EUROLEAGUE

Κλάιμπερν: Ο... ρούκι της χρονιάς

Κλάιμπερν: Ο... ρούκι της χρονιάς

Ο Ουίλ Κλάιμπερν της Νταρουσάφακα δεν είναι πιτσιρικάς. Είναι 26 χρονών. Η φετινή σεζόν ωστόσο είναι μόλις η πρώτη του στην EuroLeague. Και βάσει απόδοσης είναι ο καλύτερος... ρούκι της διοργάνωσης.

Είναι στιγμές που αναρωτιέται κανείς πώς γίνεται ένας παίκτης με το ταλέντο του Ουίλ Κλάιμπερν να περνάει απαρατήρητος μέχρι τα 26 του χρόνια. Πώς γίνεται να μην έχει προσέξει κανείς έναν τύπο με ύψος 2.01 μέτρα, που πηδάει στον... Θεό και μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές στο παρκέ. Οπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές βέβαια, όλα γίνονται.


Στην EuroLeague δεν υπάρχει το βραβείο “Ρούκι της χρονιάς”. Αν υπήρχε πάντως, πολύ δύσκολα θα έχανε το σχετικό βραβείο ο φόργουροντ της Νταρουσάφακα, ο οποίος είναι μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν μέχρι στιγμής, αριθμώντας 14.1 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 0.9 κλεψίματα μέσο όρο με 48.2% στα τρίποντα και 38.7% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής! Καθόλου άσχημα αν σκεφτεί κάποιος ότι ο Κλάιμπερν αγωνίζεται – στα 26 του χρόνια – για πρώτη φορά στην EuroLeague! Αλήθεια όμως, που ήταν όλα αυτά τα χρόνια αυτός ο τύπος; Η απάντηση; Κάτω από τη... μύτη των μεγάλων ομάδων!

Ο Ουίλ Κλάιμπερν είναι ένας τύπος που σχεδόν ποτέ δεν τον υπολόγιζαν. Όταν αποφοιτούσε από το Γυμνάσιο δεν είχε καμία (!) πρόταση από Κολέγιο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο Mashalltown Community College. Εκεί, χρειάστηκε να σημειώσει 54 πόντους σε έναν αγώνα στην δεύτερη σεζόν του για να τον προσέξουν από το Κολέγιο της Utah και να του προσφέρουν υποτροφία. Έπειτα από έναν χρόνο εκεί όμως πήρε μεταγραφή στο Iowa State και έπειτα από έναν χρόνο που έμεινε εκτός δράσης (επειδή αυτό υπαγορεύουν οι κανονισμοί) είχε στην τελευταία του σεζόν στο NCAA (2012/13) 14.9 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο, αριθμοί που δεν έφταναν να επιλεγεί στο ντραφτ.

Κλάιμπερν: Ο... ρούκι της χρονιάς

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να έρθει στην Ευρώπη και να αγωνιστεί μία διετία στην Γερμανική Ουλμ (2013-2015) έχοντας στην τελευταία του σεζόν 13 πόντους και 7.2 ριμπάουντ μέσο όρο. Το στυλ παιχνιδιού του άρεσε στην Χαποέλ Χολόν, η οποία έσπευσε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2015, με τον Κλάιμπερν να... εκτοξεύεται στο Ισραηλινό Πρωτάθλημα, έχοντας πέρυσι 20.9 πόντους και 8.2 ριμπάουντ μέσο όρο, αναδεικνυόμενος πρώτος σκόρερ της Λίγκας! Και τότε είναι που η Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ τον “άρπαξε” κάτω από τη μύτη όλων των Ευρωπαϊκών ομάδων, ακόμα και της Μακάμπι Τελ Αβίβ των πολλών Αμερικανών! Και ο Κλάιμπερν δεν άργησε να δείξει την κλάση του φέτος.

Ο Αμερικανός φόργουορντ είναι με διαφορά ο πιο σταθερός παίκτης της Νταρουσάφακα φέτος, παίζοντας από σούτινγκ γκαρντ ως πάουερ φόργουορντ, κάνοντας απλώς τα... πάντα στο παρκέ. Στους τελευταίους 9 αγώνες της ομάδας του μάλιστα έχει... εκραγεί, αριθμώντας 18.4 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1 κλέψιμο μέσο όρο, με αποκορύφωμα την εμφάνισή του στον τελευταίο αγώνα της Νταρουσάφακα κόντρα στη Μακάμπι, όπου τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο στη νίκη της ομάδας του με 86-84 !

Ο Κλάιμπερν είναι αναμφισβήτητα πλέον ένας από τους καλύτερους All Around παίκτες στην Ευρώπη. Ένας παίκτης που θα ήθελε να έχει κάθε ομάδα στην σύνθεσή της. Αυτή που τον... χαίρεται όμως είναι η Νταρουσάφακα, επειδή – πολύ απλά – κατάφερε να τον “ανακαλύψει” πριν τον πάρουν χαμπάρι οι άλλες ομάδες.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ