EUROCHALLENGE

Ήττα στην παράταση από τη Σαμάρα

Ήττα στην παράταση από τη Σαμάρα
Ομαδική

Την ήττα με 65-73 από τη Σαμάρα, στην παράταση, γνώρισε ο ΠΑΟΚ, για τον A' όμιλο του Eurocup και ουσιαστικά αποκλείστηκε

Ο Ιμπραΐμ Κουτλουάι, στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του "Δικεφάλου", άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αφού σημείωσε 16 πόντους, όσους είχε και ο Τζέισον Ρόου. Από πλευράς φιλοξενουμένων, ο Γκριν είχε 25 πόντους (και 14 ριμπάουντ), ενώ ο "δικός μας", Άλεξ Σκέιλς, σημείωσε 24.
Στο πρώτο μέρος, η ελληνική ομάδα, στάθηκε καλά και κατάφερε στο τέλος του να είναι ισόπαλη 29-29.

Στην τρίτη περίοδο, ο Κουτλουάι, μπήκε ζεστός και οδήγησε την ομάδα του στο προβάδισμα με 51-43, στο τέλος του δεκαλέπτου.

Ο Άλεξ Σκέιλς, όμως, έδωσε την απάντησή του και με τα τρίποντα που σημείωσε, έδωσε στην ομάδα του την πρωτοπορία στο σκορ, με 57-58. Όταν ο Πέρι, έκανε το 59-62 21 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον ΠΑΟΚ, αλλά οι διαδοχικές χαμένες βολές και από τις δύο ομάδες, έδωσαν στον Ρόου τη δυνατότητα να στείλει το ματς στην παράταση, με 2/2 βολές 3'' πριν το τέλος.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Γιανίβ Γκριν, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενους πόντους, έδωσε το "ροζ φύλλο" στη Σαμάρα, αφού ο "Δικέφαλος" το μόνο που έκανε ήταν να αστοχεί σε τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 10-11, 29-29, 51-43, 63-63, Παράταση: 65-73

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Φλεβαράκης): Ρινγκστρομ 4, Γκιλέσπι 9 (1), Ντιαρά, Χαριτόπουλος, Κουτλουάι 16 (4), Ρόου (1), Κούβελας 2, Τσιάκος 9, Σόντερς 9, Δεμερτζής

Σαμάρα (Τιχονένκο): Σκέιλς 24 (5), Πέρι 13, Ντεμένσκιν, Βορόνοφ, Ζελίνσκι 6, Αλίγεβαν, Τρούσκιν 5, Γκριν 25

Φλεβαράκης: " Να μπαίνει ο καθένας στη θέση του"
Το γεγονός ότι ο Βαλερί Τιχονένκο, πήρε τάιμ άουτ λίγο πριν ολοκληρωθεί το ματς κι ενώ όλα είχαν κριθεί, εκνεύρισε τον Κώστα Φλεβαράκη και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δεν έδωσε το χέρι του στον ομόλογό του της Σαμάρα, μετά το τέλος του παιχνιδιού. Το θέμα κυριάρχησε και στη συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στο τάιμ άουτ που πήρε, ενώ όλα είχαν κριθεί, ο προπονητής της Σαμάρα, τόνισε: " Δεν πρόκειται για ασέβεια προς τον αντίπαλο προπονητή. Νομίζω ότι κάθε κόουτς στη θέση μου θα έκανε το ίδιο πράγμα, υπό αυτές τις συνθήκες πίεσης. Αυτό δείχνει πόσο καλή ομάδα θεωρώ την αντίπαλη", τόνισε ο Τιχονένκο, με τον Φλεβαράκη να χαμογελάει και να μην τον κοιτάζει.

" Mπορούμε να τελειώσουμε το παιχνίδι στη κανονική διάρκεια. Δεν το κάναμε, το πετύχαμε στη παράταση και είμαι χαρούμενος διότι ξέρω πόσο δύσκολο είναι να κερδίζεις τον ΠΑΟΚ στην έδρα του", είπε ολοκληρώνοντας ο Ρώσος τεχνικός.

Παίρνοντας τον λόγο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: " Αυτή η ιστορία με το τάιμ άουτ πρέπει να μας γίνει μάθημα. Να φτιάξουμε λοιπόν μια μεγάλη αγωνιστικά ομάδα, να παίζουμε στις διοργανώσεις που πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ για να βάζουμε και τον καθένα στη θέση του".

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο κόουτς του "Δικεφάλου", είπε: Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι. Ημασταν πολύ χαλαροί και στατικοί στο παιχνίδι μας. Αν σκεφθεί κανείς ότι γινόντουσαν αλλαγές κατόπιν αιτήματος των παικτών, καταλαβαίνει κανείς και τη κούραση που υπάρχει. Αλλωστε, η μέτρια εικόνα της ομάδας στη παράταση ήταν αποτέλεσμα της κούρασης. Αυτό είναι το πρώτο ζήτημα που με απασχολεί. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι πρέπει να αποκτήσουμε καινούργιες χημείες και να βρούμε τον τρόπο παιχνιδιού που μας κερδίζει. Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε κάθε παιχνίδι με τη λογική να κερδίσει, ανεξαρτήτων των προτεραιοτήτων που έχουν δοθεί".

"Είμαι κατά της λογικής των τριών πόντων, θεωρώ όμως ότι οι πολλές προσπάθειες που αναλάβαμε ήταν και προϊόν της κούρασης. Από την άλλη πλευρά, αν συγκρίνουμε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες σούταρε ο Σκέιλς κι εμείς, θα διαπιστώσουμε ότι εμείς επιχειρούσαμε τρίποντο υπό καλύτερες συνθήκες".

Για τον Ιμπραήμ Κουτλουάι, ο Κώστας Φλεβαράκης υποστήριξε: " Δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα, αλλά έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να μας βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό. Στο τέλος κουράστηκε. Για μένα το σημαντικότερο είναι να έχουμε σταθερό ρόστερ (με την επιστροφή του Βεργίνη), για να ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά και τι χρειάζεται να κάνουμε".

Ο Γιώργος Τσιάκος είπε για το παιχνίδι: " Το κακό ξεκίνημα θεωρώ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι έτσι όπως θα θέλαμε, νοητικά και αγωνιστικά . Λυπούμαστε για την ήττα, διότι θέλαμε πολύ να κερδίσουμε, αλλά αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας γίνει μάθημα, ενόψει της συνέχειας".































TAGS EUROCHALLENGE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ