ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Λάσο: Ο θάνατος του Ντι Στέφανο ήταν ο λόγος που δεν απολύθηκε για χάρη του Κατσικάρη το 2014

Ο Πάμπλο Λάσο
Ο Πάμπλο Λάσο EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάμπλο Λάσο εξέδωσε βιβλίο για την παρουσία του στην Ρεάλ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το 2014 έμοιαζε δεδομένο ότι θα απολυόταν και την θέση του θα έπαιρνε ο Φώτης Κατσικάρης, αλλά ο θάνατος του Αλφρέντο Ντι Στέφανο άλλαξε τα πάντα.

Είναι γνωστό ότι ο Φώτης Κατσικάρης είχε συμφωνήσει με την Ρεάλ το 2014 και θα ήταν ο διάδοχος του Πάμπλο Λάσο. Την τελευταία στιγμή ωστόσο κάτι συνέβη και δεν προχώρησε η συμφωνία. Αυτό το "κάτι" τελικά ήταν ο... θάνατος του Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Αυτό υποστήριξε ο Πάμπλο Λάσο στο βιβλίο που εξέδωσε για την 11ετή παρουσία του στην Ρεάλ (2011-2022) όπου αναφέρθηκε σε όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στην Μαδρίτη.

Σε ένα σημείο του βιβλίου λοιπόν αναφέρεται στο καλοκαίρι του 2014, όταν όλη η Ευρώπη περίμενε ότι θα απολυόταν, με τον Φώτη Κατσικάρη να ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει. Μέχρι που ο θάνατος του θρύλου της Ρεάλ άλλαξε τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο γράφει: "Ένα πρωί, αρχές Ιουλίου, με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου, που είχε μπαρ. Και μου είπε ότι ο Φώτης Κατσικάρης, που τότε ήταν προπονητής της Μπιλμπάο, πέρασε από εκεί. Και κατά την διάρκεια της συζήτησης είπε ότι ήταν στον δρόμο για την Μαδρίτη, για να υπογράψει στην Ρεάλ".

Ακολούθως ο Λάσο λέει κλείνοντας το θέμα: "Υπήρχαν δημοσιεύματα σε εφημερίδες που θεωρούσαν δεδομένο ότι θα απολυθώ. Στις 7 Ιουλίου όμως πέθανε ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Τότε στην Ρεάλ αποφάσισαν ότι ο θάνατός του ήταν πιο σημαντικός από το ποιος θα ήταν προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του συλλόγου.

Η κηδεία του Ντι Στέφανο πάγωσε τα πάντα. Κάθε επικοινωνία. Δεν έστελνε κανείς φαξ. Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν ότι δεν θα συνεχίσω. τελικά έμεινα".

Για την ιστορία, την σεζόν 2014/15 η Ρεάλ κατέκτησε την EuroLeague για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια. Αυτός ο τίτλος έμελλε να κρατήσει τον Λάσο στην θέση του, με τον Βάσκο τεχνικό έκτοτε να μοιάζει αμετακίνητος, μέχρι την ξαφνική απόλυσή του το 2022 για ιατρικούς λόγους.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΙΣΠΑΝΙΑ LIGA ENDESA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ