EUROLEAGUE

Λάσο: "Δεν είδα τον τελικό της EuroLeague, ο Τσους Ματέο έπρεπε να αδράξει την ευκαιρία, τον καταλαβαίνω"

Ο Πάμπλο Λάσο
Ο Πάμπλο Λάσο Ο ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ

Ο Πάμπλο Λάσο εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δεν είδε τον τελικό της EuroLeague ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε πως κατανοεί απόλυτα την απόφαση του Τσους Ματέο να δεχτεί την πρόταση που του έγινε και να αναλάβει τα ηνία της ομάδας μετά από εκείνον.

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Πάμπλο Λάσο στην Onda Madrid. Παρόλο που αυτή θα δημοσιευτεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ήδη διέρρευσαν κάποια αποσπάσματα στον ισπανικό Τύπο. Μέσα σε αυτά, φαίνεται πως ο 55χρονος Βάσκος τεχνικός εξήγησε για ποιο λόγο δεν είδε τον τελικό του Final Four 2023 που βρήκε νικήτρια τη Ρεάλ, ενώ ακόμα τόνισε πως καταλαβαίνει απόλυτα την απόφαση του Τσους Ματέο να τον διαδεχτεί στον πάγκο της ισπανικής ομάδας.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τους ανθρώπους που αγαπώ. Πώς να μην είμαι χαρούμενος που ο Ταβάρες κατέκτησε την EuroLeague; Πώς να μην είμαι χαρούμενος για τον Τσάτσο, τον Γιουλ και τον Ρούντι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι φίλου μου. Έχουμε δουλέψει μαζί. Θα ήταν χαζό από μέρους μου να μην χαρώ.

Χαίρομαι που η Ρεάλ πήρε τον τίτλο. Έχω πολλούς φίλους εκεί και τους εύχομαι το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι να κατακτάς την EuroLeague. Αλλά πραγματικά δεν είδα το παιχνίδι. Οι άνθρωποι μένουν όταν το λέω αυτό, αλλά δεν το είδα, ούτε live, ούτε σε μαγνητοσκόπηση. Όπως δεν έχω δει ούτε αυτά που έχω κερδίσει εγώ. Δεν θεωρώ ότι είναι παιχνίδια από τα οποία μπορώ να μάθω κάτι. Είδα κάποιες φάσεις, όπως το καλάθι του Γιουλ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έχω δει ότι υπήρξε έντονη κριτική για τον Γιουλ φέτος. Γελάω. Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι είναι ο προστατευόμενός μου. Είχαμε πολλούς καυγάδες. Ίσως είναι ο παίκτης με τον οποίο έχω τσακωθεί τις περισσότερες φορές στη Ρεάλ. Αλλά, μου είχε πει ότι έτσι είναι (σσ. σαν άνθρωπος) και έπρεπε να το αποδεχτώ. Αυτό δεν σημαίνει πως αν κάτι δεν μου άρεσε δεν του το έλεγα.

Σίγουρα όμως δεν είμαι ο 'προστάτης' του Σέρχιο. Όμως φέτος διάβασα πράγματα για εκείνον που με έκαναν να φρικάρω. Ο Σέρχιο δεν είναι ο ίδιος παίκτης που ήταν πριν από 15 χρόνια. Κάνει κάποια πράγματα καλύτερα και κάποια άλλα χειρότερα. Ούτε ήταν Θεός πριν 10 χρόνια, ούτε είναι loser τώρα, όπως γράφεται. Κι αν η Ρεάλ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, είναι χάρη στο δικό του καλάθι.

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Τσάτσο. Ένας τέτοιος παίκτης, σε αυτή την ηλικία, διατηρεί αυτή τη φυσική κατάσταση και είναι καθοριστικός όλη τη χρονιά. Και ο Ρούντι είναι εντυπωσιακός. Το έδειξε στο Final Four με τις απίθανες εμφανίσεις του, παρόλο που βρίσκεται σε μία φάση που τον βαραίνει η σωματική του κατάσταση. Η αμφιβολία είναι παράλογη. Με κατηγορούσαν που τους χρησιμοποιούσα πολύ, το ίδιο κάνουν και με τον τωρινό τους προπονητή. Για αυτό υπάρχει το Twitter, σωστά; Για να κρίνουμε τους προπονητές.

Ο Τσους (Ματέο) είναι ο προπονητής της Ρεάλ. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Τα έχει καταφέρει πολύ καλά. Ήταν βοηθός μου, όπως και άλλοι. Ποτέ δεν του συμπεριφέρθηκα ως αφεντικό, ούτε σε εκείνον, ούτε σε κάποιον άλλο βοηθό μου. Μου άρεσε περισσότερο η συνεργασία. Ο Τσους είναι απλός άνθρωπος. Όταν τον κάλεσαν και του είπαν να αναλάβει την ομάδα, ήταν η μεγάλη του ευκαιρία. Τι να έκανε; Τον καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι μια ευκαιρία, πρέπει να την αδράξεις. Δεν έχω να κάτι άλλο για αυτό", είπε μεταξύ άλλων ο Λάσο.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ