ΕΟΚ

Λιόλιος: "Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος στα γραφεία της ΕΟΚ Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Ο Βαγγέλης Λιόλιος στα γραφεία της ΕΟΚ Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ και έδωσε το έναυσμα για μία νέα αρχή.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ, σε διαδικτυακή συζήτηση που είχε το μεσημέρι της Πέμπτης (16/9) με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μεταξύ άλλων έδωσε το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα στο ελληνικό μπάσκετ το οποίο "αλλάζει σελίδα", ενώ αναφέρθηκε και στην διαδικασία των εκλογών της Ομοσπονδίας, τη διαιτησία αλλά και στο φλέγον ζήτημα των Εθνικών ομάδων.

Επιπλέον ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε πως θέλει την σκληρή κριτική για την ελληνική διαιτησία και πως η ευθύνη θα παρθεί εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ θα δώσει ο Βαγγέλης Λιόλιος, όπως είπε, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Βαγγέλη Λιόλιου:

Για τις εκλογές: "Ήταν μια διαδικασία που κούρασε το ίδιο το μπάσκετ. Η διοίκηση Πρωτοδικείου ήταν άσχημη σελίδα για το ελληνικό μπάσκετ. Άφησε κηλίδες σε όλους μας αυτή η εκλογική διαδικασία, δίχασε το μπάσκετ. Δεν μας τιμά αυτό το γεγονός, δεν τιμά κανένα μας. Το μπάσκετ πρέπει να ενώνει. Στις 13/9 έγιναν και… δεύτερες εκλογές, όταν τα σωματεία μού έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν προχώρα. Το έχει ανάγκη το ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα το κάνουμε μόνοι μας. Κέρδισε το μπάσκετ, πάμε στην επόμενη σελίδα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ψήφισε ποιον. Υπάρχει μια νέα μέρα για το ελληνικό μπάσκετ και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να το υπηρετήσουμε".

Για τη στάση που κράτησαν τα ΜΜΕ: "Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πυροβολούσαμε τα πόδια μας. Δεν απάντησα σε ψεύδη που γράφτηκαν σε βάρος μου, γράφτηκαν πολλά. Θέλω την κριτική για το αν θα τηρήσουμε αυτά που είπαμε, αλλά δεν θέλω να πληγώνετε το μπάσκετ. Μπορεί μέσα στις τέσσερις γραμμές όλες οι ομάδες να σκοτώνονται αλλά έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου πρέπει όλοι να συνεργαστούμε. Παύουμε να είμαστε αντίπαλοι. Πρέπει να φέρουμε νέους φιλάθλους στο γήπεδο, να πάμε στα σχολεία, στην περιφέρεια, να μεγαλώσουμε το μπάσκετ. Θα γίνουν και λάθη.. Όποιος κάνει κάτι, κάνει και λάθη. Πρέπει να ξαναβγάλουμε το μπάσκετ στην κοινωνία".

Για τα τμήματα υποδομής και τα rapid test: "Υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξουν εφηβικά και νεανίδες. Δεν μπορεί ένας γονιός θα δίνει 80 ευρώ για να παίζει το παιδί του μπάσκετ. Είναι κάτι για το οποίο μίλησα ήδη με τον υφυπουργό. Πρέπει να δίνω λύσεις, όχι να υποδεικνύω τι δεν είναι σωστό. Το θέμα είναι να πας και να προτείνεις λύσεις. Αν δεν δοθεί λύση θα μικρύνουμε το μπάσκετ. Το παράξενο είναι πως ένα παιδί πηγαίνει σχολείο με self test και στην ακαδημία θέλει rapid test. Θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα πάνω σ’ αυτό".

Για τις εθνικές ομάδες: "Το θέμα της Εθνικής Ανδρών θα λυθεί άμεσα, όπως και αυτό των Γυναικών. Είμαστε μια ομάδα, υπάρχουν ο Ντικούδης και η Κωνσταντινίδου. Η τρέλα μας είναι τα αναπτυξιακά. Περισσότερα για όλα θα πούμε στις 27/9".

Για τη διαιτησία: "Είναι βασικό κομμάτι για μένα η διαιτησία και δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε. Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη. Θα ακούσετε περισσότερα στις 27 Σεπτεμβρίου και για την επιλογή προσώπων".

Για τους μελλοντικούς του στόχους: "Αν κάνουμε μόνο 2-3 πράγματα θα είμαι αποτυχημένος, γιατί είμαι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου. Για να πάρω αυτή τη θέση, έχω κάνει θυσίες. Έχω αφήσει την ομάδα, τη δουλειά και την οικογένειά μου, επειδή αγαπώ το μπάσκετ πιο πολύ. Αν πω ότι θα δώσω το 100%, αυτό θα κάνω".

Για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΟΚ με την FIBA, την EuroLeague και το ΝΒΑ: "Έχουμε κλειστεί εντός συνόρων. Θέλει υπομονή και επιμονή. Οι σχέσεις με τη FIBA θα είναι άριστες και έχω και συνάντηση την Τετάρτη, θα έχουμε επαφές με άλλες ομοσπονδίας, αλλά και το ΝΒΑ. Έχουμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν τον έχουμε βάλει μέσα στην ομοσπονδία. Πρέπει να τον καλέσουμε για να δείξει το δρόμο στα άλλα παιδιά, επειδή έκανε ένα ταξίδι που δεν έκανε κανείς άλλος και παραμένει ταπεινός".

Για την απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς: "Έφυγε ένας εργάτης, ένας δάσκαλος που όλοι αγαπήσαμε. Κατάφερε σπουδαία πράγματα, έδωσε κατεύθυνση και αρχές".

TAGS ΕΟΚ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ