ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Λιόλιος: "Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνίστρια ξανά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα"

Λιόλιος: "Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνίστρια ξανά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Η Ελλάδα θα είναι μία εκ των τεσσάρων χωρών που θα φιλοξενήσουν Προολυμπιακό Τουρνουά και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε για την φιλοξενία της διοργάνωσης στην χώρα μας.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί εντός έδρας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος μίλησε από την Γενεύη στην επίσημη ιστοδελίδα της Ομοσπονδίας για την ανάληψη του Προολυμπιακού από την χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ βρίσκεται στην Γενεύη, διότι στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του Προολυμπιακού από την FIBA, όπου η Ελλάδα θα μάθει τους αντιπάλους με τους οποίους θα διεκδικήσει την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ:

"Είναι μεγάλη η τιμή η FIBA να μας εμπιστευθεί τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού τουρνουά αλλά παράλληλα επίσης μεγάλη είναι και η ευθύνη που αναλαμβάνουμε ως Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Μετά από 16 χρόνια μια διοργάνωση Παγκοσμίου ενδιαφέροντος φιλοξενείται ξανά στην Ελλάδα. Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση ήταν το Προολυμπιακό τουρνουά του 2008 στην Αθήνα και τώρα ξανά ένα Προολυμπιακό τουρνουά, αυτό του 2024 φιλοξενείται στο Πειραιά.

Η διοργάνωση αυτή σηματοδοτεί κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή διοργάνωση. Η αθλητική Ελλάδα πρωταγωνίστρια ξανά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, η μπασκετική Ελλάδα του 2024 είναι μια Ελλάδα που περήφανα βγαίνει μπροστά στο Παγκόσμιο στερέωμα και δείχνει το δρόμο σε όλη τη κοινωνία. Ένας δρόμος βασισμένος στην εξωστρέφεια και στις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού.

Από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα θα βρεθεί στο παγκόσμιο αθλητικό προσκήνιο. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να δείξουμε σε όλο το κόσμο ότι η Ελλάδα είναι παρούσα, δυνατή και ενωμένη. Το 2024 η Ελλάδα επιστρέφει.

Επιστρέφει αθλητικά, επιστρέφει κοινωνικά, επιστρέφει δυναμικά. Αυτό το Προολυμπιακό είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να αφήσει το αποτύπωμα του και τη κληρονομιά του σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ