EUROLEAGUE

Κλάιμπερν: "Πρακτικά είχα ανανεώσει με την ΤΣΣΚΑ πριν συμβούν όλα αυτά"

Ο Γουίλ Κλάιμπερν στον αγώνα του Super Cup με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε
Ο Γουίλ Κλάιμπερν στον αγώνα του Super Cup με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε ANADOLU EFES

Δεν ήταν διατεθειμένος ν' αφήσει την ΤΣΣΚΑ για οποιαδήποτε άλλη ομάδα της EuroLeague ο Γουίλ Κλάιμπερν, αλλά η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τού ανέτρεψαν όλα τα σχέδια.

Από το καλοκαίρι ο Γουίλ Κλάιμπερν ανήκει στην Αναντολού Εφές. Πρόκειται για την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης που έχει τις ίδιες φιλοδοξίες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν στην EuroLeague. Καθένας θα 'θελε να παίζει εκεί.

Ο 32χρονος Αμερικάνος φόργουορντ (2..01) δεν κρύβει ότι απολαμβάνει τις πρώτες εβδομάδες του στην Πόλη. Εκεί που ζούσε ενόσω έπαιζε στην Νταρουσάφακα (2016-17). Δεν σκόπευε πάντως να επιστρέψει. Ούτε ν' αφήσει τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, με την οποία είχε συμφωνήσει να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Όπως αποκάλυψε στο Basketnews, "ήμουν στην ΤΣΣΚΑ για πέντε χρόνια και σχεδίαζα να συνεχίσω. Πρακτικά είχα συμφωνήσει στην επέκταση του συμβολαίου μου πριν συμβούν όλα αυτά. Δεν ήταν εύκολο για μένα να φύγω, αλλά τουλάχιστον είμαι χαρούμενος με την ευκαιρία".

Ο MVP του Final Four του 2019 είχε φτιάξει με τέτοιον τρόπο τη ζωή του που αναγκάστηκε να την αλλάξει μετά την απόφαση του Κρεμλίνου για στρατιωτική επέμβαση στα ουκρανικά εδάφη. "Για να είμαι ειλικρινής, απ' έξω φαίνονται όλα άσχημα. Αλλά όσο ήμουν εκεί ποτέ δεν ένιωσα άβολα, ποτέ δεν ένιωσα διαφορετικά επειδή ήμουν εκεί. Ο οργανισμός παρέμενε επαγγελματικός, απολάμβανα την πόλη και όλα ήταν φυσιολογικά".

Να όμως που τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο και καθετί που θεωρείται δεδομένο να γίνει μετέωρο. Ο Κλάιμπερν είχε αναφέρει πως "η Ρωσία είναι το σπίτι μου πλέον. Ο γιος μου έχει ζήσει περισσότερο στη Ρωσία απ' όσο στις ΗΠΑ και εγώ έχω φτιάξει δεσμούς με όσους είναι εδώ". Δυστυχώς γι' αυτόν το σπίτι του αυτό ξεριζώθηκε απότομα.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ