Και πάλι ύμνοι για Διαμαντίδη

Τα αφιερώματα της Ευρωλίγκας για τους μεγάλους πρωταγωνιστές των πρωταθλητών Ευρώπης δεν έχουν τελειωμό. Ο Διαμαντίδης και πάλι στο επίκεντρο (video)
Ο ίδιος ευτυχώς που βρίσκεται σε διακοπές γιατί δεν θα άντεχε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον επί τόσες μέρες. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας φιλοξενείται αφιέρωμα στον αρχηγό του Παναθηναϊκού ο οποίος αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό για τους “πράσινους”.
Ο Διαμαντίδης τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έγραψε ιστορία στην Ευρωλίγκα, ενώ με την ανάδειξη του για δεύτερη φορά ως πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ μπήκε στο κλειστό κλαμπ ορισμένων εκ των θρύλων του αθλήματος, όπως οι Κούκοτς και Μποντιρόγκα!
Αναλυτικά, τα όσα εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρονται για τον 31χρόνο παίκτη:
“Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του φετινού πρωταθλητή της Ευρωλίγκας, του Παναθηναϊκού, ο πλέι μέικερ Δημήτρης Διαμαντίδης ολοκλήρωσε μια άνευ προηγουμένου σεζόν ως ο πρώτος παίκτης που πήρε σπίτι του τέσσερις τίτλους. Με σχεδόν κάθε καλάθι του, ντρίμπλα του, πάσα του ή κλέψιμό του στη Βαρκελώνη ξανάγραψε το βιβλίο της ιστορίας.
Έχει ενταχθεί πλέον στο κλαμπ των μύθων, Τόνι Κούκοτς και Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που είναι οι μόνοι που έχουν κατακτήσει δύο φορές το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη σε Φάιναλ Φορ. Ο Διαμαντίδης είχε αναδειχθεί MVP και το 2007, όταν κέρδισε τον πρώτο από τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους του.
Αυτή τη σεζόν έκανε επίσης ρεκόρ στις ασίστ, μοιράζοντας 18 στο Φάιναλ Φορ, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ των εννέα ασίστ σε έναν τελικό. Επιπλέον, ολοκλήρωσε τη χρονιά με το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στις ασίστ (137) τον 21ο αιώνα και έρχεται πλέον τρίτος σε ασίστ (39) και κλεψίματα (16) στα Φάιναλ Φορ – όλοι αυτοί οι αριθμοί τον κάνουν πρωταθλητή”.