ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κάρολ: "Πίεση υπάρχει για να πληρώσεις το ρεύμα, όχι για ένα σουτ"

Ο Τζέισι Κάρολ απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ
Ο Τζέισι Κάρολ EUROKINISSI

Ο Τζέισι Κάρολ μίλησε στην "El Pais" για την πίεση στον αθλητισμό, αλλά και τον πατέρα του, που του απαγόρευε να σουτάρει τρίποντα μέχρι τα 14 του.

Ο Τζέισι Κάρολ είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης κι ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ στην ιστορία της Liga Endesa και της EuroLeague.

Ο 35χρονος γκαρντ, που ετοιμάζεται να διεκδικήσει ακόμη ένα τρόπαιο με τη Βασίλισσα (το Copa del Rey), μίλησε στην "El Pais" για την... πίεση ενός μεγάλου σουτ, αλλά και τον πατέρα του που του απαγόρευε να σουτάρει για τρεις, μέχρι να γίνει 14 ετών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πίεση στους μεγάλους αγώνες και τα κρίσιμα σουτ: "Ο αθλητισμός είναι μια πολυτέλεια. Ήταν το όνειρό μου κι αυτό που ήθελα να κάνω σε επαγγελματικό επίπεδο, από τότε που ήμουν 10 ετών. Ήμουν ευλογημένος που μπόρεσα να απολαύσω αυτή τη δουλειά για τόσα πολλά χρόνια. Φυσικά, όταν είσαι στο σημείο να διεκδικείς ένα τρόπαιο υπάρχει πολλή πίεση. Αλλά αυτή η πίεση δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτή που νιώθει κάποιος που δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα ή το φαγητό του. Οι συνέπειες ενός άστοχου τριπόντου δεν συγκρίνονται με αυτές του να μην μπορείς να τα βγάλεις πέρα".

Για το αν η φετινή σεζόν είναι η τελευταία της καριέρας του: "Αυτή την στιγμή, δεν θέλω να κλείσω οποιαδήποτε πόρτα. Ειδικά από την στιγμή που είμαστε στον Φεβρουάριο, πριν από τους αγώνες του Copa del Rey. Έχω την αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω και είμαι σε καλό επίπεδο, για να βοηθάω την ομάδα. Θα δούμε όμως. Πέρσι το καλοκαίρι, έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις με την οικογένειά μου. Έμεινα εδώ με τη 12χρονη κόρη μου, ενώ η γυναίκα μου γύρισε στις ΗΠΑ μαζί με τα άλλα τρία παιδιά μας. Σύντομα όμως θα επιστρέψουν όλοι στην Ισπανία".

Για το ποια συμβουλή θα έδινε σε ένα νεαρό αθλητή που θέλει να γίνει τόσο καλός σουτέρ τριών πόντων, όπως αυτός: "Η πρώτη που θα έδινα σε ένα παιδί, θα ήταν να μην σουτάρει τρίποντα. Πρώτα πρέπει να μάθεις διεισδύεις προς το καλάθι. Ο πατέρας μου δεν με άφηνε να σουτάρω για τρεις μέχρι να γίνω 14 ετών. Τότε ήταν που μου είπε "τώρα, μπορείς να σουτάρεις". Κι αυτό, άλλαξε τα πάντα. Όταν δεν έχεις αρκετή δύναμη, τότε η τεχνική είναι αυτή που υποφέρει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ