FIBA

Κατηγορίες για παράβλεψη σεξουαλικής παρενόχλησης κατά του προέδρου της FIBA

Ο πρόεδρος της FIBA Χαμάνε Νιάνγκ
Ο πρόεδρος της FIBA Χαμάνε Νιάνγκ

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του μπάσκετ, Χαμάνε Νιάνγκ κατηγορείται για παράβλεψη σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ο ίδιος έχει τεθεί σε αναστολή.

Τα περιστατικά σεξουαλικής βίας στον χώρο του αθλητισμού δυστυχώς δεν φαίνεται να σταματούν. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της FIBA, Χαμανέ Νιάνγκ κατηγορείται για παράβλεψη κακοποίησης γυναικών, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα γύρω από το θέμα. Ο Νιάνγκ υπήρξε πρόεδρος της ομοσπονδίας στο Μάλι και βοήθησε το γυναικείο μπάσκετ να ανέβει επίπεδο, ενώ μάλιστα ήταν σχεδιασμένο να δώσει το παρόν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Νιάγκ όμως τέθηκε σε αναστολή καθώς γίνονται έρευνες, σύμφωνα με τους New York Times, για συστηματικά περιστατικά σεξουαλικής βίας σε αθλήτριες από το Μάλι, που παράβλεπε ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο 69χρονος Νιαγκ δεν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση αλλά για παράβλεψη πολλών περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης αθλητριών στο Μάλι από το 1999 έως και το 2011, όταν και ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας στη χώρα του.

Ο ισχυρός άνδρας της FIBA αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, ωστόσο θα βοηθήσει στις έρευνες και θα τεθεί προσωρινά σε αναστολή. Αθλήτριες από το Μάλι ωστόσο, όπως αναφέρουν οι Times κατηγόρησαν τον Νιάγκ ότι ως πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας, δεν πήρε θέση σε σοβαρά ζητήματα και αγνόησε περιστατικά σεξουαλικής βίας που συνέβησαν.

Η FIBA από την πλευρά της αναφέρει ότι δεν θα δείξει καμία ανοχή σε κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά και κάθε μορφή βίας, ενώ στάθηκε στο πλευρό των αθλητριών.

TAGS FIBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ