ΜΠΑΣΚΕΤ

Κατσικάρης: "Δεν είναι βήμα, είναι άλμα"

ΑΡΗΣ - ΖΑΝΤΑΡ / ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΠ
ΑΡΗΣ - ΖΑΝΤΑΡ / ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΠ INTIME SPORTS

Για την σπουδαία επιτυχία της Μπιλμπάο να προκριθεί στους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος, την πρόκληση της Ευρωλίγκας αλλά και τις μάχες με την Μπαρτσελόνα μίλησε ο Φώτης Κατσικάρης

Ο Έλληνας προπονητής που έφερε την Μπιλμπάο στους τελικούς της ACB για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία της Μπιλμπάο να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης από τους τελικούς του πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή του συνδρομητικού καναλιού, ο Φώτης Κατσικάρης επισήμανε ότι: "Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει τι πετύχαμε. Η Μπιλμπάο για πρώτη φορά στην ιστορία θα παίξει σε τελικό πρωταθλήματος. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Πολύ δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια όλο αυτό που ζούμε εδώ.

Κάναμε πολύ καλή δουλειά, η σχέση των παικτών μεταξύ τους ήταν το ένα κλειδί και το άλλο ήταν η συνεργασία των παιδιών με το τεχνικό τιμ. Ο κόσμος μας στήριξε πάρα πολύ καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Τέτοιο κοινό δεν πιστεύω ότι υπάρχει αλλού. Αυτή η ομάδα προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της σε πλέι οφ πρωταθλήματος και μέχρι τώρα δεν είχε πετύχει νίκη. Ο αποκλεισμός της Βαλένθια και της Ρεάλ προκάλεσε κλίμα ευφορίας στο Μπιλμπάο. Είναι ένα όνειρο για όλους".

Σε ερώτηση, ποιο ήταν το κλειδί της νίκης για την ομάδα του, ο Κατσικάρης υπογράμμισε: "Δεν είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε 2-3 κυρίαρχους παίκτες. Είναι μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Ήταν μία πολύ δύσκολη σειρά κόντρα στη Ρεάλ και με τους αντιπάλους να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας.

Οι παίκτες μου πήραν αυτό ακριβώς που τους μετέδωσα και το έκαναν πράξη στο παρκέ, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ. Μπορεί να ήταν έκπληξη με τη Βαλένθια, αλλά δεν πιστεύω ότι ήταν και με τη Ρεάλ. Σε μία σειρά πέντε παιχνιδιών πιστεύω ότι κερδίζει ο καλύτερος. Αποκλείσαμε μία ομάδα με μεγαλύτερο ρόστερ, εμπειρία και παράδοση".

Όσον αφορά τη Μπαρτσελόνα και τη νέα πρόκληση της ομάδας του, ο Κατσικάρης τόνισε: "Είμαι αισιόδοξος, αλλά είμαι και ρεαλιστής. Γνωρίζω όπως όλοι πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή μας".

Για τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στην λίστα της Ρεάλ Μαδρίτης για την τεχνική ηγεσία, επισήμανε: "Το άκουσα κι εγώ όμως δεσμεύομαι με την ομάδα μου, τους παίκτες και τη διοίκηση. Κι εκτός αυτού έχω και ένα πολύ δυνατό συμβόλαιο μέχρι το 2014. Η ομάδα μου το ανανέωσε σε ανύποπτο χρόνο".

Εδώ όλοι ζουν και αναπνέουν για τον αθλητισμό. Άλλωστε η πρόκληση της Ευρωλίγκας είναι πολύ μεγάλη για όλους. Στην ουσία δεν πρόκειται για βήμα αλλά για ένα άλμα που έκανε η ομάδα φέτος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ