ΟΠΑΠ FINAL 8

Καστρίτης: "Να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα"

Καστρίτης: "Να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα"
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME

Άρης και ΠΑΟΚ κοντράρονται για ένα εισιτήριο στην τετράδα του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και ο Γιάννης Καστρίτης μαζί με τον Λευτέρη Μποχωρίδη μίλησαν εν όψει του σπουδαίου προημιτελικού στα Δύο Αοράκια (15/2, 21:00, COSMOTE SPORT 5, Match Center από το SPORT24).

Ο Άρης αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στο Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και ο Γιάννης Καστρίτης, αλλά και ο Λευτέρης Μποχωρίδης μίλησαν για τον αυριανό προημιτελικό στα Δύο Αοράκια (15/2, 21:00, COSMOTE SPORT 5, Match Center από το SPORT24).

Οι δύο ομάδες κοντράρονται εκ νέου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με το διακύβευμα να είναι ένα εισιτήριο για την τετράδα του θεσμού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης:

Για τις διαφορές σε σχέση με τα ματς του πρωταθλήματος: "Σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό, είναι μία άλλη διοργάνωση. Μπορεί να έχουν μεσολαβήσει μερικές μέρες, αλλά κατά τη γνώμη μου το πνευματικό κομμάτι θα παίξει σημαντικό ρόλο, πρέπει να αποκλείσουμε οποιαδήποτε συναισθήματα μπορεί να έχουμε μετά το τέλος του προηγούμενου αγώνα. Να είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη σκληρή μάχη, όπου θα πρέπει να δείξουμε την ταυτότητα, τον χαρακτήρα μας και να δώσουμε το 100% ξεκινώντας από την άμυνά μας. Και από εκεί και έπειτα έχοντας λίγο πιο έξυπνες επιλογές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στην επίθεση και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε μία ακόμα νίκη".

Για το αν εντοπίζει ακραία συναισθήματα στην ομάδα του μετά τις τελευταίες μεγάλες νίκες: "Η αλήθεια είναι πως όχι. Έχουμε διανύσει ένα 40ήμερο όπου η ομάδα έχει κάνει 7/8 και μάλιστα με πολύ σημαντικές νίκες την τελευταία εβδομάδα. Εμείς οι προπονητές έχουμε πάντα άγχος για το πώς θα παρουσιαστούμε στην επόμενη αναμέτρηση. Ειλικρινά θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να έχω μια έστω και τεχνητή κρίση, αλλά τα παιδιά μας έχουν δείξει ότι ανταποκρίνονται εξαιρετικά. Φαίνονται διψασμένοι, με τρομερό κίνητρο και παρότι υπάρχει πάρα πολλή κόπωση, φαίνεται ότι σε όλα τα παιχνίδια, αν όχι από το ξεκίνημα φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών αντιδρούμε, μετά δρούμε και βλέπουμε την εικόνα που θέλουμε. Ελπίζω ότι και αύριο θα είμαστε έτσι. Εύχομαι να το ευχαριστηθούμε".

Για την έλλειψη εμπειρίας: "Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι. Σε καμία περίπτωση. Δεν το βλέπουμε ως ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν είμαστε μια ομάδα που θρέφεται και ψάχνει να βρει κίνητρο από το τελικό αποτέλεσμα. Για μας το βασικό ζητούμενο είναι να είμαστε πανέτοιμοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει σε κάθε κατοχή. Και κατοχή, κατοχή, δεκάλεπτο, δεκάλεπτο, έχουμε την πεποίθηση ότι αν είμαστε αυτοί που πρέπει, θα έχουμε αυτό που επιθυμούμε. Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να είμαστε βελτιωμένοι συγκριτικά με την τελευταία αναμέτρηση και από εκεί και πέρα αν είμαστε καλύτεροι να έχουμε κερδίσει".

Για το αν έχει περάσει από το μυαλό του να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με ένα τρόπαιο: "Ειλικρινά όχι. Ούτε το έχουμε σκεφτεί αυτό το πράγμα. Δεν το λέω για να το πω. Έτσι έχουμε μάθει, έχουμε παίξει πάρα πολλούς αγώνες, στο πρωτάθλημα και στο Eurocup. Η σκέψη μας δεν μπορεί να πηγαίνει μακριά, αν το κάνουμε αυτό θα αποπροσανατολιστούμε. Κοιτάζουμε μόνο το αυριανό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε ταπεινοί".

Για το ταβάνι του Άρη: "Δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους βάσει κατάκτησης θέσης ή αριθμό νικών. Για μας στόχος είναι η επόμενη κατοχή κι έτσι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Ξαφνικά κοιτάς τη βαθμολογία, κοιτάς τι έχεις κάνει και συνειδητοποιείς ότι αν είσαι συνεπής, ωραία πράγματα μπορούν να συμβούν. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να το αλλάξουμε αυτό, θέλουμε να ευχαριστιόμαστε κάθε στιγμή στο παρκέ, να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στο τέλος της χρονιάς να δούμε τι έχουμε καταφέρει".

Μποχωρίδης: "Φέτος είναι πολύ ιδιαίτερη χρονιά για την ομάδα"

Από τη μεριά του ο Λευτέρης Μποχωρίσης δήλωσε:

Για τον φετινό Άρη: "Φέτος είναι πολύ ιδιαίτερη χρονιά για όλη την ομάδα, δείχνει να έχει βρει τα πατήματά της. Φέτος μας βοηθά πολύ και το Eurocup, με τα δύο παιχνίδια την εβδομάδα, να δένεται ο κόσμος μαζί της, να έχουμε και εμείς ρυθμό ώστε να δίνουμε κάτι παραπάνω βοηθάει. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον Άρη".

Για τις διαφορές με το προηγούμενο ματς με τον ΠΑΟΚ: "Θα είναι πολύ διαφορετικό το παιχνίδι, δεν πρέπει να μείνουμε στο τι έγινε στο ματς στο Παλέ. Νομίζω θα κρατήσουμε ότι κάναμε αρκετά λάθη και τακτικά και μέσα στο παιχνίδι. Θέλω να μπούμε δυνατά, μέσα από την ενέργειά μας, μέσα από την άμυνά μας και να μπορέσουμε να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι μπορούμε και πάλι να πάρουμε τη νίκη".

Για το πόσο δύσκολο είναι να κερδίσεις τον ίδιο αντίπαλο μέσα σε λίγες μέρες: "Όλα τα παιχνίδια, ειδικά τα νοκ άουτ, κρύβουν κινδύνους. Δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, επειδή πήραμε τη νίκη δε σημαίνει κάτι. Σίγουρα το Παλέ μάς δίνει μια έξτρα ώθηση, ο ΠΑΟΚ είναι ένας πολύ άξιος αντίπαλος αλλά αν μπούμε με την ενέργεια που πρέπει, πιστεύουμε πως θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Για το αν φαντάζεται τι θα γίνει σε ενδεχόμενη κατάκτηση Κυπέλλου: "Δεν θέλω να το φαντάζομαι. Πρέπει να έχουμε τα μυαλά στο κεφάλι μας. Περάσαμε μια εβδομάδα που ίσως ήταν η καλύτερη που είχα ποτέ στον Άρη. Δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, ούτε στις ήττες να απογοητευόμαστε. Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι, πρώτα να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ και μετά θα δούμε τον επόμενό μας αντίπαλο να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες που είναι φαβορί, εμείς είμαστε αουτσάιντερ και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι".

Για την Εθνική: "Πάντα αισθάνομαι πολύ όμορφα όταν είμαι στην Εθνική. Θα είναι κάτι καινούριο, με τον κόουτς Σπανούλη, ελπίζουμε να είμαστε όλοι υγιείς, να μπορέσει αυτή η ομάδα να δεθεί και να αρχίσει μία καινούρια σελίδα με δύο νίκες".

Για τον αδερφό του που παίζει στον ΟΦΗ: "Τον περιμένω στο γήπεδο να έρθει να με δει. Εδώ ήταν μέσα στο Παλέ που παίζαμε με τον ΠΑΟΚ. Για μένα είναι χαρά να έρχομαι στην Κρήτη, παρακολουθώ όσο μπορώ τα παιχνίδια του ΟΦΗ και μακάρι να δώσω χαρά στον αδερφό μου".

Το ΟΠΑΠ Final 8 Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ είναι στο Pamestoixima.gr

Final 8 ή αλλιώς τέσσερις ημέρες γεμάτες μπασκετική δράση, που θα αναδείξουν το νικητή του πρώτου τίτλου της χρονιάς. Οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν για να διεκδικήσουν το Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ ΟΠΑΠ και υπόσχονται θέαμα και δράση από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο. Ζεις τον παλμό του Final 8 στο Pamestoixima.gr, με δεκάδες αγορές σε κορυφαίες αποδόσεις και σούπερ προσφορές* για τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ!

Ανανεωμένη Τριπλή Προσφορά και Ενισχυμένες Αποδόσεις στο Pamestoixima.gr

Η αγωνιστική δράση επέστρεψε στα γήπεδα της Ευρώπης με συναρπαστικές αναμετρήσεις σε Champions League, Europa League και Conference League! Ένα τριήμερο γεμάτο ποδόσφαιρο και για αυτό στο Pamestoixima.gr σε περιμένουν ενισχυμένες αποδόσεις* στους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλά και η ανανεωμένη τριπλή προσφορά* γνωριμίας, πιο δυνατή από ποτέ! Στο Pamestoxima.gr το παιχνίδι ορίζεται από την αρχή!

*Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |».

TAGS ΟΠΑΠ FINAL 8 ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ