BASKETBALL ANALYSIS

Κολοσσός: Ο Ξανθόπουλος έχει σημειώσει 25 πόντους και έχει μοιράσει άλλους 118 στους συμπαίκτες του

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με την φανέλα του Κολοσσού
Ο Βασίλης Ξανθόπουλος με την φανέλα του Κολοσσού EUROKINISSI

Σε έναν Κολοσσό που εντυπωσιάζει, ο Βασίλης Ξανθόπουλος είναι η ήρεμη δύναμη της ομάδας, έχοντας μοιράσει μέχρι στιγμής 118 πόντους στους συμπαίκτες του. Το SPORT24 αναλύει με την βοήθεια του InStat Scout.

Ο Κολοσσός έδωσε συνέχεια στην εντυπωσιακή του πορεία, διαλύοντας με 82-59 το Λαύριο, με τον Κένι Γουίλιαμς - έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην Stoiximan Basket League - να έχει 16 πόντους. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε 3 πόντους και 4 ασίστ. Είχε προσφέρει όμως άλλους 11 πόντους με τις ασίστ του σύμφωνα με το InStat Scout.

Ο Κολοσσός εντυπωσιάζει, έχοντας ρεκόρ 5-2. Ο Γουίλιαμς, ο Κιμ Τιλί, ο Στέφαν Ποτ, ο Στεφάν Μομίροφ και ο Τζόρνταν Φλόιντ αποδεικνύονται εξαιρετικές κινήσεις. Κάπου εκεί όμως, στην σκιά, βρίσκεται και ο άνθρωπος που κατευθύνει τους συμπαίκτες του. Είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Και έχει τεράστιο μερίδιο σε αυτή την πορεία.

Ο έμπειρος γκαρντ έχει μέχρι στιγμής 3.6 πόντους, 1.9 ριμπάουντ, 6.6 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής. Είναι πρώτος σε ασίστ και πέμπτος σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα. Και, απολύτως λογικά, ο άνθρωπος που έχει μοιράσει τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλον.

Σύμφωνα με το InStat Scout, ο Ξανθόπουλος μπορεί να έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 25 πόντους έπειτα από 7 αγώνες, αλλά έχει μοιράσει άλλους 118 (!) που μεταφράζονται σε 16.85 πόντους ανά αγώνα. Όπως φαίνεται μάλιστα και από το Shot Chart των εύστοχων σουτ που έχουν προκύψει από ασίστ του (δεν έχουν συμπεριληφθεί ακόμα τα εύστοχα σουτ κόντρα στο Λαύριο), δεν έχει πρόβλημα να μοιράσει την μπάλα οπουδήποτε στο παρκέ. Όχι πως υπήρχε ποτέ τέτοιο θέμα.

Το Shot Chart των ασίστ που έχει μοιράσει ο Ξανθόπουλος στον Κολοσσό την σεζόν 2021/22
Το Shot Chart των ασίστ που έχει μοιράσει ο Ξανθόπουλος στον Κολοσσό την σεζόν 2021/22 INSTAT SCOUT

Ο πιο "ευνοημένος" από τις ασίστ του έμπειρου γκαρντ είναι - απολύτως λογικά - ο Κένι Γουίλιαμς, που έχει μετουσιώσει σε πόντους 10 ασίστ του έμπειρου γκαρντ, με τον Βαγγέλη Μαργαρίτη να ακολουθεί με 9.

Αυτοί είναι οι παίκτες που έχουν δεχθεί ασίστ από τον Ξανθόπουλο φέτος:
Κενι Γουίλιαμς - 10
Βαγγέλης Μαργαρίτης - 9
Στέφαν Μομίροφ - 6
Μανώλης Χατζηδάκης - 6
Κιμ Τιλι - 5
Τζόρνταν Λόιν - 4
Διαμαντής Σλαφτσάκης - 3
Μπλαζ Μέσιτσεκ - 3

Στα 37 του χρόνια ο Ξανθόπουλος δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Με κάποιο τρόπο όμως συνεχίζει να αποδεικνύει πολλά. Το σημαντικότερο; Ότι ένας παίκτης δεν χρειάζεται να είναι σταρ για να κάνει την διαφορά. Μπορεί απλώς να είναι σταρ στον ρόλο του. Όπως είναι σταθερά σε όλη την καριέρα του ο Ξανθόπουλος. Για αυτό και συνεχίζει να κάνει την διαφορά.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΚΟΛΟΣΣΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ