ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καβάλα - Γ.Σ. Ολύμπια Λ. 101-62

Καβάλα - Γ.Σ. Ολύμπια Λ. 101-62
New Image

Σε περίπατο μετέτρεψε η Καβάλα το ντέρμπι με τον Γ.Σ. Ολύμπια, καθώς νίκησε 101-62 κι ελπίζει

Με αυτή τη νίκη τους, οι Καβαλιώτες βρίσκονται κοντά στη σωτηρία τους, αν και παραμένουν κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, οι "πορτοκαλί" ουσιαστικά αποχαιρέτισαν την κατηγορία, σε ένα ματς που οι ξένοι είχαν μηδαμινή προσφορά.
Κορυφαίος για τους νικητές ο Κυρίτσης με 21 πόντους, την ίδια στιγμή που άλλοι τέσσερις παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Πολύ καλά ποσοστά για τους γηπεδούχους που απέδειξαν πως είναι ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα παραιτήθηκε ο Γιώργος Καλαφατάκης από τον πάγκο των Λαρισαίων.

Ο αγώνας:

Η καβάλα μπήκε στο παρκέ επιβάλλοντας το γρήγορο ρυθμό της, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τον Κόλινς στη σύνθεσή της. Με τον Κυρίτση να βρίσκει ανοικτούς διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και να φτάνει εύκολα στο λέι απ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 8-2 και 12-5 στο 4΄. Ο Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας γύρισε την άμυνα του σε ζώνη, ούτε κι αυτή ήταν όμως ικανή να ανακόψει τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή που έμοιαζαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς.

Το 18-10 έγινε γρήγορα 23-13 με τον Ραϊτσεβιτς να δίνει λύσεις επιθετικά. Το 23-15 έδινε ένα προβάδισμα στην Καβάλα, που είχε 9/11 δίποντα και διπλάσια ριμπάουντ από τον Γ.Σ. Ολύμπια (12-6). Είχε όμως και τον Κυρίτση ο οποίος σε διάστημα έξι λεπτών πέτυχε 10 πόντους.

Με όπλο τη ρακέτα

Στο β' δεκάλεπτο, η Καβάλα πέρασε την μπάλα στους ψηλούς της, αυξάνοντας την υπέρ της διαφορά. Οι Tσέρανιτς, Γκούστας δεν είχαν αντίπαλο μέσα στο ζωγραφιστό κι έτσι στο 15΄με καλάθι και φάουλ του πρώτου, το σκορ έγινε 34-21.

Και δεν σταμάτησαν εκει οι γηπεδούχοι, οι οποίοι συνέχισαν να πυροβολούν, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο και την κακή αμυντική λειτουργία του Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας. Η ζώνη που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν αποδοτική, με τον Καλαφατάκη να ωρύεται από τον πάγκο του. Κανείς όμως δεν τον άκουγε.

Μένοντας χωρίς πόντο, για τέσσερα ολόκληρα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο -19μ (44-25), ενώ με τρίποντο ο Σούντοφ έκανε ντάμπλ σκορ 27 πόντων (54-27), λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Παλάσιο όχι μόνο σκόραρε από τα 6.25μ. αλλά εξουδετέρωσε αμυντικά τον Φόντενετ που έμεινε στους τρεις πόντους.

Παράσταση για έναν ρόλο

Στην επανάληψη, ο Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας μείωσε με δύο τρίποντα σε 59-35, ένα σκορ που παρέμεινε χωρίς αλλαγή για περίπου τρία λεπτά, καθώς αμφότερες οι δύο ομάδες ήταν άστοχες. Οι φιλοξενούμενοι όμως έμοιαζαν με ακυβέρνητο καράβι σε θαλασσοταραχή και δεν μπορούσαν με τίποτα έστω να μειώσουν.

Με τρίποντο του Ραϊτσεβιτς το σκορ έγινε 68-38, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και πάλι δράση στο σκοράρισμα ο Αλέξης Κυρίτσης. Η παντελής απουσία της άμυνας των "πορτοκαλί" έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά στους 31 πόντους (74-43) με το τέλος της γ' περιόδου (78-47).

Διαδικαστικού χαρακτήρα

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ούτε που το φανταζόταν ότι στο δ' δεκάλεπτο θα έκανε συνεχείς αλλαγές στην πεντάδα του, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίκτες. Ακόμα και με τους αναπληρωματικούς όμως η διαφορά όχι μόνο έπεφτε αλλά αυξανόταν κιόλας.

Στο 32΄ άγγιξε τους 36 πόντους (83-47), ενώ ούτε και τότε ήταν αποφασιμένοι οι παίκτες της Καβάλας να σταματήσουν να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι. Με τρίποντο του Σιγκούνα, η διαφορά άγγιξε τους 41 πόντους (101-60) λίγο πριν τη λήξη. Η κόρνα της λήξης έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς στην Καβάλα και έντονο προβληματισμό και απογοήτευση στον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 54-29, 78-47, 101-62

Καβάλα (Αλεξανδρής): Νίκου, Σούντοφ 13(1), Στεφανίδης 8(1), Αγγελόπουλος 7(1), Χαφ 12(2), Κυρίτσης 21(1), Ηλιάδης 2, Παλάσιο 6(2), Ραϊτσεβιτς 10(1), Σιγκούνας 6, Τσέρανιτς 11, Γκούστας 5(1).

Γ.Σ. Ολύμπια Λ. (Καλαφατάκης): Τζακόπουλος 4, Αβράμοφ 3(1), Γκριν 12(2), Παπαχρήστος 3, Τζάκσον 9(1), Μπόγδανος 10(1), Σπανός 5, Παπακώστας 2, Παπαϊωακείμ 2, Αγγελακόπουλος 7(1), Καραβανάς 1, Φόντενετ 4.

Για τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατήστε εδώ .




































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ