ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λιόλιος: "Δεν πήρε αποζημίωση ο Ιτούδης, είμαι αισιόδοξος ότι θα διοργανώσουμε το Προολυμπιακο"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος EUROKINISSI SPORTS

Η παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητή της Εθνικής Ομάδας ολοκληρώθηκε, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο να αναφέρεται τόσο τον καινούριο ομοσπονδιακό τεχνικό, όσο και για τον προκάτοχό του, Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανακοινώθηκε την Δευτέρα (2/10) από την ΕΟΚ στο πόστο του προπονητή της Εθνικής Ανδρών και το μεσημέρι της Τρίτης (3/10) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Τον λόγο πήρε φυσικά και ο Βαγγέλης Λιόλιος, όπου αναφέρθηκε και στον προκάτοχο του Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Ιτούδη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να δηλώνει πως παρότι ο νυν προπονητής της Φενέρμπαχτσε είχε την δυνατότητα να λάβει αποζημίωση, δεν αξίωσε ποτέ κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο προολυμπιακό για το οποίο η Ελλάδα έχει καταθέσει αίτημα για την διοργάνωση ενός εκ των τεσσάρων τουρνουά, χωρίς να κρύβει την αισιοδοξία του.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Θα έπρεπε να βγαίνω να διαψεύδω κάθε μέρα. Είχαμε τρία χρόνια συμβόλαιο και όταν συναντηθήκαμε θεωρήσαμε καλό να μη συνεχιστεί ο τρίτος χρόνος. Παρότι είχε τη δυνατότητα, δεν αξίωσε καμία αποζημίωση. Απεναντίας δήλωσε πως θέλει να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί την Εθνική ομάδα γιατί είναι fan της Εθνικής ομάδας. Η Εθνική ομάδα χρειάζεται όλους μας.

Οι παίκτες είναι πρωταγωνιστές, τους προπονητές για τον καθοδήγηση και μας να τους βοηθούμε. Χρειάζεται όμως και σας, τους δημοσιογράφους, να έχουν θετική ενέργεια. Αυτό σημαίνει γροθιά. Όλοι να στηρίζουμε την Εθνική ομάδα από τη θέση που έχουμε. Η Εθνική ομάδα είναι όλοι μας και πάνω από όλους μας. Σας το ζητώ και είμαι σίγουρος πως θα το κάνετε".

Αναφορικά με το προολυμπιακό τουρνουά δήλωσε:

"Καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο για το Προολυμπιακό Τουρνουά. Έχουμε να κάνουμε τέτοια διοργάνωση 16 χρόνια, αν την πάρουμε τελικά. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μάς κάνει την τιμή και μας τη δώσει, γιατί θα έχουμε και τον επόμενο χρόνο, το 2025, το Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Σημαίνει ότι ξαναμπαίνουμε στον χάρτη των μεγάλων διοργανώσεων, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται εξωστρέφεια.

Στις 15 Νοεμβρίου θα ξέρουμε, δεν είναι εύκολη διαδικασία, γιατί υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Η ΕΟΚ είναι εδώ για να βοηθά την Εθνική ομάδα, πάντα όμως σε ένα σωστό δημοσιονομικά περιβάλλον.

Δεν πρόκειται αυτό να επηρεάσει τα οικονομικά της ομοσπονδίας. Η Εθνική ομάδα είναι ο πυλώνας, αλλά υπάρχει το ερασιτεχνικό μπάσκετ, υπάρχουν τα σωματεία και πρέπει να στηρίξουμε για να βοηθηθεί στο μέλλον και η Εθνική ομάδα.

Πρέπει να προνοήσουμε για όλα, για έναν άρτιο φάκελο και την οικονομική ουδετερότητα του Προολυμπιακού. Πιστέψτε με, θα το πετύχουμε. Θέλουμε να ρίχνουμε το μπόλιασμα στις ρίζες, στο ερασιτεχνικό μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά άλλο αισιοδοξία, άλλο σιγουριά".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ ΕΟΚ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ