ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών: Πρόκριση για Πανιώνιο και Παπάγο στο Final Four των ερασιτεχνικών ομάδων

Κύπελλο Μπάσκετ Ανδρών: Πρόκριση για Πανιώνιο και Παπάγο στο Final Four των ερασιτεχνικών ομάδων
INTIME

Ο Πανιώνιος επιβλήθηκε με 85-83 του Αμύντα για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ανδρών και προκρίθηκε στο Final Four. Πρόκριση άνευ αγώνα για τον Παπάγο κόντρα στην Ελευθερούπολη.

Ο Πανιώνιος συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο Κύπελλο Ανδρών των ερασιτεχνικών ομάδων (από Α2 ως Γ' Εθνική). Οι "κυανέρυθροι" επιβλήθηκαν με 85-83 του Αμύντα εντός έδρας και προκρίθηκαν στο Final Four.

Ο Σαχπατζίδης με 19 πόντους και ο Στάθης Παπαδιονυσίου με 18 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, που πήραν μία σπουδαία πρόκριση. Μία πρόκριση που εξασφάλισε άνευ αγώνα ο Παπάγος που προκρίθηκε κόντρα στην Ελευθερούπολη με 20-0, κάτι που σημαίνει ότι είναι γνωστές οι δύο από τις τέσσερις ομάδες του Κυπέλλου ερασιτεχνικών ομάδων.

Οι αγώνες Ηρακλής - Πανερυθραϊκός και Αίας Ευόσμου-ΦΕΑ αναβλήθηκαν, με τον πρώτο αγώνα να ορίζεται για τις 16 Νοεμβρίου, ενώ λίαν συντόμως θα οριστεί και ο δεύτερος.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής, στο Κύπελλο Ανδρών συμμετέχουν οι ομάδες από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, δηλαδή από την Elite League, την Β' Εθνική και την Γ' Εθνική Ανδρών, με τον θεσμό πλέον να μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού από τους αγώνες Ηρακλής - Πανερυθραϊκός και Αίας Ευόσμου - ΦΕΑ θα προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες του Final Four. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα πάρει μέρος στο Final Eight μαζί με τις πρώτες 7 ομάδες της Basket League στην λήξη του πρώτου γύρου, σε μία νέα πρωτοποριακή κίνηση της ΕΟΚ.

Ο αγώνας του Πανιωνίου με τον Αμύντα αναλυτικά:
Διαιτητές : Σώμος, Ζακεστίδης, Παπαδόπουλος.
Δεκάλεπτα : 17-25, 48-43, 68-58, 85-83.
Πανιώνιος ΓΣΣ ( Ταυρόπουλος, Καλούδης): Σκάνδαλος 4, Κολσούζογλου, Λάζαρης 4(1), Αντωνάκης 8(1), Σαχπατζίδης 19(1), Σταθόπουλος 4(1), Χάλαρης 13(1), Χρήστου, Τσουγκαράκης 4, Βεργίνης 11(3), Παπαδιονυσίου Ε. 18(2), Τρύφωνας
ΑΟ Υμηττού Αμύντας (Λιόγας, Μάλαμα): Δήμου 5(1), Τοπαλι 7, Σιούντρης 15(2), Γκρέκας 5(1), Διαμανός , Κουκούνιας 9(1), Γιούσι, Γκάτζο 26(3), Καλδής 6, Μιχαλογλου 2, Δόξας 5(1), Καλογεριάς 3

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ELITE LEAGUE Β' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ