“Κώστα, ψυχάρα, Ολυμπιακάρα”

Ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στην Αθήνα ως παίκτης του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων τον αποθέωσαν στο αεροδρόμιο. Ο Έλληνας φόργουορντ ευχαρίστησε την Μπαρτσελόνα που σεβάστηκε την επιθυμία του. "Δίδαξε ήθος", τόνισε. Το Sport24.gr ήταν εκεί.
Ύστερα από 2,5 χρόνια απουσίας του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στην Αθήνα, ώστε να ενσωματωθεί μέσα στις επόμενες μέρες με τους Πειραιώτες, με την ομάδα που καθιερώθηκε, εξελίχθηκε και δοξάστηκε στο πρόσφατο παρελθόν.
Ο 25χρονος φόργουορντ, ο οποίος άφησε το ΝΒΑ και τις ΗΠΑ, ξεκίνησε το πολύωρο υπερατλαντικό ταξίδι του από το Ντένβερ, έχοντας ως τελευταίο προορισμό το “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 17:15 με πτήση από την Αμερική (μέσω Φρανκφούρτης) της Lufthansa, με αριθμό LH 1282. Ο Παπανικολάου, μάλιστα, ταξίδεψε μαζί με τους γονείς (Θανάσης και Κατερίνα) και τον αδερφό του (Νίκος), οι οποίοι όμως δεν εξήλθαν μαζί του από το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας αφού συνέχισαν με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Ο Κώστας Παπανικολάου ευχαρίστησε τους φιλάθλους που έδωσαν το “παρών” και ακολούθως ξεκίνησε τις δηλώσεις του, μιλώντας τόσο για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό, όσο και για το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα σεβάστηκε την απόφαση του να επιστρέψει τον Πειραιά, αφήνοντας τον ελεύθερο, μη ματσάροντας την προσφορά των “ερυθρολεύκων”.
Μάλιστα, στην σχετική ερώτηση του Sport24.gr, ο Έλληνας φόργουορντ απάντησε με μεγάλο σεβασμό για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν οι Καταλανοί: ” Αυτό που έχω να πω για την Μπαρτσελόνα είναι ότι έδειξε πόσο τεράστιος σύλλογος είναι. Έδειξε πως σέβεται πάνω απ’ όλα τον αθλητή. Ένας σύλλογος που ακόμη και στο μπάσκετ απέδειξε γιατί έχει μία παγκόσμια αναγνωρισιμότητα”.
Και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, την διοίκηση αλλά και τον προπονητή (Πασκουάλ). Σεβάστηκαν την επιλογή μου να επιστρέψω στον Ολυμπιακό και δεν λειτούργησαν εγωιστικά, με το έτσι θέλω. Νομίζω πως αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, αλλά και τα εύσημα απ’ όλους μας για αυτό το πράγμα που έκαναν, για το πως λειτούργησαν στο θέμα μου. Η Μπαρτσελόνα δίδαξε ήθος και σωστό αθλητισμό. Σημασία πλέον έχει ότι βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι το καλύτερο”.
Για το γεγονός πως επέστρεψε στον Ολυμπιακό, σχολίασε: “Πάντα είναι όμορφο να γυρνάς σε γνώριμα λημέρια. Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά. Μέσα από το πρόγραμμα της ομάδας θέλω να βρω τον εαυτό μου και να κάνουμε όλοι μαζί ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είναι ώρα για δουλειά. Έχω πολύ δρόμο να καλύψω για να προσαρμοστώ στην ομάδα και να μπω στο σύστημα. Τα παιδιά από την αρχή της σεζόν παλεύουν για να έχουν την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει κι εγώ να δουλέψω για να είμαι εντάξει απέναντι σε αυτά και την ομάδα. Όλα είναι στο χέρι του προπονητή, αυτός αποφασίζει για το πότε θα μπω με την ομάδα. Αλίμονο να έχω θέμα να γυρίσω στον Ολυμπιακό. Σίγουρα το παρελθόν και όσα έζησα με την ομάδα με έκαναν να θέλω να γυρίσω”, ενώ για το γεγονός πως πλέον θα φορά το Νο25 (αντί για το Νο16) σχολίασε: ” Ένας αριθμός είναι, τίποτα άλλο. Τώρα έχω το Νο25. Κι εγώ ακόμη με είχε συνηθίσει με το άλλο νούμερο, αλλά δεν σημαίνει κάτι“.
Ο Παπανικολάου αφού ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του πήρε μαζί τον δρόμο προς το αυτοκίνητο του τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ Ολυμπιακός, τον Αντώνη Νταή, που τον υποδέχτηκε. Μία διαδρομή πάντως που έγινε με τη συνοδεία των φιλάθλων του Ολυμπιακού που τον ανέμεναν και του ζήτησαν επίμονα μία φωτογραφία. Και δη μία selfie από το κινητό τους τηλέφωνο για να την έχουνε αναμνηστική και κατ΄ επέκταση να την ανεβάσουν άμεσα στον λογαριασμό τους στα social media.
Ο διεθνής φόργουορντ παρά την κούρασή του δεν έχασε το χαμόγελό του από την πρώτη στιγμή που βγήκε από την αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπως και δεν αρνήθηκε σε κανέναν. Ακόμη και λίγο πριν μπει μέσα στο αυτοκίνητο. Μάλιστα ένας από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού κοιτώντας τον είπε σε έναν άλλον που ήταν δίπλα του. “Ρε συ ψήλωσε. Είδες τι κάνει το ΝΒΑ.
Ακολούθως ο “Παπ” καθίμενος στη θέση του συνοδηγού και με οδηγό τον Νταή συνοδεία ενός περιπολικού ξεκίνησαν με προορισμό το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε. Μάλιστα αύριο το πρωί, της Παρασκευής (22/01), θα υπογράψει το συμβόλαιό του μέχρι το 2018 ενώ είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο ΣΕΦ για να κάνει την πρώτη του προπόνηση.