ΓΑΛΛΙΑ

Κολέ: "Επιλέξαμε τον Μπατούμ αντί του Μοερμάν, λόγω πλάνου"

Ο Βενσάν Κολέ στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας
Ο Βενσάν Κολέ στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας Ⓒ 2019 NG HAN GUAN/ASSOCIATED PRESS

Ο Βενσάν Κολέ "έκοψε" τον Αντριέν Μοερμάν από την εθνική Γαλλίας λόγω του Νικολά Μπατούμ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων τονίζοντας πως ο 32χρονος παίκτης των Κλίπερς θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο στη θέση "4".

Όλες οι ομάδες προετοιμάζονται σιγά-σιγά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τον Βενσάν Κολέ να ανακοινώνει προ ολίγων ημερών τους 16 διεθνείς παίκτες ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και γνωστοί NBAers.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Γαλλίας, μίλησε στο γαλλικό RMC Sport για τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση και τον Νικολά Μπατούμ ο οποίος βάσει πλάνου αναμένεται να αγωνιστεί περισσότερο στη θέση "4".

"Γνωρίζουμε ότι όλοι οι παίκτες είναι νικητές, έχουν φιλοδοξίες και θέλουν να παίξουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά, το ίδιο θα έκανε και ένας παίκτης που δεν θα έπαιρνα, αν στη θέση του καλούσα τον Αντριέν Μοερμάν", δήλωσε αρχικά.

Και συνέχισε: "Είναι απλά μία απόφαση του προπονητή. Δεν θα σας πω τα ακριβή κριτήρια που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Αλλά, θα σας πω δύο λόγους. Αρχικά, είναι οι προτεραιότητες. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 είχαμε παίκτες που μας άφησαν ικανοποιημένους. Έτσι, αναπόφευκτα τους υπολογίζουμε. Ο δεύτερος και πιο σημαντικός λόγος, είναι ότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον Νικολά (Μπατούμ) περισσότερο στη θέση 4".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ