NBA

Κώστας Αντετοκούνμπο: Πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κατέκτησε πρωτάθλημα ΝΒΑ

Κώστας Αντετοκούνμπο: Πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα που κατέκτησε πρωτάθλημα ΝΒΑ
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έγραψε και αυτός την δική του ιστορία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Λέικερς, αφού έγινε ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα παίκτης που κατέκτησε πρωτάθλημα ΝΒΑ.

Οι Λέικερς κατέκτησαν το πρωτάθλημα του ΝΒΑ με την νίκη τους με 106-93 επί των Χιτ στο Game 6 των τελικών. Κάπως έτσι, έγραψε ιστορία και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Ο νεαρός σέντερ είναι και αυτός πρωταθλητής του ΝΒΑ, αφού ήταν στο ρόστερ των Λέικερς από το ξεκίνημα της σεζόν, παίζοντας κυρίως στην θυγατρική ομάδα τους στην G-League, ενώ βρέθηκε κανονικά στην "φούσκα". Κάπως έτσι έγινε ο τρίτος με ελληνική καταγωγή, αλλά και ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα ΝΒΑερ που κατέκτησε τον τίτλο.

Την αρχή είχε κάνει ο Λου Τσιουρόπουλος την δεκατία του 50', κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με τους Σέλτικς το 1957 και το 1959, για να πάρει την σκυτάλη ο Κερτ Ράμπις (ή όπως τον μάθαμε όταν αγωνίστηκε στην ΑΕΚ την σεζόν 1980/81, Κυριάκος Ραμπίδης) με 4 πρωταθλήματα με τους Λέικερς την δεκαετία του 80' (1982, 1985, 1987 και 1988).

Πλέον αυτή η λίστα έχει και τρίτο μέλος στο πρόσωπο του Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος σε αντίθεση με τους Τσιουρόπουλο και Ραμπίδη γεννήθηκε στην Ελλάδα.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ