ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καλαφατάκης: "Χτυπάμε όλα τα ματς"

Καλαφατάκης: "Χτυπάμε όλα τα ματς"
Καλαφατάκης

Ο προπονητής του Γ.Σ. Ολύμπια ξεκαθαρίζει ότι οι νίκες από εδώ και πέρα είναι μετρημένα κουκιά για την ομάδα του

Μιλώντας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από το παιχνίδι του Σαββάτου, ο Έλληνας προπονητής ξεκαθάρισε πως ο Γ.Σ. Ολύμπια θα "χτυπήσει" πλέον όλα τα παιχνίδια, προκειμένου να έχει ελπίδες να πετύχει κάποια εκτός προγράμματος νίκη.
"Η συνέχεια είναι δύσκολη γιατί πλέον οι νίκες είναι μετρημένα κουκιά. Εμείς πλέον χτυπάμε όλα τα παιχνιδια ελπίζοντας πως θα μας βγει και κάποιο ματς εκτός έδρας που θεωρητικά δεν είναι μέσα στις νίκες. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια.Πρέπει να κάνουμε 4-5 νίκες στα 11 παιχνίδια που απομένουν".

Όσον αφορά στην αναμέτρηση κόντρα στο σύνολο του Θανάση Γιαπλέ, ο προπονητής του Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας σχολίασε: "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Είναι γι'αυτούς όπως ήταν για εμάς το ματς με τον Ηλυσιακό. Παίζουν δηλαδή όλη τη χρονιά. Αν εμείς νικήσουμε θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία ενώ αν χάσουμε θα παραμείνουμε σε δύσκολη θέση.

Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο, χρειάζεται δηλαδή περισσότερη πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία παρά αγωνιστική. Πρέπει να δείξουμε αυταπάρνηση και χαρακτήρα. Είναι παιχνίδι έκτος έδρας που το άγχος θα το έχουν οι γηπεδούχοι και πρέπει να τους το μεταθέσουμε από νωρίς,να διαβάσουμε το ματς,να μην κάνουμε λάθη και να ελέγξουμε από νωρίς τον ρυθμό. Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που έχει πάθος και σίγουρα θα παλέψουν πολύ γι'αυτήν τη νίκη".



Σχετικά με τους εξωγενείς παράγοντες και κατά πόσο η ομάδα του μπορεί να προστατευτεί: "Ξέρουμε πολύ καλά ότι ένας αγώνας θεωρητικά παίζεται μέσα σε τέσσερις γραμμές. Δεν είναι όμως έτσι καθώς υπάρχουν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες που προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα και τριβές. Εμείς και η διοίκηση προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ομάδα με κάθε τρόπο, να αφήσουμε απ'έξω όλα αυτά και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην επίτευξη του στόχου μας".

Νωρίτερα, ο Γιώργος Καλαφατάκης είχε αναφερθεί και στην αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας, όταν η ομάδα του επικράτησε του Ηλυσιακού παίρνοντας μια βαθιά βαθμολογική ανάσα: "Το ζητούμενο σ'αυτό το παιχνίδι ήταν η νίκη και όχι το καλό παιχνίδι. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλό μπασκετ αν εξαιρέσουμε το τελευταιο τρίλεπτο του αγώνα. Ήταν ένα κομβικό παιχνίδι γιατί με τη νίκη παραμένουμε ζωντανοί,ενώ αν είχαμε αρνητικό αποτέλεσμα τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τη συνέχεια".











TAGS ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ