Κορονοϊός: Πώς θα γυρίσουν οι ομάδες του ΝΒΑ στις προπονήσεις

Το ΝΒΑ αναμένεται να επιτρέψει την επιστροφή στις προπονήσεις από τις 8 Μαΐου, ανάλογα την απόφαση κάθε πολιτείας, έχει όμως θεσπίσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για αθλητές και εργαζομένους στις ομάδες.
Στις ΗΠΑ ετοιμάζουν τα πρώτα μέτρα επιστροφής στην… κανονικότητα με κάποιες πολιτείες να κάνουν την αρχή, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σε αυτές. Παρότι αρχικά είχε επισημανθεί η 1η Μαΐου ως πιθανότερη ημερομηνία επιστροφής στις προπονήσεις, υπάρχει παράταση ακόμη μίας εβδομάδας, με το ΝΒΑ να ενημερώνει τις ομάδες για τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται.
Μεταξύ αυτών είναι η προστατευτική μάσκα για τους αθλητές για το διάστημα που βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο (εκτός των στιγμών που κάνουν προπόνηση), όπως επίσης τα γάντια για τους εργαζομένους. Έχει οριστική μάλιστα η απόσταση των 3.65 μέτρων ως υποχρεωτική για να τηρηθεί το social distancing, την ώρα που προαπαιτούμενο είναι επίσης να υποβληθούν όλοι οι παίκτες σε τεστ πριν από την παρουσία τους στο γήπεδο.
Από την άλλη πάντως, παρότι η Τζόρτζια (πολιτεία στην οποία βρίσκονται οι Ατλάντα Χοκς) είναι από τις πρώτες που θα χαλαρώσουν τα μέτρα ασφαλείας και την καραντίνα, τα “Γεράκια” δεν μοιάζουν διατεθειμένα να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις, σύμφωνα με τον GM της ομάδας.
AP Photo/Matt Slocum