ΙΚΑΡΟΣ

Καλαφατάκης: "Η καραμέλα του Μπενίτεθ"

Καλαφατάκης: "Η καραμέλα του Μπενίτεθ"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καλαφατάκης μίλησε για το rotation "που δεν γίνεται απλά για να υπάρχει", έδωσε το παράδειγμα της Λίβερπουλ, ανέφερε τον Παπαλουκά και κατέληξε την ουσία όσων κάνει στον Ίκαρο Χαλκίδας.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης ήταν απολαυστικός, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε εν όψει του αγώνα που έχει ο Ίκαρος Χαλκίδας, για την 7η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ, με τη Νέα Κηφισιά.

Σε ερώτηση για το rotation και το χρόνο συμμετοχής συγκεκριμένων παικτών του, απάντησε ότι " το rotation γίνεται και για την φρεσκάδα και για την προστασία από το φάουλ. Δεν το κάνουμε απλά για να υπάρχει. Αυτό έγινε καραμέλα με τον Μπενίτεθ στην Λίβερπουλ, αλλά στον Τζέραρντ και τον Ρείνα δεν έκανε ροτείσιον. Και ο Διαμαντίδης χρειάζεται ροτέισιον, αλλά δεν έχει. Είναι ζήτημα τι ανάγκη έχεις. Κάποιους πρέπει να τους προστατεύσουμε, άλλοι είναι πίσω, πρέπει να τους στηρίξεις όλους μαζί. Θέλει διαχείριση και υπομονή".

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητός, πρόσθεσε "παίζεις με την ψυχολογία, την καρδιά, τη νοοτροπία κάθε αθλητή, για να σου βγάλει τον καλύτερο του εαυτό. Ο Παπαλουκάς έπαιζε αλλαγή αλλά ήταν MVP της Ευρωλίγκας, πολύ απλά γιατί ήταν πολύ σημαντικός. Σε εμάς, ο Γκαγκαλούδης παίζει αναπληρωματικός, αλλά είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας".

Θύμισε εν τω μεταξύ, πως η ουσία του αθλήματος που λέγεται μπάσκετ " δεν είναι μόνο οι πόντοι. Για παράδειγμα σε μας ο Παπανικολόπουλος έχει μεγάλη προσφορά, πράγμα που δεν φαίνεται στην στατιστική. Παίζει άμυνα, αξιοποιεί σωστά τα φάουλ και μας βοηθάει πολύ. Αν συνεχίζουμε ανάλογα σε όλα τα επίπεδα, στο τέλος θα είμαστε ευτυχισμένοι".

Σε ό,τ αφορά τη Νέα Κηφισιά, τόνισε ότι "έχουμε ξεκινήσει από την Τρίτη την προετοιμασία μας για αυτό το ματς. Η αντίπαλος μας έχει πλούσιο ρόστερ και καλό μπάτζετ. Φυσικά είναι νεοφώτιστη και δεν έχει βρει τον εαυτό της. Η ποιότητα και το ρόστερ της είναι καλά, έχουν παίκτες με εμπειρία. Δεν με ξεγελάει η βαθμολογική της θέση. Ξέρουμε ότι το ματς είναι δύσκολο γιατί είναι σε ανάλογη θέση μας την προηγούμενη αγωνιστική.

Ξέρουμε λοιπόν τι θα αντιμετωπίσουμε. Για μας μπορεί να μην είναι τόσο καθοριστικό γι’ αυτούς, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν με τι τρόπο πρέπει να προσεγγίζουν τα παιχνίδια και περιμένω με αγωνία να δω πως θα προσεγγίσουν ένα τελείως διαφορετικό ματς, όπως αυτό με την Κηφισιά. Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε κάποια προβλήματα. Ο Αλέξης (σ.σ. Σπανός) από την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος, κάνει θεραπεία στο ματς με τον Πανιώνιο θα τον έχουμε στη διάθεση μας. Είναι σημαντικός παίκτης και μας έχει λείψει".

Για το τέλος, άφησε το "τ ο πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δεν πρέπει από ένα αποτέλεσμα, να ενθουσιαζόμαστε, ή να απογοητεύομαστε. Οι ομάδες ακόμα ψάχνονται και πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο δυνατοί, για να μην έχουμε άλλο αρνητικό αποτέλεσμα, σαν αυτό με την Ελευσίνα.

Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε, πρέπει να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Οι ομάδες, όμως, δεν χτίζονται από την μια μέρα στην άλλη. Όχι μόνο εμείς, αλλά οι περισσότερες στην κατηγορία είναι καινούριες. Σαφώς και είμαστε άπειροι και ξεκινήσαμε μετά από τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό. Ζητήσαμε άμεσα αποτελέσματα και να μην αφήνουμε τίποτα γι’ αύριο. Είναι λογική η εξήγηση, αλλά δεν πρέπει να ανάγεται σε δικαιολογία".

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ