NBA

Ο Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ αποκάλυψε ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη

Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στην τελετή βραβείων του ΝΒΑ το 2019
Ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ στην τελετή βραβείων του ΝΒΑ το 2019 Ⓒ 2019 CHRIS PIZZELLO/ASSOCIATED PRESS

Με ένα κείμενό του για τις ζωές των Αφροαμερικανών που είναι σε κίνδυνο, ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ αποκάλυψε ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη.

Ο Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ έχει περάσει καρκίνο του προστάτη. Το αποκάλυψε ο ίδιος σε κείμενό του με τίτλο "Black Lives Matter" μιλώντας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας οι αφροαμερικανοί.

Ο θρύλος των Μπακς και των Λέικερς θέλησε να δείξει στον κόσμο ότι οι αφροαμερικανοί ανήκουν σε ομάδα κινδύνου - όχι μόνο λόγο κορονοϊού - και πρέπει να προσέχουν. Κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο πιθανό για τους αφροαμερικανούς να πάσχουν από διαβήτη, παχυσαρκία, καρκίνο και καρδιακά προβλήματα. Και τότε ήταν που έκανε την αποκάλυψη.

"Έχω περάσει καρκίνο στον προστάτη, λευχαιμία και έχω κάνει εγχείριση καρδιάς. Είμαι τυχερός επειδή είμαι διάσημος ώστε να έχω αρκετή οικονομική ασφάλεια για να λάβω την καλύτερη ιατρική περίθαλψη. Κανένας δεν θέλει να πεθάνει ένας θρύλος του ΝΒΑ την δική του βάρδια".

Ο Αμντούλ-Τζαμπάρ πάσχει από μυελογενή λευχαιμία από το 2008 ενώ υποβλήθηκε σε εγχείριση στην καρδιά το 2015. Η είδηση ωστόσο ότι πέρασε καρκίνο του προστάτη δεν ήταν γνωστή μέχρι σήμερα, με τον θρύλο του ΝΒΑ να θέλει με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει την αφροαμερικανική κοινότητα προκειμένου να υποβάλλεται πιο συχνά σε εξετάσεις επειδή το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ έχει πολλά προβλήματα.

TAGS NBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ