ΗΡΑΚΛΗΣ

Καββαδάς: "Το πρώτο δίμηνο στον Ηρακλή δεν με έβλεπαν οι συμπαίκτες μου"

Ο Καββαδάς έτοιμος να εκτελέσει ελεύθερη βολή σε αγώνα του Ηρακλή στη Stoiximan Basket League
Ο Καββαδάς έτοιμος να εκτελέσει ελεύθερη βολή EUROKINISSI

Ο Βασίλης Καββαδάς μίλησε στο "Pick N' Roll" της Cosmote TV για τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης για έντεκα μήνες, κι όσα ακολούθησαν στον Ηρακλή.

Ο Βασίλης Καββαδάς ήταν καλεσμένος (μέσω Skype) του Βασίλη Σκουντή στο "Pick N' Roll" της Cosmote TV, όπου μίλησε -μεταξύ άλλων- για τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε πριν από δυόμιση χρόνια. Ένας τραυματισμός που τον άφησε εκτός δράσης για έντεκα μήνες, πριν αρχίσει η κατακόρυφη βελτίωση με τη φανέλα του Ηρακλή.

Ο διεθνής σέντερ τόνισε πως όσο βρισκόταν στην ΑΕΚ δεν έγινε σωστή διαχείριση του προβλήματός του, ενώ αποκάλυψε πως στο πρώτο δίμηνο της παρουσίας του στον Ηρακλή, έκανε αποκλειστικά ατομικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να μην βλέπει τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού: "Πέρασα ένα πολύ δύσκολο διάστημα, με ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό. Γιατί είναι ένας τραυματισμός που πρέπει να έχεις πολλή υπομονή για να τον θεραπεύσεις. Δεν είναι κάτι στάνταρ, πχ μηνίσκος ή χιαστός, όπου ξέρεις πόσο θα μείνεις έξω. Είναι μύες, κι είναι σε πολύ δύσκολη περιοχή, στη γάμπα. Οπότε θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, να μην βιαστείς, και να κάνεις καλή ενδυνάμωση. Τότε στην ΑΕΚ, δεν χειριστήκαμε καλά τον τραυματισμό μου, με το επιτελείο, υπήρχε πολλή βιασύνη και δυστυχώς αυτό με έκανε να μείνω έξω όλη τη χρονιά.

Για καλή μου τύχη, βρέθηκα το καλοκαίρι με τον γυμναστή που είχα στην Τρίπολη, στον οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων, με βοήθησε πάρα πολύ. Είχα να παίξω από τον Σεπτέμβριο κι είχαμε φτάσει στον Ιούλιο. Φαντάσου πόσο δύσκολο είναι για έναν αθλητή. Δεν είχα ομάδα, έκλεισα στον Ηρακλή. Ανέβηκα στη Θεσσαλονίκη, για δύο μήνες δεν έμπαινα καν στο παρκέ, ούτε για να περπατήσω. Ήμουν εκεί μόνο για να κάνω το πρόγραμμά μου κι έφευγα. Δεν με έβλεπαν οι συμπαίκτες μου. Ο προπονητής ήταν ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος έβαλε πλάτη για μένα. Ήξερε με ποιον έχει να κάνει.

Όπως και να έχει, μετά από έναν χρόνο, ήταν ρίσκο και γι' αυτόν. Παρόλ' αυτά, έβαλε το στήθος του μπροστά, δεχόταν πιέσεις γιατί με πήραν και όλα αυτά. Ξεκίνησα να κάνω προπόνηση με την ομάδα τον Οκτώβριο. Έπαιζα με χρόνους. Εκνευριζόμουν, ήθελα να μπω να αποδείξω. Ακόμη και στους αγώνες, ήθελα να είμαι μέσα. Πήγαινα όμως με χρόνο για το πόσο θα παίζω. Αν το είχα αντιμετωπίσει σωστά από την αρχή, θα είχα προλάβει και στην ΑΕΚ να παίξω. Πληρώνοντας μαθαίνεις όμως".

Για τα βαριά κορμιά και τη μόδα των σέντερ: "Δεν θα έβαζα τον εαυτό μου στο επίπεδο των δεινοσαύρων, γιατί δεν είμαι στα 2μ10 και τα 2μ13. Είμαι πιο κινητικός, παρότι κρατάω ένα στυλ να παίζω με πλάτη. Αν δούμε στην Ευρώπη, υπάρχουν ομάδες που έχουν δεινοσαύρους και ευέλικτους ψηλούς ταυτόχρονα. Εγώ είμαι κάπου ενδιάμεσα".

Για το τι έχει παίξει ρόλο στην άνοδο της απόδοσής του: "Το πιο σημαντικό για κάθε αθλητή είναι η ψυχολογία. Για μένα πιο σημαντικό ακόμη κι από την προπόνηση, κατά κάποιο τρόπο. Στον Ηρακλή νιώθω πολύ όμορφα, σαν να είμαι στο σπίτι μου με την οικογένειά μου. Από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ. Νιώθω ότι με θέλουν και με εμπιστεύονται, ότι είμαι σημαντικός για τη διοίκηση και τους προπονητές".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ