ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Επανεξετάζεται ο φάκελος του Πανελληνίου από την ΕΕΑ

Επανεξετάζεται ο φάκελος του Πανελληνίου από την ΕΕΑ
INTIME SPORTS

Ο Πανελλήνιος ετοιμάζεται για… ραντεβού στα τυφλά με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr έχει πολλές πιθανότητες να προλάβει το τρένο της Α1. Η υπόθεση έχει, βέβαια, φοβερό παρασκήνιο. Τι ρόλο έπαιξε η σημερινή (16/11) συνάντηση στη ΓΓΑ και πού εμπλέκεται ο Σουλτάν Αλ Σαούντ;

Πριν από δύο εβδομάδες εννέα στους δέκα νομικούς θα τολμούσαν να… σχίσουν τα πτυχία τους εάν ο Πανελλήνιος κατόρθωνε, όχι να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, αλλά να επανεξεταστεί ο φάκελός του ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία είχε απορρίψει σχετικό αίτημα στις 6 Οκτωβρίου.

Την ίδια ημέρα, μάλιστα, ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι «μετά τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην ΚΑΕ Πανελλήνιος και με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, η Basket League ΟΠΑΠ 2011-2012 θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 13 ομάδων».

"Πολύ ωραία", είπαν οι περισσότεροι, "το πρωτάθλημα θα γίνει με μια ομάδα λιγότερη". Μόνο που η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πήρε μια απόφαση χωρίς να έχει το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ. Ένα έγγραφο, το οποίο ο έγκριτος νομικός Παντελής Δέδες, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, ζητούσε μετ’ επιτάσεως από την πρώτη στιγμή και δεν παρέλειψε να επαναλάβει το αίτημά του στη σημερινή (16/11) συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Πάνου Μπιτσαξή.

Όχι, δεν ήταν μόνος του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Πανελληνίου. Μπίγκο!

Το ρεπορτάζ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δύο πλευρές δεν έχουν πλέον να χωρίσουν τίποτε, αλλά για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να τεθούν δύο όροι: 1. Να μην αλλάξει έδρα η ομάδα μπάσκετ του Πανελληνίου, ήτοι να επιστρέψει στην Κυψέλη και 2. Να καταβάλλεται το 10% των εσόδων στους εντός έδρας αγώνες. Εχει κατατεθεί, μάλιστα, και αγωγή εκ μέρους του ΓΣ Πανελληνίου κατά της προηγούμενης σύνθεσης της ΚΑΕ, μέσω της οποίας αξιώνει ένα υπέρογκο ποσό…

Στην Κυψέλη θα παίζει!

Αν ισχύουν όλα αυτά, η μετακόμιση της ομάδας μπάσκετ του Πανελληνίου στο Ιβανώφειο πάει περίπατο, όπως και τα μεγαλεπήβολα σχέδια περί μελλοντικής συγχώνευσης των δύο ιστορικών συλλόγων, Πανελληνίου και Ηρακλή. ΓΣ και ΚΑΕ Πανελλήνιος είναι ξεκάθαροι: Η ομάδα θα παίζει στην Κυψέλη.

Θα παίζει όμως και αν ναι, σε ποια κατηγορία; Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, όχι απλώς δεν θα είχε πρόβλημα να δεχτεί τον Πανελλήνιο πίσω στην Λίγκα, αλλά φέρεται να το έχει υποσχεθεί κιόλας στη νέα διοίκηση μη θέλοντας να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδιά της.

"Να αλλάξει ο νόμος!"

Στο γραφείο του Πάνου Μπιτσαξή τέθηκαν και άλλα ερωτήματα. Όχι μόνο για το περιβόητο σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ κατά του Πανελληνίου, αλλά ακόμη και για τον Σαουδάραβα που οραματίζεται να γίνει μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. "Τι θα κάνετε κύριε Γενικέ με τον Αλ Σαούντ, που ο νόμος δεν επιτρέπει σε αλλοδαπό να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών;", ρωτήθηκε ο Μπιτσαξής, αλλά είχε έτοιμη την απάντηση: "Α, εγώ το έχω πει ότι θα υπάρξει πρόβλημα και ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος"

Κατόπιν όλων αυτών των διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων μεταξύ ΓΣ και ΚΑΕ Πανελληνίου, παρεμβάσεων κλπ ήλθε η πρόσκληση εκ μέρους της ΕΕΑ να δώσει ελπίδες στο ιστορικό σωματείο.

"Ενόψει της αίτησής σας περί επανεξέτασης του φακέλου της ΚΑΕ Πανελλήνιος, η συζήτηση της οποίας θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Επιτροπής την 22/11/11 ημέρα Τρίτη ώρα 12:00 μ.μ στην επί της οδού Κηφισίας αριθμός 7 πρώτος όροφος γραφεία της, σας καλούμε όπως παραστείτε και εκθέσετε τις απόψεις σας". Η συνέχεια σε έξι ημέρες…

TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ