ΜΑΡΟΥΣΙ

Λινάρδος: "Κλείνει μία λαμπρή περίοδος 14 ετών"

Λινάρδος: "Κλείνει μία λαμπρή περίοδος 14 ετών"
INTIME SPORTS

Τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου έκανε ο Νίκος Λινάρδος πριν το το τελευταίο παιχνίδι του Αμαρουσίου στη Basket League ΟΠΑΠ, τονίζοντας πως η ομάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την πορεία της τα τελευταία 14 χρόνια

Ο Νίκος Λινάρδος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ με αφορμή τον τελευταίο αγώνα του Αμαρουσίου στην μεγάλη κατηγορία κόντρα στον Ίκαρο (11/4, 4.30μ.μ.).

Ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ κλείνει με τον τελευταίο αγώνα στην Basket League ΟΠΑΠ του Αμαρουσίου και ο προπονητής της ομάδας έκανε έναν μίνι απολογισμό της σεζόν...

"Με το παιχνίδι αυτό κλείνει μια λαμπρή περίοδος 14 χρόνων στην ιστορία του Αμαρουσίου και ένα μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ", υπογράμμισε ο Νίκος Λινάρδος και συμπλήρωσε:

"Αυτή η ομάδα, με τον τρόπο που λειτούργησε, μέχρι να παρασυρθεί από την κρίση, κατέθεσε μια ξεχωριστή πρόταση στο άθλημα, ένα μοντέλο που πολλοί προσπάθησαν και προσπαθούν να αντιγράψουν.

Προσέφερε αναρίθμητα στελέχη σε όλα τα πόστα των Εθνικών ομάδων και παράλληλα με τα αγωνιστικά κατορθώματα της (κατάκτηση Σαπόρτα, Τοπ 16 Ευρωλίγκας, φιναλίστ πρωταθλήματος, κυπέλλου, FEL κ.ά) ξεπέρασε κάθε προσδοκία . Κι όλα αυτά χωρίς στρατιές φιλάθλων αλλά με όπλα την σοβαρότητα, τον προγραμματισμό και την οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Με δεδομένα τα αξεπέραστα προβλήματα, η φετινή πορεία έμοιαζε προδιαγεγραμμένη. Ωστόσο, με το δικαίωμα που μου δίνει η πολυετής παρουσία μου στην ομάδα, θεωρώ ότι τα στελέχη που εργάστηκαν φέτος και κυρίως αυτά τα παιδιά που φόρεσαν αυτή τη φανέλα, ειδικότερα δε αυτοί που έμειναν μέχρι τέλος δίνοντας και την ψυχή τους, αξίζουν παράσημο και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των φιλάθλων γιατί όχι μόνο σεβάστηκαν την ομάδα, αλλά και γιατί προσπάθησαν και κατάφεραν να τελειώσουν τη σεζόν με σπάνια αξιοπρέπεια, χωρίς την παραμικρή διοικητική υποστήριξη.

Ένας υποβιβασμός δεν πρέπει να είναι τέλος, αλλά η αφετηρία μιας απαραίτητης αναδιοργάνωσης με βάση τα νέα δεδομένα στο περιβάλλον της χώρας αλλά και του αθλήματος".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Πρόδρομου Νικολαϊδη ο οποίος μίλησε για πρωτόγνωρες καταστάσεις που έζησε: "Τελειώνει μια χρονιά που θα περάσει καιρός να την ξεχάσω γιατί έζησα πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ως αρχηγός νιώθω μόνο υπερηφάνεια για τη αυτοθυσία των συμπαικτών, των προπονητών και του επιτελείου, που έδειξαν ότι πονάνε την ομάδα πιο πολύ από ορισμένους Μαρουσιώτες και δεν την άφησαν να διαλυθεί και να εξευτελιστεί, όπως θα ήταν το φυσιολογικότερο με βάση την κατάσταση στα διοικητικά και τα οικονομικά".

TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ