ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ

Καπογιάννη: "Δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό"

Καπογιάννη: "Δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό"
EUROKINISSI - KLODIAN LATO

Η Ελένη Καπογιάννη δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θεωρεί ότι είναι το φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών κόντρα στις Εσπερίδες ((18/2, 13.30 Cosmote Sport 6 και LIVE από το SPORT24), με τον προπονητή των Εσπερίδων, Θάνο Σόφτση, από την πλευρά του να τονίζει ότι η ομάδα του θα παλέψει κόντρα στις "πράσινες".

Ο Παναθηναϊκός θα μπει ξεκάθαρα με την ταμπέλα του φαβορί στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών κόντρα στις Εσπερίδες ((18/2, 13.30 Cosmote Sport 6 και LIVE από το SPORT24). Η Ελένη Καπογιάννη όμως δεν θέλει να το ακούει αυτό.

Η τεχνικός των "πράσινων" αρχικά αποθέωσε την ΕΟΚ για την επιλογή της να κάνει κοινή συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών και το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ και στην συνέχεια τόνισε ότι το "τριφύλλι" δεν υποτιμάει τις Εσπερίδες.

Αναλυτικά η Ελένη Καπογιάννη δήλωσε:

"Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους αθλητές και προπονητές, που εμπνέουν εμένα προσωπικά αλλά και όλο τον αθλητικό κόσμο. Να χαιρετήσω κι εγώ την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας που αποφάσισε να γίνει την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο με τον δικό μας τελικό αυτός των ανδρών, νομίζω πως το μπάσκετ γυναικών το αξίζει.

Βεβαίως, είναι μεγάλη χαρά η κατάκτηση τόσων κυπέλλων αλλά κάθε τελικός έχει τη δική του δυσκολία. Παίζουμε με έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μία πολύ δουλεμένη και σκληρή ομάδα άρα (ο τελικός) έχει το δικό του άγχος, τον δικό του βαθμό δυσκολίας.

Θα κρατήσω μόνο ότι εμείς, ως Παναθηναϊκός, δεν αξιώνουμε τον τίτλο του φαβορί άλλωστε το ζήσαμε πέρυσι, που κινδυνέψαμε να χάσουμε το Κύπελλο, άρα ελπίζω πως θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και το μόνο που θα κρατήσω από τους τελικούς που έχω συμμετάσχει, είναι πως η συμμετοχή μου σε αυτούς κάνει το άγχος πιο διαχειρίσιμο".

Ο τεχνικός των Εσπερίδων, Θάνος Σόφτσης, τόνισε από την πλευρά του:

"Συγχαίρω την ομοσπονδία για την πρωτοβουλία, νομίζω είναι πρωτοφανές δεν πιστεύω να έχει ξαναγίνει σε κάποιο άλλο σπορ κοινή συνέντευξη πριν τον τελικό. Μια πολύ ωραία και όμορφη εκδήλωση που δίνει αίγλη σε εμάς. Θέλω να τονίσω μετά από χρόνια ως ομοσπονδιακός προπονητής ότι είμαστε ετερόφωτοι, παίρνουμε φως από τους άνδρες. Από τους προπονητές ως προπονήτριές και οι παίκτριες από τους καταξιωμένους παίκτες.

Για εμάς, είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός, όπως και όλες οι ομάδες όταν παίζουν με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό έχουν ένα μειονέκτημα. Αλλά επειδή αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Παναθηναϊκού πριν από κάποιες εβδομάδες στο πρωτάθλημα, δείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ελπίζω πως κάποιες εκπλήξεις που έχουν γίνει στους θεσμούς του Κυπέλλου να τις ακολουθήσουμε κι εμείς, και να βγούμε νικητές στον τελικό της Κυριακής".

Η Πηνελόπη Παυλοπούλου τόνισε εκπροσωπώντας τις παίκτριες του Παναθηναϊκού:

"Θέλω να πω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους παίκτες και προπονητές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για αυτή ην όμορφη ενέργεια που έκαναν φέτος, που θα παίξουμε την ίδια μέρα και στην ίδια τοποθεσία με τους άνδρες. Είναι κάτι που χρειαζόμαστε στο μπάσκετ γυναικών, την προβολή την έχουμε ανάγκη και αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και ξέρω πως, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, σίγουρα θα «ξεκλέψουμε» κόσμο που θα παρακολουθήσει και τον δικό μας αγώνα, τη δική μας προσπάθεια.

Στόχος μας, ως Παναθηναϊκός, είναι να κατακτήσουμε το Κύπελλο όπως και πέρυσι, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός μας όμως είναι να προσελκύσουμε παιδιά στον χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα νέα κορίτσια, τα οποία είμαι σίγουρη πως θα έρθουν να μας θαυμάσουν και ελπίζω να τα εμπνεύσουμε με τις προσπάθειές μας να ακολουθήσουν το άθλημα".

Η Ζωή Κορρέ δήλωσε για τις Εσπερίδες:

"Φυσικά και θα είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για μένα. Φυσικά και σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό και επειδή έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά, θέλουμε και το κύπελλο. Από εκεί και πέρα, ο καλύτερος θα κερδίσει".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ