NBA

Κλίπερς - Μάβερικς: Πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ δεν έχει νικήσει γηπεδούχος έπειτα από 6 αγώνες

Ο Τζέιλεν Μπράνσον των Μάβερικς σε αγώνα με τους Κλίπερς
Ο Τζέιλεν Μπράνσον των Μάβερικς σε αγώνα με τους Κλίπερς Ⓒ 2021 MARK J. TERRILL/ASSOCIATED PRESS

Η σειρά των Κλίπερς με τους Μάβερικς αποδεικνύεται ιστορική, αφού στα 6 πρώτα παιχνίδια οι φιλοξενούμενοι μετράνε 6 νίκες, κάτι που - αν εξαιρέσει κάποιος την περσινή ιδιαίτερη σεζόν που ολοκληρώθηκε σε "φούσκα" - δεν έχει ξανασυμβεί.

Οι Κλίπερς άλωσαν το Ντάλας στο Game 6 με 104-97 χάρη στην 45αρα του Λέοναρντ και έφεραν την σειρά στο 3-3, στέλνοντάς την πίσω στο Λος Άντζελες. Παράλληλα όμως βοήθησαν και να γραφτεί ιστορία.

Με την νίκη των Κλίπερς έγινε το... μπρέικ στο μπρέικ, στο μπρέικ στο μπρέικ, με τους φιλοξενούμενους να μετράνε αισίως 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σε αυτή την σειρά, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο ΝΒΑ. Βασικά, τυπικά έχει ξανασυμβεί, αλλά... δεν μετράει.

Την περσινή σεζόν, στην σειρά των Ράπτορς με τους Σέλτικς στον δεύτερο γύρο των playoffs οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει το 7/7, με τους "Κέλτες" να παίρνουν την πρόκριση. Η περσινή σεζόν ωστόσο είναι ιδιαίτερη, αφού ολοκληρώθηκε σε "φούσκα" στο Ορλάντο, άρα δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ίσχυε πραγματικά η δύναμη της έδρας. Κάτι που φέτος σίγουρα ισχύει, αφού οι ομάδες παίζουν στα κανονικά τους γήπεδα και έχουν στο πλευρό τους πάνω από 10.000 φιλάθλους τους.

Με το Game 7 στο Λος Άντζελες να πλησιάζει και τους Κλίπερς με τους Μάβερικς να έχουν γράψει ήδη ιστορία, μένει πλέον να φανεί τι θα συμβεί. Θα κάνουν το 7/7 οι φιλοξενούμενοι ή οι Κλίπερς θα σπάσουν το σερί και θα πάρουν την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο όπου περιμένουν οι Τζαζ; Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ