ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κολοσσός - Γ.Σ. Ολύμπια Λ. 91-62

Κολοσσός - Γ.Σ. Ολύμπια Λ. 91-62
New Image

Στο ρελαντί ο Κολοσσός, διέσυρε τον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας με 91-62, βυθίζοντάς τον ακόμα περισσότερο

Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη αντιστάθηκε για ένα δεκάλεπτο, ωστόσο στη συνέχεια υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των αντιπάλων της. Πολύ καλός ο Φόντενετ στο ντεμπούτο του με τους πορτοκαλί καθώς πέτυχε 24 πόντους. Έτσι, λοιπόν, οι Λαρισαίοι θα παίξουν όλη τη χρονιά στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην Καβάλα.
Ο Σφαιρόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και ο Χαρίσης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 17 πόντους. Τον ακολούθησε ο Ντόζιερ με 16, σ' ένα ματς που ο Κολοσσός ήταν πολύ εύστοχος στα σουτ εντός παιδιάς.

Ο αγώνας

Ο Κολοσσός παίζοντας στην έδρα του πήρε το προβάδισμα από την αρχή και προηγήθηκε με 11-5 στο 4΄. Στη συνέχεια, ο Τζέισον Φόντενετ άρχισε να αποδεικνύει γιατί τον επέλεξε ο Γιώργος Καλαφατάκης. Άρχισε να σκοράρει, παίρνοντας στις πλάτες του τη νέα του ομάδα.

Μάλιστα, με οκτώ προσωπικούς του πόντους, ο Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας βρέθηκε στο +3 (13-16) στο 7΄. Πάντως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και δεν άφησαν στους "πορτοκαλί" το προβάδισμα.

Ο Χάρις έκανε το 19-18, πόυ ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου. Αν και η ομάδα του Σφαιρόπουλου είχε καλά ποσοστά σε δίποντα (6/11) και τρίποντα (2/3), τα επτά λάθη ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Επέβαλε το ρυθμό του

Κάτι που έκανε στη συνέχεια πάντως, όταν το παιχνίδι συνέχισε στο ίδιο γρήγορο τέμπο. Άλλωστε, η διαφορά στα ριμπάουντ και κυρίως η έφεση των Ροδιτών στα επιθετικά, τους έδωσε την ευκαιρία να χτίσουν μια διαφορά. Με καλάθι και φάουλ του Παντελιάδη, ο Κολοσσός βρέθηκε στο +10 (30-20) στο 13΄.

Η κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Καλαφατάκη δεν της επέτρεπε να μειώσει. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και προηγήθηκαν 41-28 στο δίλεπτο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Από εκεί κι έπειτα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν χάρη σε δύο βολές του Τζάκσον κι ένα καλάθι του Αγγελακόπουλου (41-32), όμως έδειχναν να μην μπορούν να ακολουθήσουν... Ο Φόντενετ ήταν φανερό πως είχε πάρει εντολή να σουτάρει συνεχώς, τις πιο πολλές φορές όμως δεν ήταν εύστοχος.

Η διαφορά έπαιρνε διαστάσεις

Στην επανάληψη, ο Κολοσσός συνέχισε να κάνει με ευκολία το λάθος, όμως ήταν αρκετά εύστοχος για να χάσει τη διαφορά. Έτσι, λοιπόν, ο Μοντς με καλάθι και φάουλ έγραψε το 48-34 στο 24΄, όμως ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (52-36), προκαλώντας μάλιστα τον Καλαφατάκη να πάρει αμέσως τάιμ άουτ (25΄).

Την ίδια στιγμή, ο Φόντενετ έκανε φιλότιμες προσπάθειες (52-40), προσπαθώντας να μειώσει για την ομάδα του. Δεν ήταν αρκετό πάντως... Με ένα γρήγορο 8-0, ο Κολοσσός έφτασε στο +20 (60-40), βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για νίκη.

Ακολούθησε καταιγισμός τριπόντων από τους γηπεδούχους που έκλεισαν το δεκάλεπτο προηγούμενοι 68-45. Αντίθετα, τα ποσοστά του Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας είχαν πέσει πολύ (11/31 διπ., 4/18 τριπ.).

Ματς διαδικαστικού χαρακτήρα

Στο δ' δεκάλεπτο τίποτα δεν έμοιαζε ικανό να αλλάξει και τίποτα δεν άλλαξε, καθώς το παιχνίδι είχε πια διαδικαστικό χαρακτήρα. Άλλωστε, η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πολλούς αξιόλογους παίκτες στον πάγκο του που περίμεναν να μπουν στο παρκέ.

Έτσι, λοιπόν, στο 35΄ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 28 πόντους, μετά από ένα τρίποντο του Παππά και δύο βολές του Χαρίση που έκανε το 83-55. Η διαφορά άγγιξε και τους 30 πόντους (90-60), πριν ο Ασημακόπουλος με 1/2 βολές γράψει τη μέγιστη τιμή της (91-60).

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 41-32, 68-45, 91-62

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 4, Παντελιάδης 3, Δανάς 2, Βασίλιεβιτς 7(2), Ζάρας 12(2), Μανωλόπουλος 5, Ασημακόπουλος 3, Ντόζιερ 16(2), Χαρίσης 17, Τσάμης 5, Παππάς 8(2), Μοντς 9.

Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας (Καλαφατάκης): Τζακόπουλος, Αβράμοφ, Γκριν 15(2), Παπαχρήστος, Τζάκσον 2, Μπόγδανος 2, Σπανός 5(1), Παπακώστας, Παπαϊωακείμ 1, Αγγελακόπουλος 13(1), Καραβανάς, Φόντενετ 24(3).

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ

Σφαιρόπουλος: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα"

Στη διακοπή του πρωταθλήματος απέδωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του κόντρα στον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας, κυρίως στο α' ημίχρονο. " Ξέραμε ότι η Λάρισα θα έρθει να παλέψει στο παιχνίδι γιατί και η ομάδα και ο Γιώργος (σ.σ. Καλαφατάκης) έχουν μάθει να παλεύουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Μας δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο.

Στην άμυνα θεωρώ ότι ήμαστε ένα βήμα πιο αργοί, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, και στην επίθεση χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια λόγω βιασύνης ίσως και λόγω διακοπής του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ηρεμήσαμε, γίναμε πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα που μας έδωσε την ευκαιρία να πετύχουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και γι αυτό το β ημίχρονο εξελίχθηκε όπως εξελίχθηκε για μας.
Είναι πολύ δύσκολο για κάθε προπονητή να βιώνει αυτά που περνά ο Γιώργος (σ.σ. Καλαφατάκης) και πραγματικά εύχομαι ό,τι καλύτερο και στον ίδιο και στην ομάδα του. Εμείς ακόμη δεν έχουμε μπει στα play off. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα με παιχνίδια φωτιά".




Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος σχολίασε: " Παίξαμε δυνατά και δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε όπως πάντα και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".

Καλαφατάκης: "Δεν ξέρω αν αξίζει να μείνουμε στην Α1"

Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης στη συνέντευξη Τύπου: " Παρά την πικρία και την στενοχώρια μου, θέλω να συγχαρώ τον Γιάννη (σ.σ. Σφαιρόπουλο) και τον Κολοσσό γιατί είναι υπόδειγμα για τις ομάδες. Νομίζω ότι η δουλειά που έχει κάνει ο Γιάννης φαίνεται στο γήπεδο.

Έχει μία ομάδα χωρίς σταρ, χωρίς μεγάλους παίκτες και όμως κάνει πολύ καλή δουλειά. Και ο ίδιος και ο Κολοσσός είναι άξιοι συγχαρητηρίων και οργανωτικά και αγωνιστικά. Εγώ τους καμαρώνω.


Για μας τι να πούμε; Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Δεν είμαι χθεσινός. Έχω περάσει κι άλλες φορές πολλές φουρτούνες. Δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο παιχνίδι. Φανήκαμε λίγοι. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες στα παιδιά γιατί αυτοί είμαστε. Βέβαια, και κάποιοι βασικοί μας παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν.

Αν δείτε τη στατιστική, θα δείτε τα 0/11 σου του Τζάκσον ή τα 0/8 σουτ του Παπαχρήστου. Δεν ξέρω αν η ομάδα αξίζει να μείνει στην Α1 και αναφέρομαι σε όλα τα επίπεδα. Όμως είμαι εδώ γιατί μου το ζήτησαν τα παιδιά. Δεν έχω μάθει να τα παρατάω παρ όλη την ξεφτίλα που τρώω κάθε φορά".


Τέλος ο Νίκος Σπανός υποστήριξε: " Ξέραμε ότι το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο για μας. Το τελικό σκορ τα λέει όλα. Είμαστε σε δύσκολη θέση.

Αν σε πάρει η κατηφόρα, κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι τα αποτελέσματα, πρέπει να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα τελειώσουμε τη χρονιά με το κεφάλι ψηλά".


























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ