ELITE LEAGUE

Λιόλιος: "Οι νέοι Έλληνες παίκτες βρήκαν ρόλο στην Elite League, θα διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες του χρόνου"

Λιόλιος: "Οι νέοι Έλληνες παίκτες βρήκαν ρόλο στην Elite League, θα διορθώσουμε τις όποιες ατέλειες του χρόνου"
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Τον απολογισμό της σεζόν στην Elite League έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ενόψει του Final Four του πρωταθλήματος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (24/05) πραγματοποοιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final Four της Elite League, το οποίο θα λάβει χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων (27-28/05) με τη συμμετοχή Ψυχικού, του Τρίτωνα, του Αμαρουσίου και του Πανερυθραϊκού. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, πήρε πρώτος το λόγο και έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα θετικός, ενώ τόνισε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα.

"Προχωράμε στην κορύφωση της Elite League με το Final Four, το οποίο γίνεται για πρώτη φορά. Όλη η χρονιά έδειξε ότι η Elite League έκανε κινήσεις και βήματα προς τα μπροστά. Σίγουρα είναι ένα πρωτάθλημα που κράτησε σε πολύ μεγάλη συγκίνηση τους φιλάθλους. Δεν ήξερες ποια ομάδα πάει για πρωτάθλημα, ποια ομάδα θα μπει στα playoffs. Ήταν ένα πρωτάθλημα στο οποίο Έλληνες παίκτες και μάλιστα, νέοι, βρήκαν ρόλο, πραγματικό και ουσιαστικό. Νομίζω είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε το ρόλο της Elite League στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τον ρόλο των παικτών σε αυτό το πρωτάθλημα. Κάπως έτσι θα μπορέσουμε να εξελίξουμε και τις υπόλοιπες εθνικές κατηγορίες των ανδρών, όπως αντίστοιχα θα πρέπει να κάνουμε και στο μπάσκετ γυναικών.

Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και να ευχαριστήσω τον χορηγό μας, το Ερρίκος Ντυνάν που το πίστεψε και μας εμπιστεύτηκε. Παράλληλα πρέπει να δώσω συγχαρητήρια και στις διοικήσεις των ομάδων, γιατί είχαμε μία άψογη συνεργασία. Κατανόησαν πλήρως από την πρώτη στιγμή τι πάμε να κάνουμε και προχωρήσαμε με κάποιες πολύ μικρές παραφωνίες. Οποιεσδήποτε ατέλειες υπήρχαν θα τις βελτιώσουμε του χρόνου. Το πνεύμα συνεργασίες αποτυπώθηκε στους αγωνιστικούς χώρους. Θέλω να ευχαριστήσω και τους προπονητές για το πώς χειρίστηκαν το πρωτάθλημα, αλλά και τους παίκτες που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Εμείς είμαστε κομπάρσοι. Αυτοί ππυ φτιάχνουν το πλαίσιο για να μπορέσουν εκείνοι να παίξουν.

Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε συλλογικά. Το μήνυμα της ενότητας φάνηκε και στην ανταπόκριση των φιλάθλων. Θα κρατήσουμε τις πετυχημένες πρακτικές και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουμε βελτιωτικά στα υπόλοιπα εθνικά, αλλά και αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία. Οι δύο από τις τέσσερις θα πάρουν την άνοδο, οι ημιτελικοί θα είναι πολύ σημαντικοί και την Κυριακή ο μικρός και ο μεγάλος τελικός θα δώσουν την ομορφιά και την επιβράβευση μιας ολόκληρης χρονιάς", ανέφερε ο κ. Λιόλιος.

Για το αν υπάρχει σκέψη να μη μεταφέρονται στα playoffs τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, είπε: "Σημασία έχει να βλέπουμε τις παθογένειες μιας εφαρμογής, για να πηγαίνουμε σε κάτι καλύτερο. Η εμπειρία μάς έδειξε πως πρέπει να κάνουμε διαφοροποιήσεις σε κάποιο σύστημα, αλλά αυτό θα γίνει μετά από διάλογο με τις ομάδες με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων".

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ, Νίκος Νικολόπουλος τόνισε: "Θέλω να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες για την πρόκρισή τους στο Final 4, αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες που με τη δική τους συμβολή επιβεβαίωσαν το όνομα της κατηγορίας. Την επόμενη χρονιά με μικρές παρεμβάσεις το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη πιο θελκτικό για τους φιλάθλους που το αγκάλιασαν φέτος. Εύχομαι υγεία και ό,τι καλύτερο στις ομάδες και στους δύο νικητές να βρεθούν επάξια στην επαγγελματική κατηγορία".

Το λόγο πήρε και ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ και Υπεύθυνος Διεξαγωγής Elite League, σημειώνοντας: "Την Α2, που πλέον λέγεται Elite League, την παρακολουθώ πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση για να γίνει το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Σαν διοίκηση κάναμε κάποιες αλλαγές για να γίνει συναρπαστικό το πρωτάθλημα και με τις νέες προσθήκες θα γίνει ακόμη καλύτερο. Μιλάμε με τις ομάδες και προσπαθούμε να βρούμε τα κενά, ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα του χρόνου.

Στόχος είναι όσοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα να μη μένουν παραμελημένοι, αλλά να θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό. Πιστεύω πως αυτό σε δύο χρόνια θα το έχουμε καταφέρει, ώστε όλος ο κόσμος να ασχολείται με την Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Είμαστε σε καλό δρόμο ώστε όλα τα παιχνίδια να έχουν ενδιαφέρον και όχι μόνο οι ημιτελικοί. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία οι δύο καλύτερες».

Φέτος θα υπάρξει ένας τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος που κανένας δεν θα μπορεί να υπολογίζει πού θα τερματίσει. Θα γίνει έτσι το πρωτάθλημα, που κανένας δεν θα μπορεί να κάνει πονηρή σκέψη. Θα κάνουμε μια συνάντηση με τις ομάδες την Τρίτη και αμέσως μετά θα ενημερωθείτε".

TAGS ELITE LEAGUE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ