο τους και με το παραπάνω".

Για το επίπεδο της Α1 και πως το αξιολογεί

" Θα είναι μία παρόμοια εικόνα με την περσινή. Υπάρχουν οι δύο μεγάλες ομάδες που ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Άρης και η ΑΕΚ που έχουν κάνει μία προσπάθεια ανεβάζοντας το μπάτζετ και έχουν μειώσει την ψαλίδα από τους πρώτους. Στον πρώτο γύρο περιμένω όλες οι ομάδες να κινηθούν στο ίδιο επίπεδο μέχρι να ξεχωρίσουν αυτές που διαθέτουν μεγαλύτερη σταθερότητα και διάρκεια. Τότε θα δούμε πως θα πάνε οι θέσεις των πλέι οφ".

TAGS ΣΕΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ