ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ

Καλαϊτζάκης και Λιετκαμπέλις απειλούν τη Ζάλγκιρις με αποκλεισμό

Καλαϊτζάκης και Λιετκαμπέλις απειλούν τη Ζάλγκιρις με αποκλεισμό

Με τρόπο εμφατικό ισοφάρισε σε 1-1 η Λιετκαμπέλις του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη την ημιτελική σειρά της LKL απέναντι στη Ζάλγκιρις.

Το δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς στη λιθουανική λίγκα ανέδειξε το σοβαρό πρόβλημα της Ζάλγκιρις μακριά από το Κάουνας. Η ανταγωνιστική Λιετκαμπέλις όχι μόνο ισοφάρισε σε 1-1, αλλά με το εμφατικό 79-55 συνέτριψε την μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας και έστειλε μήνυμα ανωτερότητας με δεδομένο ότι εκτός έδρας είχε ηττηθεί στον πόντο (71-70).

Η ομάδα του Νέναντ Τσάνακ έτρεξε ένα επιμέρους 28-11 στη δεύτερη περίοδο και συνδυαστικά με το +4 της πρώτης (20-16) εξασφάλισε από τα μισά του δρόμου απόσταση ασφαλείας. Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε ποτέ και μετά το 58-37 παρέδωσαν επί της ουσίας τα όπλα, στοχεύοντας στο τρίτο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη (19/5) στο Κάουνας.

Σε αυτήν τη θριαμβευτική βραδιά για τη Λετκαμπέλις ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης είχε 9 πόντους από 3/10 σουτ (2/2 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 2/2 βολές), αλλά και 10 ριμπάουντ με 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Νέμπο των 16 πόντων ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να σώσει τα προσχήματα από τους φιλοξενούμενους.

Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες και όλα πλέον είναι ανοικτά για την πρόκριση.

TAGS ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ