ΜΟΝΑΚΟ

Κέμπα Γουόκερ: Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη μεταγραφική "βόμβα" της Μονακό

FILE - In this March 26, 2019, file photo, Charlotte Hornets' Kemba Walker (15) reacts after making a basket against the San Antonio Spurs during the second half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C. The three-time All-Star point says hed be willing to work with the Hornets and take less than the supermax $221 million contract hes eligible to receive to re-sign with Charlotte (AP Photo/Chuck Burton, File)
FILE - In this March 26, 2019, file photo, Charlotte Hornets' Kemba Walker (15) reacts after making a basket against the San Antonio Spurs during the second half of an NBA basketball game in Charlotte, N.C. The three-time All-Star point says hed be willing to work with the Hornets and take less than the supermax $221 million contract hes eligible to receive to re-sign with Charlotte (AP Photo/Chuck Burton, File) CHUCK BURTON ASSOCIATED PRESS

Η Μονακό ολοκλήρωσε το μεγάλο "κόλπο" και έφερε στο Πριγκιπάτο τον Κέμπα Γουόκερ, ταράζοντας τα νερά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δημιουργώντας νέες ισορροπίες στην EuroLeague 2023-24.

Η Μονακό πυροδότησε μία μεταγραφική "βόμβα" ολκής και έπεισε τον Κέμπα Γουόκερ να περάσει για πρώτη φορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για να αγωνιστεί στην EuroLeague, αλλάζοντας τα δεδομένα και τις ισορροπίες εν όψει της νέας σεζόν στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έπειτα από 12 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στον "μαγικό" κόσμο του NBA, ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στη λίγκα με βασικό ρόλο, σπουδαία επιτεύγματα και πολύ θέαμα.

Από το πρωτάθλημα του NCAA, στην καθιέρωση με τους Χόρνετς, τις διαδοχικές παρουσίες σε All-Star Game και την πτώση των τελευταίων ετών, στην Μονακό και την EuroLeague για ένα νέο ξεκίνημα σε διαφορετική Ήπειρο.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει τον "δεκάλογο" των πραγμάτων που πρέπει να γνωρίζετε για τον παίκτη που θα θαυμάζουμε τη νέα χρονιά στα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου.

  1. Από το κολέγιο ο Κέμπα Γουόκερ είχε αρχίσει να δείχνει τα πρώτα δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθούσε τα επόμενα χρόνια που θα πρωταγωνιστούσε στο NBA. Με το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ κατέκτησε τον τίτλο του NCAA, όντας μεταξύ των διακριθέντων στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο.
  2. Το ταξίδι του στο NBA ξεκίνησε το 2011, όταν οι Σάρλοτ Χόρνετς τον επέλεξαν στην 9η θέση του πρώτου γύρου του Draft. Ο Αμερικανός γκαρντ έμελλε να μακροημερεύσει στην ομάδα που τον εμπιστεύθηκε, αγωνιζόμενος γι' αυτήν επί σειρά ετών και συγκεκριμένα μέχρι το 2019, όταν πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη Σάρλοτ.
  3. Στα 8 χρόνια παρουσίας του στους Χόρνετς, η απόδοσή του ήταν προοδευτικά ανοδική από το 2011 μέχρι το 2019. Ξεκινώντας από τους 12.1 πόντους κατά μέσο όρο στην rookie χρονιά του, έφτασε στην αποχαιρετιστήρια σεζόν 2018-19 να σκοράρει 25.6 πόντους, αποχωρώντας από την ομάδα στην πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του.
  4. Η πρώτη φορά στην οποία ο Γουόκερ άλλαξε στρατόπεδο, ήταν το 2019, όταν μετακόμισε από τη Σάρλοτ στη Βοστώνη για λογαριασμό των Σέλτικς. Φορώντας τα πράσινα αγωνίστηκε για μία διετία συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις με 20.4 πόντους την πρώτη και 19.3 την δεύτερη χρονιά παρουσίας του στη Βοστώνη.
  5. Επόμενος σταθμός της μπασκετικής σταδιοδρομίας του έμπειρου γκαρντ ήταν η Νέα Υόρκη. Στους Νικς, η παραγωγικότητά του δεν κυμάνθηκε στα υψηλά στάνταρ που είχε ο ίδιος δημιουργήσει στην πρότερη καριέρα του και αποχώρησε μετά από ένα χρόνο με 11.6 πόντους κατά μέσο όρο.
  6. Η περσινή σεζόν, βρήκε τον Γουόκερ στο Ντάλας με τη φανέλα των Μάβερικς. Οι συμμετοχές του δεν ήταν σε καμία περίπτωση ανάλογες με τα προηγούμενα χρόνια, γράφοντας μόλις 9, κλείνοντας τη χρονιά με 8 πόντους κατά μέσο όρο.
  7. Η έφεσή του στο σκοράρισμα είναι χαρακτηριστική, με το θέαμα να μη λείπει από το ρεπερτόριό του. Για του λόγου το αληθές, οι τέσσερις διαδοχικές συμμετοχές του σε All-Star Game του NBA (2017-20) μιλούν από μόνες τους για το επίπεδο του παίκτη που απέκτησε η Μονακό.
  8. Το highlight των εμφανίσεών του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού γράφτηκε με τη φανέλα των Χόρνετς στην τελευταία του σεζόν στη Σάρλοτ. Στις 17 Νοεμβρίου του 2018, φόρτωσε με 60 πόντους το καλάθι των Φιλαδέλφεια Σίξερς, μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο παραγωγικό κομμάτι, δείγμα του αστείρευτου ταλέντου του στο σκοράρισμα.
  9. Κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας του στο NBA αν ρίξει κανείς μία ματιά στους αγώνες που μετρά στο ενεργητικό του ως βασικός θα καταλάβει την επίδραση που είχε στις ομάδες που αγωνιζόταν, έχοντας κομβικό ρόλο στο παιχνίδι τους. Συγκεκριμένα ο Γουόκερ έχει καταγράψει 750 συμμετοχές στη λίγκα, εκ των οποίων οι 697 είναι στην αρχική πεντάδα.
  10. Στην σύνοψη του αποτυπώματος που άφησε στο NBA, ο Γουόκερ σε συνολικά 12 χρόνια και 750 συμμετοχές, μέτρησε 19.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ σε 33 περίπου λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Αναλύοντας τα πεπραγμένα της έως τώρα καριέρας του Κέμπα Γούοκερ, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί το μέγεθος του παίκτη που προσθέτει στο ρόστερ της η Μονακό, αλλά και των προσδοκιών που υπάρχουν για την προσφορά του στη γαλλική ομάδα.

Η αξία του αδιαμφισβήτητη, η αξιοποίησή του στα χέρια του Σάσα Ομπράντοβιτς, ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί τη συνύπαρξη του μαζί με τον Μάικ Τζέιμς, Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ σε μία απίθανη τετράδα στα γκαρντ.

TAGS ΜΟΝΑΚΟ EUROLEAGUE NBA ΣΑΡΛΟΤ ΧΟΡΝΕΤΣ ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΝΙΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ