ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κάτας: "Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθός μας κόντρα στην Ζάλγκιρις"

Ο Όντεντ Κάτας σε στιγμιότυπο από αγώνα του Παναθηναϊκού
Ο Όντεντ Κάτας σε στιγμιότυπο από αγώνα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Όντεντ Κάτας δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να εκμεταλλευτεί το μέγεθος των περιφερειακών του στον αυριανό (8/4) αγώνα με την Ζάλγκιρις (20:00, NS 1, LIVE και SPORT 24)

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει αύριο (8/4) την Ζάλγκιρις (20:00, NS 1, LIVE και SPORT 24) και ο Όντεντ Κάτας τόνισε ότι είναι σημαντικό οι "πράσινοι" να εκμεταλλευτούν τα μεγάλα κορμιά που έχουν, αλλά και να ξεκινήσουν καλύτερα από ότι στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στην Αρμάνι.

Αναλυτικά ο τεχνικός των "πράσινων" δήλωσε:

Για όσα έγιναν με την Αρμάνι Μιλάνο: "Πήραμε μια σημαντική νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Θα πρέπει όμως να είμαστε σταθεροί, να μάθουμε από τα λάθη μας και να μην ξεκινάμε τους αγώνες με αυτόν τον τρόπο, κυρίως στην άμυνα. Ελπίζω πως στο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις δεν θα ξεκινήσουμε έτσι".

Για το παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις: "Όλες οι ομάδες στην EuroLeague, ακόμη κι όταν δεν έχουν μαθηματικές ελπίδες για κάτι, παλεύουν. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων λοιπόν. Ως ομάδα, τα παιχνίδια που έρχονται είναι σημαντικά, θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε βελτίωση και να κλείσουμε καλά τη σεζόν στη διοργάνωση".

Για την περιφερειακή γραμμή της Ζάλγκιρις: "Ο Λεκαβίτσιους, ο Γουόκαπ και Γκριγκόνις είναι πολύ επιθετικοί στις δύο πλευρές του παρκέ, θα πρέπει να τους περιορίσουμε και να κόψουμε τον ρυθμό τους. Παίζουν σε υψηλές ταχύτητες, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μέγεθός μας και να το εκμεταλλευτούμε. Αυτή είναι μια συνθήκη που έχουμε ξανασυναντήσει φέτος, κάποιες φορές δυσκολευόμαστε, αλλά ξανά είναι μια ευκαιρία για να μάθουμε να λειτουργούμε καλύτερα".

Ο Γιώργος Παπαγιάννης από την πλευρά του τόνισε:

Για την ψυχολογία στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ: "Έχουμε πολύ καλό μομέντουμ μετά την ανατροπή και τη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο και θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή εικόνα που είχαμε στο δεύτερο μέρος, στόχος να πάμε στη Λιθουανία για να πάρουμε τη νίκη".

Για τη μονομαχία με τον Ζοφρί Λοβέρν: "Είναι πολύ καλός φέτος, τον έχω παρακολουθήσει. Η Ζάλγκιρις παίζει μέσα από αυτόν κιόλας, πολλές μπάλες περνάνε από αυτόν, ανεξαρτήτως αν τις τελειώνει αυτός ή όχι. Σίγουρα θα είναι ένα πολύ καλό ματς απ".

Για το κίνητρο του αγώνα με τη Ζάλγκιρις: "Το κίνητρο είναι να παίξουμε σκληρά από την αρχή, παρά το γεγονός πως δεν κυνηγάμε τα playoffs. Κάθε φορά που μπαίνεις στο γήπεδο, πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου. Κι οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη. Δεν μπορούμε να κάτσουμε να σκεφτούμε κάτι παραπάνω. Από την στιγμή που σε αυτές τις δύσκολες εποχές είμαστε ευλογημένοι και κάνουμε αυτό που αγαπάμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ