FIBA WORLD CUP

Καϊμακόγλου: “Οδηγός το τελευταίο επτάλεπτο”

Η Εθνική έχασε μεν, από τη Γαλλία, αλλά γύρισε από το -20, με τον Κώστα Καϊμακόγλου να θυμίζει ποιο είναι το νόημα των φιλικών προετοιμασίας.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου στάθηκε στην ουσία του πράγματος: στο ότι πρόκειται για φιλικό προετοιμασίας και δεν παρέλειψε να σταθεί στο χαρακτήρα που έδειξε η Εθνική.

Όπως είπαμε μετά την αναμέτρηση με τη Σερβία ότι δεν θέλουμε διθυράμβους, έτσι και σήμερα δεν θέλουμε… κηδείες. Είμαστε στα παιχνίδια προετοιμασίας, είναι καλό να βλέπουμε και τα πάνω μας και τα κάτω μας. Θέλουμε να δούμε πως αντιδρά η ομάδα σε όλες τις καταστάσεις και θέλουμε να δούμε τα λάθη μας”, είπε κατ’ αρχάς. .

Διευκρίνισε ότι “στο στάδιο που βρισκόμαστε σίγουρα θα πρέπει να μας πειράζει όταν ένα παιχνίδι «φεύγει» πολύ, αλλά από την άλλη θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι είναι καλό να βλέπουμε τα λάθη μας, ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να γίνουμε καλύτεροι.

Μπορεί πολύ να θεωρούν πως δεν είναι τόσο σημαντικό, όμως, το γεγονός ότι ένα φιλικό παιχνίδι το «γυρίσαμε» από μια τόσο μεγάλη διαφορά και το κάναμε ντέρμπι, δείχνει το χαρακτήρα αυτής της ομάδας. Αυτό χτίζεται μέσα από τέτοια παιχνίδια. Όταν είσαι κάτω στο σκορ ποτέ δεν πρέπει να σταματάς να πολεμάς. Και όταν είσαι πάνω αντιστρόφως, πρέπει να κάνεις το ίδιο. Να μην σε απασχολεί το ότι είσαι ψηλά, αλλά να παλεύεις για να διευρύνεις κι άλλο τη διαφορά.

Θεωρώ ότι το τελευταίο δεκάλεπτο θα πρέπει να είναι οδηγός μας για τη συνέχεια. Αυτό πρέπει να το κρατήσουμε. Επίσης, πρέπει να δούμε πως παίξαμε… Παίξαμε καλύτερη άμυνα, παίξαμε με αλλαγές, αλλάξαμε το ρυθμό και θεωρώ πως σε κάποιες αντίστοιχες συνθήκες θα μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό ως όπλο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ