ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24: "Θρύλος ο Πιτίνο, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν ήμασταν πλήρεις"

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών
Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών EUROKINISSI

Για τον Ρικ Πιτίνο, τους τραυματισμούς και την ανωτερότητα των Τσέχων μίλησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στο SPORT24 κατά την άφιξη της Εθνικής από τον Καναδά.

Η Εθνική ομάδα έφτασε το απόγευμα της Τρίτης (6/7) στο Ελ. Βενιζέλος μετά από ταξίδι σχεδόν μιας μέρας από την Βικτόρια του Καναδά. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο SPORT24 για την μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα αλλά λύγισε στο τέλος από την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, τον θρύλο Ρικ Πιτίνο αλλά και το γρήγορο μπάσκετ που κλήθηκε να παίξει η Εθνική.

"Ο κοουτς Πιτίνο είναι ένας θρύλος μας έδινε πολύ κίνητρο και boost. Επειδή εμείς παίζουμε το παιχνίδι θεωρώ ότι σίγουρα βοηθούσαν τα λόγια του, μας έδινε μία έξτρα ώθηση και μία έξτρα ενέργεια. Μας βοήθησε αρκετά όλο αυτό το διάστημα και μας έμαθε πολλά πράγματα", είπε χαρακτηριστικά ο Λαρεντζάκης που στάθηκε και στο νέο στυλ παιχνιδιού στο οποίο προσπάθησε ο Πιτίνο να μυήσει τους παίκτες.

"Το μπάσκετ έχει αλλάξει γενικά δεν άλλαξε τώρα με τον κοουτς Πιτίνο, έχει αλλάξει και στην EuroLeague και στο EuroCup έχει αλλάξει παντού και έχει πάει σε πιο γρήγορους ρυθμούς και σε πιο αθλητικό επίπεδο. Πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς εννοείται, έχουμε παιδιά που μπορούν να το στηρίξουν και να το κάνουνε και πιστεύω ότι το μέλλον μπορεί να είναι αισιόδοξο".

Όσο για τις απουσίες της Εθνικής αλλά και τους λόγους της βαριάς ήττας από την Τσεχία ο Λαρεντζάκης επισήμανε: "Οι Τσέχοι ήταν μια πολύ καλή ομάδα, ήταν δουλεμένοι, είχαν κάποια δυνατά παιδιά. Ήταν συνδυασμός και εμείς δεν ήμασταν απόλυτα έτοιμοι θεωρώ. Χάσαμε κάποια εύκολα λέι απ στο ξεκίνημα, βάλανε και κάποια μεγάλα σουτ οι Τσέχοι και οι λεπτομέρειες σε αυτά τα ματς κρίνουν πολυ το αποτέλεσμα. Πιστεύω όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους.

Για το αν θα μιλάγαμε διαφορετικά σήμερα αν είχαμε τους παίκτες που απουσίαζαν δεν το ξέρει κανείς. Πάντα όσοι δεν παίζουν ή δεν έρχονται είναι οι καλύτεροι παίκτες. Όταν χάνεις σίγουρα λείπουν, αλλά τα παιδιά είναι πολύ έμπειρα, θα βοηθούσαν πολύ αν ήταν μαζί μας, δεν το συζητάω. Δεν ξέρει κανείς τι θα μπορούσε να είχε συμβεί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ