NBA

Κλίπερς, Χιτ και Πίστονς ανάμεσα στους μνηστήρες για Γουόλ

Ο Τζον Γουόλ με την φανέλα των Ρόκετς
Ο Τζον Γουόλ με την φανέλα των Ρόκετς Ⓒ 2021 TONY DEJAK/ ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι Κλίπερς, οι Χιτ και οι Πίστονς έχουν κάνει μία διερευνητική επαφή με τους Ρόκετς για τον Τζον Γουόλ, με κάθε περίπτωση ωστόσο να έχει τις δικές της δυσκολίες.

Ο Τζον Γουόλ και το ύψους 92 εκατ. δολαρίων συμβόλαιό του (έχει player option για την σεζόν 2022/23 που σίγουρα θα ενεργοποιήσει) είναι διαθέσιμος προς ανταλλαγή. Και σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, ήδη τρεις ομάδες έχουν προσεγγίσει τους Ρόκετς.

Ο λόγος για τους Κλίπερς, τους Χιτ και τους Πίστονς, οι οποίοι φέρονται να έχουν ρωτήσει τους Ρόκετς τι θα ήθελαν για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάθε υπόθεση βέβαια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, αλλά και δυσκολίες.

Αρχικά οι Χιτ υπέγραψαν το καλοκαίρι τον Κάιλ Λάουρι με τριετές συμβόλαιο έναντι 90 εκατ. ρολαρίων, ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον Γουόλ, κάτι που κάνει από δύσκολο έως αδύνατο για το Μαϊάμι να ενδιαφερθεί για τον άλλοτε All Star γκαρντ, εκτός αν έμενε ελεύθερος.

Οι Πίστονς από την πλευρά τους είναι σε φάση rebuilding και στις θέσεις των γκαρντ έχουν το φετινό Νο1 του ΝΒΑ Draft (Κέιντ Κάνινγκχαμ) και το περσινό Νο7 (Κίλιαν Χέιζ), ωστόσο ίσως να ήθελαν έναν μέντορα για τους δύο γκαρντ τους, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ήθελε ο Γουόλ κάτι τέτοιο.

Τέλος, οι Κλίπερς έχουν από την πλευρά τους παίκτες να προσφέρουν για να "ματσάρουν" το συμβόλαιο του Γουόλ, αφού ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει τους Έρικ Μπλέντσο και Λιουκ Κενάρντ θα ήταν μία καλή αρχή, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι ο γκαρντ των Ρόκετς θα μπορούσε να χωρέσει στην ίδια πεντάδα με τους Πολ Τζορτζ και Κουάι Λέοναρντ.

Όπως και να έχει, είναι σαφές πλέον ότι οι συζητήσεις για τον Γουόλ μόλις ξεκίνησαν. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο μοιάζει δύσκολο να μπορέσει το Χιούστον να τον παραχωρήσει, εκτός αν μαζί συμπεριλάβει κάποιο μελλοντικό ντραφτ πικ πρώτου γύρου.

TAGS NBA ΗΠΑ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ