ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Καλάθης: "Ήρθα στην Φενέρμπαχτσε για τον Ιτούδη, αν σούταρα με 50% θα ήμουν στο ΝΒΑ"

Καλάθης: "Ήρθα στην Φενέρμπαχτσε για τον Ιτούδη, αν σούταρα με 50% θα ήμουν στο ΝΒΑ"
PHOTO CREDITS: FENERBAHCE BEKO

Ο Νικ Καλάθης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη σε τηλεοπτικό Μέσο της Τουρκίας ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε και μίλησε για τις διαφορές Ιτούδη - Γιασικεβίτσιους, την πεποίθησή του ότι θα αγωνιζόταν στο ΝΒΑ αν είχε καλύτερα ποσοστά στο σουτ αλλά και την πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η μεταγραφή του Νικ Καλάθη στην Φενέρμπαχτσε ήταν μία από τις ηχηρές κινήσεις των Τούρκων το καλοκαίρι που πέρασε. Ο Έλληνας άσος άφησε την Μπαρτσελόνα και πλέον θα σμίξει με τον Δημήτρη Ιτούδη (τον προπονητή του στην Εθνική) στην τουρκική ομάδα.

Ο Καλάθης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο τουρκικό "S Sport", μιλώντας για τις διαφορές ανάμεσα σε Ιτούδη και Γιασικεβίτσιους, την ελευθερία που ψάχνει σε μία ομάδα αλλά και την λαχτάρα του να κερδίσει ακόμα ένα τίτλο στην EuroLeague. Παράλληλα στάθηκε και στα ποσοστά του στο σουτ λέγοντας πως αν τα νούμερά του ήταν στο 50% τότε θα αγωνιζόταν στο ΝΒΑ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρώτη του εμπειρία στην Ευρώπη με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο τουρκικό S Sport:

Για την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα: " Είναι κάτι που δεν έχω ζήσει ξανά στην καριέρα μου. Ήταν δύσκολο καθώς δεν μπορούσα να καταλάβω ακριβώς τι γινόταν. Είμαι χαρούμενος ωστόσο με το αποτέλεσμα. Όλα ήταν γραφτό να γίνουν και πλέον είμαι στην Φενέρμπαχτσε. Νομίζω πως το να φύγω από την Βαρκελώνη και να έρθω εδώ ήταν η σωστή επιλογή για εμένα και θεωρώ πως ταιριάζω καλά εδώ".

Για την απόφασή του να πάει στην Φενέρμπαχτσε: "Το πιο σημαντικό για εμένα είναι το να πάω σε μία ομάδα που έχει πιθανότητες να κερδίσει. Είμαι μεγάλος πια και θέλω να κερδίσω την EuroLeague ξανά. Κοίταξα το ρόστερ της Φενέρμπαχτσε και συμπέρανα πως αυτή ήταν η σωστή επιλογή για εμένα.

Ο Ιτούδης μου ζήτησε να έρθω. Ξέρει πως παίζω, δουλέψαμε μαζί για 12 χρόνια. Ξέρω τι θέλει και είμαι συνηθισμένος στο σύστημα που παίζει. Γι αυτό θεώρησα πως ήταν η καλύτερη απόφαση να έρθω εδώ από το να πάω σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Μίλησα μαζί του πολύ και είναι από τους κύριους λόγους που ήρθα. Τον ξέρω και ξέρω τι θέλει από εμένα, όπως είπα. Με προπόνησε στο παρελθόν. Μιλήσαμε για τον ρόλο μου και τι θα γίνει στο μέλλον και φυσικά για την ομάδα".

Για τις διαφορές Ιτούδη - Γιασικεβίτσιους:"Ως πόιντ γκαρντ θες να έχεις ελευθερία. Ειδικά τώρα που πλέον δεν είμαι 20 ετών και ξέρω πως να παίξω. Το σύστημα του Σάρας ήταν πιο σκληρό και πιο απόλυτο, είχε τον έλεγχο. Ο Ιτούδης δίνει ελευθερία στους παίκτες του. Σε εμπιστεύεται και πιστεύει σε αυτό που θα κάνεις. Σου δίνει την ελευθερία να πάρεις τον έλεγχο του αγώνα".

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Δούλεψα μαζί του όταν πρωτοήρθα στην Ευρώπη. Μίσησα την πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη. Δεν κατάλαβα ποτέ το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το παιχνίδι. Στην δεύτερη και τρίτη χρονιά, το κατάλαβα και συνειδητοποίησα πώς πρέπει να είναι το παιχνίδι".

Για τις προσδοκίες του τη νέα σεζόν και για τα ποσοστά του στο σουτ: "Θεωρώ πως θα βελτιωθούμε. Στο κάτω κάτω μόλις συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε παίξει μαζί στο παρελθόν και σίγουρα θα χρειαστούμε λίγο χρόνο. Έχουμε πολύ ταλαντούχους παίκτες. Ο κόσμος θα μείνει έκπληκτος όταν δει το ταλέντο που έχουμε. Ανυπομονώ να παίξω με την ομάδα, να βρεθούμε όλοι μαζί και να βελτιωθούμε μέσα στη σεζόν.

Πάντα ήμουν παίκτης που κάνει πολλά στο παρκέ. Στο ριμπάουντ. τις ασίστ και την άμυνα. Φυσικά δεν είμαι ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών αλλά δεν θεωρώ πως είμαι κακός σουτέρ. Αν σούταρα με 50% θα ήμουν στο ΝΒΑ. Αυτή η σεζόν θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ